19

Анонимен

преди 7 години

Какви глупости, наскоро шведите пуснаха експериментално електрически автобус. Ясно, че *** иска да си кара гоуфа на дизел, ама това не означава, че в развитите държави спят.

18

До 18

преди 7 години

Друго е беспспорно според изследванията.Безспорно е, че когато в София е най-студено и когато наднорменото замърсяване е най-голямо, замърсяването от отоплението с твърдо гориво е около 13-14 пъти е около 13-14 пъти по-голямо от замърсяването заради МПС-тата. Безспорно е, че не колите са виновни за неизмитите улици и замърсяването от неизмитото си го има и заради движението на пешеходците, велосипедистите, каруците, детските колички, трамваите, тролеите, автобусите и другите МПС-та.

17

do 23

преди 7 години

Най-вероятно не. Но тук става дума за масовите автомобили, които се продават - а именно личните леки коли. Освен това Мерцедес вече показаха електрически камион.

16

дзъ

преди 7 години

предстои да внесем хиляди изпър--дяни дизели на западна европа за сметка на здравето ни

15

Анонимен

преди 7 години

ТИРовете на газ ли ще минават? Или тежките машини, булдозери и влекачи? Стига глупости!

14

Умник

преди 7 години

Най-накрая да спре да мирише на вкиснали банички. Писна ми от ***, които сипват какви ли не мазнотии в утрепаните си брички. Някои даже изкупуват старото олио от фритюрниците на ресторантите. Четох някъде, че така газовете стават още по-отровни.

13

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 1Познайте къде ще се отидат всички тези 20% европейски дизеляци след 3 години. Пак ще ни глобяват за най-мръсен въздух.достатъчно е да забранят курниците над 20г и въздуха ще стане сълза

12

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 10Безспорно отоплението на твърдо гориво замърсява не по-малко от автомобилите. Но праховите частици, които се вдигат във въздуха в резултат на движението на много автомобили по улиците също не е за пренебрегване. В случая значение има и факта, че улиците не се почистват. В крайна сметка всички дишаме мръсен въздух и спорим кое и по-по-най-

11

Анонимен

преди 7 години

Ето защо, тъй като от Запад не идва нищо хубаво, да се обърнем към... Какво, всъщност?

10

До :-)

преди 7 години

Много е еко, 20-годишен кошник дето гори 3 литра масло на 100 км и пуши повече от дизел... Няма що...Стига сте пиксали глупости.

9

Кметя

преди 7 години

Всичко което се говори последно време в България по темата Дизел, е с цел да се вдигнат данъците на тези автомобили. Коъто Ви казва друго, лъже най-нагло.

8

Дизелак

преди 7 години

На мен ми се струва пък, че песента на анализаторите е изпята.Не знам какво си мислят, но от дизелово гориво печалбите са най-големи и едва ли някой ще ги пренебрегне.По тая логика да бяхме спрели да произвеждаме танкове, че убиват повече.

7

Анонимен

преди 7 години

Мит е, че колите в България, са виновни за наднорменото замърсяване на въздуха, когато го има - най-вече през студените дни на декември и януари. В София замърсяването заради двигателите на моторните превозни средства е около 1/3 от допустимите норми.

6

Обективен

преди 7 години

Всъщност електрически коли замърсяват повече от дизеловите и бензиновите, но изнасят това по-голямо замърсяване извън градовете.Все пак странно ми звучи това за дизеловите, след като при колите по ЕВРО 6, дизеловите замърсяват по-малко от бензиновите.

5

:-)

преди 7 години

Минаваме на АГУ ;-) - еко и евтино.

4

Анонимен

преди 7 години

Чудесна новина, след 10-12 години и ние минаваме на електрически... който доживее

3

Анонимен

преди 7 години

Дизелът е много добро гориво, въпросът е да се конструират системи на впръскването му, които да изкарват най-добрите му качества.

2

Анонимен

преди 7 години

В сравнение с тези които търкаляме са по-добри!

1

Анонимен

преди 7 години

Ще ги докарат от ЕС моргите в София.