19

Анонимен

преди 7 години

Въпросът е само на мъже с такива значки ще се отстъпва ли място или не.Защото ако не - това е дискриминация по пол

18

Анонимен

преди 7 години

Като идея може би има смисъл, но като изпълнение е ужасно. Може ли такъв текст да сложат?!!!

17

бейби он борд

преди 7 години

Чета коментарите и съм стаписана направо. Има хора, които нямат ценностна система...щот били платили, нямали да стават, изгубили сте човешки обрза. А на тези, които питат в първия триместър майката има най-много проблеми и неразположения....драйфаш по 3-4 пъти на ден, вие ти се свят, пада ти кръвното сутрин и на всичкото отгоре не ти стават в метрото *** като тез , които питат какво толкова...аз имах и кървене, което застрашаваше плода...така че бъдете хора и ставай на бъдещите майки

16

Анонимен

преди 7 години

Бебе на кой борд? Борд на самолет, борд на кораб, за друго не се сещам.

15

Анонимен

преди 7 години

Преди години, когато жена ми беше бременна, място й отстъпваха само млади хора, а тези от 30-35 нагоре се правеха, че не я виждат. После аз не ги виждах и не ги виждам, след като те станаха на по 60-70-80-... години.

14

Анонимен

преди 7 години

Аре стига бе! В цивилизованите страни могат да те осъдят за такова нещо, особено в Америка има хора осъдени, че помагат на жени. Това неявна агресия, сексизъм и мачизъм - жената се третира като непълноценно същество което не може да се справи сама с ежедневни дейности.

13

Анонимен

преди 7 години

Този глупaв текст на значката кой го измисли? Може би фандъкова...

12

Анонимен

преди 7 години

В дивите комунистически времена когато нямало ценности евроатлантизъм, феминизъм и хомосексуализъм мъжете били длъжни да остъпват място на всяка жена, не само на бременни. Мъж да седи на обществено място а жените да стоят прави се считало за невъзпитано и връх на пpocтотията.

11

МУСАка

преди 7 години

Те тия станаха направо като някаква отхвърлена социална прослойка...Права искат, за да вадят ци.цата насред МОЛ-а, права искат, за да им отстъпя място, скоро ще трябва да се чувствам и виновен ако се намирам на 5 метра радиус от тях...

10

Анонимен

преди 7 години

Като бях бременна винаги са ми правили място и в метрото, и в трамвая. Аз винаги отказвах, просто бременностите ми бяха леки и не виждах смисъл да заемам нечие място. Освен това си има специално обзначени места за бременни и майки с деца. Но е хубао човек да си възпитава децата и да ги учи да отстъпват място особено на възрастни хора.

9

Анонимен

преди 7 години

Фандъчката плати ли 1.6 ?

8

Анонимен

преди 7 години

Еййй, бейби он боурд, еййй! Ceляндури, това някой гастарбейтер мияч на улици на запад ли во го показа, там на колите го слагат, еййййй, бейби он боурд, йеееее, йееее!

7

Анонимен

преди 7 години

И в първите месецим защо по-точно бременната трябва да седи??? Тя е просто бремнаа, не смърно болна! Но разбира се, чувството да си специялен и уникелан, понеже видив ли носиш дете, не бива да се пропуска я!

6

Факт

преди 7 години

Не си и помисляйте да ставам , след като съм си платил карта за метрото имам право да ползвам седалка, ако някой ме накара да стана , било дори и бременна ще я съдя за дискриминация.

5

mili

преди 7 години

Гледах сутринта репортажа по ТВ.Стана и отстъпи място човек на 67 години.Никой от по-младите не го направи.Не значки, а възпитанието трябва да се промени в младите хора.

4

ФХ

преди 7 години

На бременните, точно когато им става най-лошо - първите 3-4 месеца, не им личи. Може би затова да има някакъв резон.

3

Пешо*

преди 7 години

Жена ми и е казвала как се обръщат на другата страна в метрото и автобуса, за да не видят, че ги е видяла и да не се налага да стават.Веднъж даже й се скарал един господин как може да излиза извън вкъщи и да ползва градски като е бременна.Значки за жените и по една бухалка за мъжете им. В случай, че някой "гражданин" не може и да чете.

2

Анонимен

преди 7 години

Какви значки бе? Това е въпрос на възпитание да отстъпиш място на бременна жена. Кой не го прави? Това са някакви кукувци само.

1

Дъртак

преди 7 години

По тошово време нямаше нужда от такива значки, хората си знаеха и ставаха.