162

превенция

преди 6 години

До Анонимен...след всеки битовизъм познайникът на полицията обещавал пред дъщеря си, че повече няма да прави така. на съседите, приятелите и близките не им се вярвало много, но да си гледат работата, тя безкрайно го обичала...

161

дата

преди 6 години

Смърт чрез обесване !

160

до 162

преди 6 години

А кой е виновен? Съседите ли са я заставяли да стои с тоя психопат?

159

Манолски

преди 6 години

на такъв карфици под ноктите и бавна смърт......

158

Men

преди 6 години

8 жалби до хрантутниците! Следващи път пожелавам да резне някой от тях!

157

Скарлет

преди 6 години

ДОЖИВОТЕН ЭАТВОР при специален режим на иэтърпяване эа престъпника!!!

156

Анонимен

преди 6 години

Нещата са много по-сложни. Всички ние мълчим и дори аплодираме когато властимащите ни потъпкват основни права на гражданите. Такива неща ще зачестяват при това управление.

155

Анонимен

преди 6 години

Не обвинявайте съседите за това, че жертвата е нямала акъл в главата си за две стотинки и не си е тръгнала на време. Вината на голяма част от жените в подобни връзки е, че стоят в тях докато нещата не ескалират. Съседите ли са виновни, че тая куха лейка не се е изнесла с време ами е чакала насилника да стане тиха и кротка овчица?! Съжалявам, но сама си е виновна....Тя си е "платила" за глупостта. Трябва ли и съседите да "платят" за да разберат, че живеем в социум?

154

Анонимен

преди 6 години

Фактът, че хората смятат, че жертвата сама си е виновна е един от основните в психологията. Поради тези разрушителни инстинкти на хората уж е създадена машината на правосъдието да ги контролира. У нас тъй като е обратното спирачки няма. Всеки втори коментар смята че тя е виновна и си го е заслужила

153

Анонимен

преди 6 години

Не обвинявайте съседите за това, че жертвата е нямала акъл в главата си за две стотинки и не си е тръгнала на време. Вината на голяма част от жените в подобни връзки е, че стоят в тях докато нещата не ескалират (или както в случая направо не ги убият). Съседите ли са виновни, че тая куха лейка не се е изнесла с време ами е чакала насилника да стане тиха и кротка овчица?! Съжалявам, но сама си е виновна.

152

Анонимен

преди 6 години

Тук важи правилото"мен не ме засяга". Е да ама не, идва и нашият ред като си мълчим.

151

Анонимен

преди 6 години

Просто това е в българската природа- когато в 5 ч. сутринта пред блока се разиграва скандал, защото единият паркирал на " мястото" на другия, със заплахи, нслитане на бой и закани; когато майка крещи истерично и удря шамари на детето си, защото се е нацапало и какво ли още не. В един момент свикваш, колкото и миролюбив човек да си, гледаш ти да оцелееш в тази агресивна среда

150

Анонимен

преди 6 години

Съседът чува само когато трябва да клюкарства. Когато трябва да помогне е глух, сляп и ням.

149

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 148За това, че си го е избрала сама - няма спор, но за държането "вързана" няма как и не можеш да си сигурен, и в буквалния, и в преносния смисъл.

148

Анонимен

преди 6 години

Станислав Лец: "Моля не търсете помощ през нощта, може да събудите съседите!"в съвременното общество ако речеш да помогнеш, да се оплачеш от шума или дори само да попиташ какво става, ще отнесеш пс.ув.ните и боя първо от съседите, после от полицията, накрая от кьоравата Темида - блажени са глухите, за разкош - месец висят жълтаците пред входа да ровичкат бельото, докато някоя лачена водеща играе възмутена моралистка, освен ако не е "експериментът днес" или "скрита камера"

147

Анонимен

преди 6 години

Всеки един от тези съседи, които са чули, но са решили да не се намесят, са съучастници в убийството. Как може? Какво е това овчедушие? Какво ни остава, хора? Вярно, че сме най-бедната държава в ЕС, но парите не купуват човещина. Кога се отказахме от нея

146

Анонимен

преди 6 години

От сигнализиране в МВР няма резултати. Само става по-лошо за сигнализиращият. Хората отдавна разбраха, че няма никакъв смисъл да сигнализират в МВР. Единственото разумно решение е хората да се организират в някакви групи за самозащита, но вероятно тогава МВР ще се намеси и ще ги разтури.

145

Анонимен

преди 6 години

като бях студентка, редовно идваше бившия приятел на съседката и правиха доста скандаливеднъж тя почна да крещи, звъннах в 7мо, дойдоха веднага и го изкарахатъй че хора звънете в полицията, не си трайте и мишкувайтеутре може да сте вие, майка ви, сестра вималко гражданско самосъзнание

144

Факт

преди 6 години

МВР, съд, прокуратура и държавата като цяло защитават престъпниците, а нормалните хора са оставени на произвола на престъпниците. В това е проблемът и затова хората не смеят да сигнализират. Тях утре кой ще ги защити, когато този за когото са сигнализирали тръгне да ги тормози? Държавата е с престъпниците, а не с тях.

143

Анонимен

преди 6 години

Моите съседи ме чуват и се оплакват, когато се къпя или пускам казана на тоалетната след 22 часа, но когато ми бяха разбили и ограбили апартамента- не бяха чули нищо.