18

Нов

преди 6 години

Интересно като нямаш сметки какво ще ти запорират малката реална (официална заплата) или жалката пенсия на пенсионера? Как процедират в Германия?

17

Кратун

преди 6 години

Това май е по-скоро за кредитните милионери на прехода, отколкото за тези "600 хиляди семейства"...

16

Анонимен

преди 6 години

Едно общество или се балансира или се отива в крайности. Прав беше Бжежински - истината е някъде по средата между кап и соц системата.(обаче с правила). Иначе - благата отиват в малка група хора, а другите изпадат в задлъжнялост.

15

Анонимен

преди 6 години

В Германия няма давност,там имуществото на всеки е защитено,било то неплатен наем,консуматив за нещо ползвано като ток ,вода,парно,телефон или сметка към зъболекар,има фирми ,пращат известие на длъжника на адрес ,получил,не получил,скрил се ,нереагирал да си плати,после веднага минава през СЪДИЯ ,БЪРЗО ПРОИЗВОДСТВО и те намират,ВСИЧКИ СМЕТКИ ЗАПОРИРАНИ,ДЪЛГЪТ СЪБРАН а длъжникът в списък който е публичен и неблагоприятен после за намиране на работа,кредит или квартира!

14

онбашията

преди 6 години

едно време вечното длъжничество се е лекувало с робство, обаче и така става, банките ще дават кредит по-трудно и шанса да застроят пространството под терасата ми става значително по-нисък.

13

Тато из Правец

преди 6 години

И представете си -мутрите от ЧСИ се съгласили !!! Парламентът на Република България търси одобрение от рекетьорите на народа !!!

12

Циник

преди 6 години

ЧСИ...демек мутра...облечена с власт - да тормози нещастници...и да им прибира..и кирта под ноктите!

11

Циник до 4

преди 6 години

В Германия важи:Schulden vergehen nlcht! ( Задълженията нямат давност) У нас закона го гласят най-вече заради кредитните милионери...да не ги притесняват вече...щото те отдавна са си оплели кошниците!Дребните длъжници - ще им съдират по 9 кожи както и досега! Ще плащат - докато им текне кръв от носа, и г..за!

10

Анонимен

преди 6 години

Да направят така, че да се плаща първо главницата, а после лихвите, а не както сега - внасяш суми, те покриват лихвите, а главницата си стои и се трупат нови лихви. Това е кожодерство. Мая Манолова беше повдигнала тоя въпрос по едно време, после затихна.

9

Димитров

преди 6 години

Баси простотията, че то така защо да си връщаш дълга, като и без това ще ти се опрости!!!!????

8

don

преди 6 години

ЧСИ Стоян Якимов е за затвора.Той и неговите подчинени работят винаги в нарушение на закона.Събират някакви измислени от тях такси.Къде са данъчните прокуратурата и да го проверят колко милиона нерегламентирани приходи прави.В неговия офис палат дейстат негови закони в противоречие на българското и европейско право.Наглеца иска и още правомощия.Той иска да направи своя държава в държавата ни.Този човек е за затвора но прокуратурата му прави шапка.Да се премахнат ЧСИ и да станат държавни

7

БАНКОВОТО ЛОБИ

преди 6 години

Целта ни е да ви оставим хем безпарични, хем безимотни. Няма давност, няма. На нас Индия ни е пътеводната светлина.

6

Анонимен

преди 6 години

Накъде повече да им се разширяват оравата на ЧСИ? Нямат таван на таксите, нямат регулатор при спорове. На моя колежка мъжа й беше платил доброволно задължение по съдебно дело, за да не се стига до ЧСИ. От недоглеждане го бяха дали все пак, и му ораснаха запор на заплатата. За вдигане на запора си плати разбира се. ЧСИ дали му върна парите, как мислите? *** безподобни

5

до 2

преди 6 години

Какво общо видя между България и САЩ ? Доходите ли??? Ай, сиктер!

4

Анонимен

преди 6 години

Давам пример - откраднаха ми колата преди 6 години. Човека е намерен и осъден, колата я няма. Съдът постанови човека да ми заплати съответната сума, с законните лихви. Но той неплаща и няма какво да му се вземе.Сега, ако го приемат - какво? Пия една студена вода след 4 години. А той пак на свобода, да краде?!? Къде е закона в този случай и на чия страна?

3

Анонимен

преди 6 години

"Не е лошо - теглиш заем за 100 бинки, купуваш жилище и почваш да се правиш на луд 10 години... о ла ла. През това време казваш, че ти е трудно."Сори, господа управляващи, така ще фалира държавата тотално, ако никой не връща заема. Освен ако това не ви е целта.

2

Анонимен

преди 6 години

Много погрешно. Ама много.Загубите от давност ще се прехвърлят към изрядните платци.Просто трябва да се избият от някъде. Във великите САЩ защо няма давност? Или ние сме по-умни от тях?

1

Георги Иванов

преди 6 години

Искат разширяване на пълномощията частните съдебни изпълнители? Пожелавам им разширение на аналнатта халка !