10

Анонимен

преди 6 години

какъв кирил какъв методий - европейските пари са важни! като са разбрали колко са "усвоени " тук и....

9

Veso Antonov

преди 6 години

Директора на НИМ проф. Божидар Димитров: А и територията на въпросната антична гръцка държава преди завоеванията на Филип Македонски и Александър Македонски е на територията на съвременна Гърция около Солун.

8

Анонимен

преди 6 години

Да ги разделят-Кирил, македонец, Методий-българин.

7

Veso Antonov

преди 6 години

Директора на НИМ проф. Божидар Димитров: Македония наистина е име на една антична гръцка държава и един гръцки народ. Да помогнем на македонците да си намерят име на държавата. Както е известно новият македонски премиер Зоран Заев и македонският външен министър Никола Димитров обявиха, че ще търсят ново име на страната си, тъй като са се убедили, че с името Македония никога няма да влязат в ЕС, тъй като Гърция няма да го позволи и за съжаление паликаретата (тоест гърците) този път са прави. Македония наистина е име на една антична гръцка държава и един гръцки народ. А и територията на въпросна

6

Анонимен

преди 6 години

Аз съм ЗА! Да се подпише договора, да се измисли някаква формулировка, с която са съгласни и двете държави. После нещата ще се наредят сами. Най - важното е да паднат ограниченията и хората да контактуват свободно, да се спре преследването на българите в Македония. Докато влязат реално в ЕС има няколко години, ще има мониторинг, не може току-така да се престорят за деня на подписването, а после по старому. А за тези няколко години, вероятно хората с българско гражданство ще надвишат 200 000.

5

Анонимен

преди 6 години

Недейте подскача толкова. Трябва да се приемат някакви компромиси, без да се ощетява българската история,естествено, но и да има вънс този човек да оцелее пред политическите си противници. Няма как мозъци, промивани в продължение на десетилетия със сръбска пропаганда и тровени с лъжи да се променят в ден-два. За да се случи това въобще трябват взаимни отстъпки. Насетне, отрежат ли се пипалата на србската пропаганда- истината ще възтържествува от само себе си.

4

Анонимен

преди 6 години

за близнаците Самуил и СамОил от паралелната вселена ясно, а чий според античките братчеди е Василий *** и къде е живял - в Япония?

3

Гошо...Тъпото

преди 6 години

Македония като съставна на СФРЮ е...продукт на Коминтерна от преди 70 години.Азбуката и кой я приел и...разпространил е преди 1200 години.Коментарите са...излишни.

2

Анонимен

преди 6 години

Щом макетата се гордеете толкова с кирилицата, защо използвате латински букви в азбуката си?

1

Анонимен

преди 6 години

"Откъм Македония: Кирил и Методий са обща гордост!"Обща гордост са, защото когато сме приели кирилицата, е съществувала само България.