19

Ф.Е. Джержински

преди 7 години

Сега е момента да отвърнем на любезното изказване на др.Пътников, като демонтираме всички "паметници" на рашки с пулемьоти, както и статуята на техния император на кон срещу символа на държавноста - НС. В знак на приятелство да ги доставим в новото им владение - Крим. Освен това да преименуваме катедралния храм на БПЦ на името на български светец. Щедро да им позволим да ползват нашата писменост срещу "известни" отстъпки в цените на горивата.

18

Анонимен

преди 7 години

Ей децата масово пишат на шлокавица ама си мълчите, а сега ревете и искате да налагате диктатура на Путин, а свободата на словoто ?

17

шматка

преди 7 години

До историкПърво направи разлика между език и писменост пък тогава се пъниПреди Кирил да " създаде" сшавянският език всички тези племена глухонеми ли бяхаПърво е словото и по него се прави писмото.Слаб 2

16

дядо Пенс

преди 7 години

Голата истина е,че двама ВИЗАНТИЙЦИ създадоха писмеността ни ! Другото е пропаганда...

15

Анонимен

преди 7 години

Руски войници за свободатана България никига не са се били.За обратното - поробването на България, са се били в две световни войни.

14

Анонимен

преди 7 години

Преди като нямаше Интернет лъжеха по лесно, а сега цък википедия и яяя, оказва се Кирил и Методий били византийци. А тоя шишко сега пък се пъне да убеждава че няма Македония, то скоро може верно да няма, ще има велика албания, барем тогава се успокоят нашите патриоти и почитатели на хитлер

13

Анонимен

преди 7 години

Единствено което мога да кажа - руски войници,които загинаха за свобода на България, за това да не изчезне български език, направили за България много повече, отколкото този охранен "войвода", докопал до властта. Дали войвода се възмущавал от това ,че български постепенно се замества с шльокавица?

12

шматка

преди 7 години

БРАВО

11

Историк

преди 7 години

Сравнете кирилицата с гръцката азбука.Приличат си нали?Защото просто кирилицата е гръцко унциално писмо дадено ни след завоюването ни от Византия.За другото Краси си е прав.Но проблема е друг.А езика,той е дело на Кирил философ ,тук спор няма и няма да има.Затова Кирил е канонизиран в РИМ. За именно това свято дело .

10

Анонимен

преди 7 години

Признаването на БЮРМ като независима държава имаше единствено положителен резултат - ако и ние не бяхме ги подкрепили, щяхме да имаме още един конфликт - в Прилепско и Кумановско, където живеят компактнигрупи сръбски колонисти.

9

Анонимен

преди 7 години

Тоя откога стана русофб и макефоб нещо гнило има. Каракочев пътници сте, подведохте ни здраво вършете туй което сте обещавали стига с тез скандали или си давайте оставките.

8

zeus

преди 7 години

До Анонимен 5Признаването на държавата Македония е точно отказ от историята, понеже такава държава няма.

7

Анонимен

преди 7 години

Съвсем правилна реакция на Каракачанов.

6

Шерлок

преди 7 години

До Qwert Да така е ... но тогава това е било България. Да са живи и здрави македонците .. както и всички хора а на земята ... но Македония е изкуствено създадена държава и благодарение на глупостта на политиците ни големи части от България сега са в други държави. Освен това може да сме в НАТО ... и на луната ... но трябва да сме близки с Русия народа на Русия не е Путин а и той не е направил нищо лошо срещу България ако има умни политици и не продажни Путин би направил само добри неща за БГ.

5

Добре

преди 7 години

казано,че няма да търпим нова гавра с историята,но това са само думи!Как бихме могли да попречим,и с какво можем да отвърнем?Те на едни македонци не им пука от нас,та какво остава за Русия или други такива!

4

Анонимен

преди 7 години

Признаването на държавата Македония не означава отказ от историята.

3

zeus

преди 7 години

Е той Путин точно това каза, че идва от географското понятие Македония, по това време това е византийската провинция (тема) Македония. Друг е въпроса защо го каза това, със сигурност в момента всички се борят за влияние в Македония, че водата там е мътна. Лошото е, че ние се отказахме от своето, признавайки тази измислена държава.

2

Анонимен

преди 7 години

ДС му ги говорят ;)

1

Qwert

преди 7 години

Много вярно и точно. Браво