149

blr0

преди 7 години

гн. Василев... Благодаря на господ , че сте на 3000км от мен и немога да ви усетя лошият дъх ...

148

ай сиктир

преди 7 години

тия душмани - т.нар. наши родни "бизнесмени" дето са все в криза от 1989 г. , па си живеят като принцове и си угаждат за всичко - да не ни се правят на света вода на ненапита - има все още хора , които са държали изпит по "политическа икономия", знаем що е то принадена стойност и експлоатация на труда, та имаме представа колко струва труда ни и на какво се дължи тяхното богатство

147

Анонимен

преди 7 години

Скоро няма да има кой да работи в тази *** . 100 000 мигрират годишно , големите градове се напълниха с хора от селата , в селата пък *** , трафик целодневно от *** безделници с пари от родители навън .. Предстои 3та нац. катастрофа .

146

ядосан

преди 7 години

То в България ако питате частните работодателите, работникът трябва да си плаща, че е на работа. Срам и позор за такива като този Васил Велев!

145

Италия

преди 7 години

Тука дават помощи по 960 евао и ако работиш нещо и на частно се събирато около 1800-2000 евро.

144

Надценен

преди 7 години

Колко от работодателите карат работниците да работят след края на работния ден . защо не премахнат термините като ;ненормирано работно време; сумарно работно време.

143

дисидента

преди 7 години

"В България труда не е подценен, а е надценен. Работодателите всъщност плащат повече отколкото работниците изкарват"..тия т.н. работо-датели, съвсем откАчиха, виждайки, че се завъртяха 3-4 дни почивка. като сте плащали повече от изкарваното, значи сте на загуба, нали така? тогава как така - хем сте на загуба, хем все още работите? не знам да има субект, който ще работи на загуба !като сте толкова работни, да бяхте запретнали ръкавчета и тия 3-4 да поработите и да видите - от къде идва хляба!

142

Шеф

преди 7 години

Ами като ви е ниска заплатата търсете си друга работа бе! Напуснете, да остане шефа без работници и да му блокира бизнеса. Или се запишете в профсъюз и стачкувайте, това е законно. Ама внимавайте , стачката не се плаща, така че ако имате плащания - парно, вода, ток, бърз кредит защото детето е било болно и трябват 260 лева за лекарства - внимайте, защото тогава идва частния съдия изпълнител и описва всичко и остават на улицата, и може не само 500 лева да платите, ами да станат 20 000!

141

Анонимен

преди 7 години

Много моля, органите да се самосезират и да затворят г-н Васил Велев на място, където е редно да бъде, а думите му да са основа за щателна проверка на всеки един работодател. Не разбрах де е проблема - че нема за данъци ли, че нема за работодатели те ли, които видиш ли вадят от джоб да плащат на работниците... явно пари печатат или пък някой им ги дава .. или пък са от кражби ?

140

Испания

преди 7 години

Няма такава наглост и безочие: масово работниците подаряват, че се съгласяват да работят за жълти стотинки, безплатенизвънреден труд вкл и в почивни и празнични дни, сива икономика и т.н, т.е работодателят краде работника. Работете сами или си внесетеот третия свят персонал: пробвайте и испански: безброй много почивни дни и фиести, 14 плащания годишно на МРЗ от 825?бруто(нето 707?)+ осигуровки 300?,заплащане на извънреден труд ,вкл и в почивни дни(не се обработват)

139

Летящия хайдук

преди 7 години

"...сега губим 1,5 млрд. лева" - правилно, вие, пишман бизнесмените с връчените куфарчета ги губите тия пари, вие все на загуба работите, от това са ви джиповете и вилите в чужбина, направо на благотворителни организации сте се превърнали, нищо, че криете данъци и осигуровки. Трудът е надценен, ами да, минимална брутна заплата от 230 евро е такова разхищение.

138

Анонимен

преди 7 години

До Анонименалооо магическата ръка на пазара важи за преди 200г оттогава се е променило това в учебниците.---------Именно, но ние започнахме от преди 200 години, така си решихме, за това скачаха хората по площадите, и вече минаха 27 години, сега остават още 173 години и тогава при нас нещата ще се оправят, спокойно, имай търпение!

137

Анонимен

преди 7 години

Приказките на Велев показват само какви пъпеши се водят работодатели тук. Но понеже плащали повече на работниците могат да си позволят да купуват спални по 20 хилки за любовниците и, нови колици и т.н.. Но, заплатите на работниците са им пречка да се повозят до МКС...

136

1

преди 7 години

абе това да не е некъво проучване от работодатели - малко сме работели, много са ни плащали....? Пробват ако мине номера да ни орежат заплати и почивки. Всеки работодател си мисли, че работниците са му роби и да работиш за 1000 лв е все едно си спечели от тотото...СТИГА РОБСКИ ТРУД, ИСКАМЕ СПРАВЕДЛИВО ЕВРОПЕЙСКО ЗАПЛАЩАНЕ

135

работник

преди 7 години

До Анонимен... и мързелив, алчен и ***...да продължавам ли още -за българския "работодател"?! За минимална работна заплата робите вече не са навиват. Да се хване той и семейството му за 1 седмица да бачка , пък после да ***! Съвсем скоро ще им гледаме сеира- особено на хотелиерите...

134

НСИ статистика

преди 7 години

Фирма строи с пари от ЕС магистрала или балетна зала за бабите и дедовците в някое обезлюдено село. Фирмата е 100 човека. 95 бачкатора са на 650 лева заплата, другите 5 - собственици, посредници с правителството назначени във фирмата, управителен съвет - по 20 хил месечно. Средната заплата във фирмата се изчислява на 1 617 лева! Не е зле!

133

Опашка за помощи

преди 7 години

Наредил съм се с Дядо Абдула на опашка за помощи в Офенбах. 2000 евро ми дават месечно помощи без да бачкам. Само спиш, ядеш и пиеш на аванта. Почвам да уча арабски и ч*алма ще сложа, ако е нужно. Супер е в Германия. Идвай народе тук!

132

Snorky

преди 7 години

Така нареченият "бизнес" трябва да обясни защо не плащат осигуровки в пълния размер на заплатата, а голяма част от парите ги дават в плик.

131

Анонимен

преди 7 години

Кое те учудва, че позволяват на хората от време на време да си браузват, а не ги карат за 700 лева да не вдигат глава от компа ли.

130

Анонимен

преди 7 години

алооо магическата ръка на пазара важи за преди 200г оттогава се е променило това в учебниците. Обаче смятай работодател прочел и той нещо ама че не е актуално.....чак пък толкова да искаме от него. Български работодател синоним на думата неук неграмотен