220

Анонимен

преди 7 години

До Спомням сиоткрий разликата : билетче за градския транспорт 89 г. 0,06 днес 1,60

219

Един от Северозапада

преди 7 години

До *** Браво, колега по форум.Кратко, точно и ясно. Половината нашия край е по Испания, гастарбайтери.Децата вече знаят да пишат и четат испански, но не и български.Мой приятел, лятото ми каза, че го питал там испанец, защо са бедни в България, и емигрират.Нашия отговорил, че е друго Испания да е била колониална държава 300 години, и да е смукала богатствата на цял континент, Германия, Франция, Англия, Холандия и други-също, а България 500 години са я смукали...

218

42

преди 7 години

Безспорна истина е, че до 2007г. българите бяха имотен народ от собственици и далеч по-богати отколкото след това.Вече българите са бекяри и длъжници след 10г.

217

Един от Северозапада

преди 7 години

До Анонимен345"Руските *** не си дават смеска, че без ЕС ще сме на купони за хляб, кисело мляко и петишки фенери като при Жан 1996 г. Безработните ще са не 5, а 50 % като върнат гастарбайтерите от ЕС."Сърбия в ЕС ли е? Или казваш, че Сърбия живее по-зле от нас, има по-нисък стандарт?Македония? От която ВНАСЯМЕ стоки, които до вчера произвеждахме?За Турция-няма да коментирам.Но там управляват национално отговорни политици, не печалбари от асфалт и еврофондове..

216

Анонимен

преди 7 години

ЕС пречи единствено на русофилите, които живеят с носталгия по соца, СССР, Варшавския договор, по тока за 4 стотинки и хляба по 26.

215

Циник до спейса

преди 7 години

Гърция отдавна не е Европа! Фалирала държава - скоро четох някъде, че за последните 10год. ( преди фалита) новоизбираните гръцки правителства - са вдигнали със 100% заплати, и пенсии...същевременно доскоро в Гърция - никой не издаваше касов бон ( последните 3 год. Е строго) милиарди данъци са неплатени! 350 Милиарда от джоба на европейския данъкоплатец - auf nlmmer wiedersehen! Превеждам - никога няма да ги върнат! Та българите с право се питат - с какъв аршин мерят тези в Брюксел и Берлин???!!!

214

Спомням си

преди 7 години

Спомням си 1989г. тогава нашият жизнен стандарт беше приблизително межуд 19-24 пъти по нисък от ГФР, а сега е между 4- 10 пъти по - нисък. Разликите са заради различните начини на изчисляване и различни критерии/пр. ср. РЗ, един бургер и т.н./. при всички случай сме отхапали от немците почти половината от техния стандарт. И тъй като нито сме станали по -производителни, по-умни, по-иновативни, откъде са дошли парите ? ЕДНО СЪМ СИГУРЕН НЕ И ОТ РУСИЯ!

213

Дидо

преди 7 години

До 331 -Анонимен.Това е стилът на общуване на всички комунисти инструктирани в Москва.

212

Циник

преди 7 години

Повечето писали са прави - не е ЕС виновния...а шайката търтеи в Брюксел , и особено немската фюрерка ( вече е арабска ) Мурксул-ханъм! Опорочиха, и извратиха една нелоша идея за Европа без граници - НО ЗА ЕВРОПЕЙЦИТЕ! И останалите сте прави - източноевропейците ..особено българите - са принудени да съществуват на ръба на мизерията - ГЛЕДАЙКИ КАК ЕС НАЛЯ 350 МИЛИАРДА ВЪВ ФАЛИРАЛА ГЪРЦИЯ - ЗА ПО-МАЛКО ОТ 4 ГОД. И С ПРАВО СЕ ПИТАТ - ЗАЩО, И КАК Е ВЪЗМОЖНО!

211

Анонимен

преди 7 години

Българите трябва денонощно да възхваляваме този по чиято милост сме в ЕС. В противен случай вече щяхме да сме изчезнали. В най-добрите случай да бяхме като Армения или кой да е руски сателит.

210

Анонимен

преди 7 години

Е Дойче Веле е проевропа, за това нямам никакви съмнения.

209

Istinata

преди 7 години

Taka si e no vurvi go obiasni na Ganio da misli globalno.po lesno e da pliueme no kakvo ni napravi EU tolkova.imigrirahme masovo shtoto mahnaha vizite no tova e svoboden izbor predi samo mechtaehme

208

Анонимен

преди 7 години

Руските *** не си дават смеска, че без ЕС ще сме на купони за хляб, кисело мляко и петишки фенери като при Жан 1996 г. Безработните ще са не 5, а 50 % като върнат гастарбайтерите от ЕС.

207

Анонимен

преди 7 години

Колкото до трудещите се,навремето Германия имаше нужда от евтина работна ръка и сега там има три милиона турци.След разпадането на източният блок,хиляди българи,румънци и поляци напълниха трудовият пазар.Свободното предвижване е хубаво нещо,но ако става в рамките на ЕС.Франция се напълни с мароканци и алжирци,Англия с индуси и пакистанци,Италия почерня от африканци,а Германия,Белгия и Холандия станаха ислямски държави.

206

Хм

преди 7 години

Не е проблема в самия ЕС,а в това накъде е тръгнал!Ами не е на добре....Политиката става все по неадекватна и резултатът няма да закъснее.Впрочем и критиците също водят грешна политика-вместо да се борят за промяна,която да оправи дефектите,те искат едва ли не да закрият ЕС!Иначе ЕС е добра и полезна идея,която все още има потенциал.

205

Българина

преди 7 години

Защо се обвързва свободното обвързване със занаята? Значи нешо не е наред, защо държави ще произвеждат хора които са нужни на други държави от същия суюз. Само че движението е все в една посока! В замяна какво връщат! Еднитебизнасят хора т.е. Икономика а другите им връщат вафли, нещо кон за кокошка

204

Анонимен

преди 7 години

До САШО+ 338Само се замисли , ако не беше ЕС къде щяхме да сме. Разни неграмотни червени *** пишат и говорят глупости за Евразийски съюз . Нали се сещате , че навсякъде сиренето е с пари. Там няма фондове и пари , там няма нищо освен идеология. Защо всички милиардери от Русия живеят в Англия или Роман Абрамович не купи Спартак -Москва , а купи Челси . Добре , че останаха малко червени бабички , които хвърлят пачки от балконите на телефоните измамници .

203

Анонимен

преди 7 години

Ние по същият начин се гърчим пред Вашингтон,Брюксел и Ердоган.Ние,защото политиците,,които избираме и ни продават на чужди интереси сме ние.

202

до 333

преди 7 години

Всичко това , скъпи е защото изибраме боклу....ци, защото се гърчим на руснаци, защото агенти на ДС и техните деца, обединени с капиталисти-комунисти и престъпници , като Борисов, крадат от нашия труд. Затова скъпи сме зле, а не защото ни приеха по милост в ЕС.

201

САШО+

преди 7 години

200 милиона усвоени европари от кмета на Стара Загора, Живко Синеокия .Като се разходите из центъра в Стара Загора, разбирате, че яко се краде.То не бяха нови мерцедеси, аудита, къщи, то почивки, то офшорни сметки. Кмета си ходи с частна охрана, хората не са го виждали, страх майка .....