41

Анонимен

преди 7 години

Значи самоубийството на пешеходна пътека се разрешава официално по закон.Честито!

40

Анонимен

преди 7 години

Питайте някой отракан шофер с колко км/ч би трябвало да преминава през пешеходна пътека?99% от отговорите са с 50км/чСпоред мен, всеки който си позволява да пресича пешеходна пътека с такава скорост трябва да губи книжката си за една година

39

Анонимен

преди 7 години

Дъщерята на въпросната депутатка е била пияна и не се е огледала ,естествено че носи вина

38

Анонимен

преди 7 години

Утре ако ми писне от живота ще се хвърля пред някоя кола .Хем ще се отърва от мъките, хем роднините ще опънат по 100 бона всеки

37

Пешко

преди 7 години

Знакът, че предстои пешеходна пътека, се поставя на 30 метра поне (доколкото помня от листовките) преди самата пешеходна пътека. Така че шоферите да не знаят много много, ами да проумеят, че на пешеходна пътека те не са с предимство. Нема да се забавят кой знае колко, ако намаляват или дори спират

36

Анонимен

преди 7 години

Е добре де. В случая ВКС е тълкувало правилно закона. Преди да се стъпи на пешеходна пътека човек трябва да се огледа дали идва автомобил, с каква скорост се движи, има ли видимост и т.н. След като има преценка за обстановката тогава да пресече. Вярно е, че пешеходец не може да носи вина ако в случая шофоьор на превозно средство е пиян, надрусан и т.н. Но трябва и двете страни да спазват някакви норми, за да няма инциденти, а не едните да се безсмъртни на пътя, а другите все да са виновни.

35

L.

преди 7 години

"Пръщи" пък е толкова грамотно написано, че наистина кърти!!!

34

до Georgieva

преди 7 години

Уважаема Georgieva нашият режисьор Теди Москов в Германния пресякъл на червен сигнал на светофара и бил прегазен от германка.Той е заплатил ремонта на калника и след като 4 месеца е лежал в болница.С това решение се стимулират всякакви хора да скачат пред движещите се коли и така после да печелят пари.У нас все още не е разпространено това,но в Русия е голям проблем.

33

L.

преди 7 години

Всеки без вина е невинен, що за глупост?!

32

Винаги

преди 7 години

спирам на пешеходна пътека. По сто пъти се оглеждам преди да пресека по такава, дори да е зелено на пешеходният светофар.

31

Анонимен

преди 7 години

Разказвам ви действителен случай.Шофирам и на 20 метра пред мен започват да излизат пешеходци.Маркировката на пешеходната пътека се е изтрила.Знакът за пешеходната пътека не се вижда,защото имаше спрял ТИР.Аз намалих и спрях и ТОГАВА поглеждайки вдясно видях остатък от маркировката на пешеходната пътека-част от правоъгълник.Когато съм пешеходец винаги се съобразявам и гледам.В част от случаите пешеходците действително са съпричинители на катастрофи!Толерантността трябва да е взаимна.

30

Анонимен

преди 7 години

Правото на пешеходеца на пешеходна пътека вече било абсолютно....абсолютно, абсолютно, колко да е АБСОЛЮТНО?За пред св. Петър важи ли?

29

Никола

преди 7 години

До Анонимен 14Няма как да се съглася с теб, колега. И аз съм пешеходец, колоездач и шофьор, и твърдо заставам зад тезата, че при 30 км/ч, каквато трябва да е максималната скорост на пешеходна пътека и в жилищен квартал, няма логично обяснение водачът да не може да спре. В белите страни, водачите на МПС намаляват драстично скоростта, когато пешеходецът започне да се приближава към пешеходната пътека (което вече правят и много наши сънародници - шапка им свалям). Извод - всички по-внимателни!

28

Анонимен

преди 7 години

заглавието пръщи от неграмотщина :):)

27

Анонимен

преди 7 години

До 24 - тези глупости ги разправяй на друг. Няма нито един сгазен пешеходец в България заради отказани спирачки на автомобил! всички са от джигити, които карат с 200 в населено място, в много случаи пияни . Знакът "намали до 30" когато наближаваш пешеходна пътека не е за украса.

26

ККК

преди 7 години

важно е личния интерес да се превърне в закон, а дали е честно ... няма значение закона не е за това, а за лична саморазправа

25

Анонимен

преди 7 години

до 26! Хапчетата бе човече, пий ги редовно не ги забравяй!

24

Анонимен

преди 7 години

Струва ми се, че някои коментиращи бъркат един основен принцип:Те смятат, че пешеходните пътеки са места, където пешеходците пресичат шосето за автомобили. НЕ! НЕ Е ТАКА!Пешеходните пътеки са места, където автомобилите пресичат ТРОТОАРИТЕ!Осъзнаването на този принцип ще доведе най-накрая до взаимно разбиране и край на споровете.

23

Анонимен

преди 7 години

Водачите на МПС би трябвало да карат много внимателно когато наближават пешеходна пътека, защото повечето пешеходци са психари и под дебелите си палта носят поне АК-47 с 5 пълнителя. Хора сме все пак, понякога се случва да психясаме и да ни залепне пръста за спусъка в това студено време.

22

Анонимен

преди 7 години

Всички пешеходни пътеки би трябвало да са повдигнати на 30см, защото 30% от водачите не могат да четат и карат като добичета. Какъвто и закон да им напишат те няма да го спазват и ще продължават да газят пешеходци