25

Анонимен

преди 7 години

В Англия дават 30дни платени. Тук 20.Цитат - "защото от почивка служителите нямат сили за работа"Еми за малкото пари които давате всеки почиващ ползва отпуската за някаква работа като освежаване на имот,рязане дърва и друго за което не му стига НИСКАТА ЗАПЛАТА КОЯТО ДАВАТЕ , за да си наеме почтен работник и той да не се занимава.Отговора е лесен - за толкова пари толкова.В английските сайтове за работа пишат колко пари дават, а тук не. Данеби някой да се прекара да даде няколко стотинки отгоре

24

Анонимен

преди 7 години

Тиквена икономика - все още не му е хрумнало, но ще вероятно скоро и това ще видим - да се слеят едни 200-240 работни дни и после да почиваме 100-тина дни. Ахахахахаха.Иначе идеята за сливане е *** - реално в частния сектор работим и отработването, и почивния ден, а в самото заплащане на труда става манджа с грозде, да не говорим колко хора си пускат фиктивни болнични за да слеят почивните дни и да си направят 10 дена почивка. Както се сещате, резултата за фирмата е плачевен...

23

Анонимен

преди 7 години

Съгласен съм с едно-4е отработване не трябва да има.Незаконно е да се работи и у4и 6 дена в седмицата и хората се преуморяват и в следващата седмица след това не са пълноценни.Ако правителството е решило да даде допълнителни по4ивни дни-ок,но нека не кара хората след това да ги отработват!Зна4и многото по4ивни дни те изваждат от работния ритъм и то4но след това се налага да работиш двойно!Стрес и за тялото и за психиката

22

Анонимен

преди 7 години

Какви почивки искате?! Я да работите, по 16 часа 7 дни в седмицата! Сега пазарна икономика и демокрация ли е или искате да почивате и да не работите....в събота и неделя.

21

ФР

преди 7 години

До гогичГогич, Гогиич, в доста фирми е така. Казвам ти го от първа ръка. Разбира се, тези благини са предимно за местните и фирмите с преобладаващ брой местни, т.е. не са за новодошлите. Те и затова са новодошли и им е разрешено "да дойдат", за да има кой да бачка здраво.

20

гошо

преди 7 години

Пълна заблуда е, че на запад се почива по-малко, имат по-малко празници и не сливат почивни дни, включително и в САЩ. Всеки който е работил с чужденци знае, че работят много по-съсредоточено и качествено, но по-малко като време и дни, а ниското качество на работа при нас до голяма степен се обосновава от ниското заплащане и точно това отношение на работодателите към подчинените не като хора, а като животинска сила, която трябва постоянно да работи.

19

Стив Джобс

преди 7 години

Мързеливците после не можеш да ги накараш да работят. Това мислите ли го хейтъри? Или мислите, че е лесно да наемаш персонал да го обучаваш, да плащаш осигуровки и др. А какво да говорим за ОТПУСКА? 20 дни бизнеса е на загуба а работника получава пари за да си почива?

18

тп

преди 7 години

Има пари за ес-класи винаги и барове,но няма пари за заплати.Скоро сами ще си работите или ще наемате ***. Аз само като видя фирма в която работят *** и дори клиент не искам да бъда на такива ***!!!Това значи ,че пари не давате. Ние за какво идваме? За мерси? В магазина с Мерси хляб не дават! Пробвал съм :)Този които дава пари може да говори. Този който не дава да вземе да се гръмне сам!

17

гогич

преди 7 години

До Анонимен 8Къде е тва с 30 часа седмично и 4 работни дни? И аз работя в голяма фирма на запад, ама такова нещо няма, само в бг-главите ви го има... И сливане на празници няма - който иска да слива дни, си взема отпуска, която е 25 дни (32 дни става след 20 гини стаж). И тъй като в БГ-то отработването си е чисто отбиване на номера, то наистина на бг-работника му се събират около 60 почивни дни (+ някой и друг болничен...)

16

Анонимен

преди 7 години

Ами да си наемат афганистанци и да им работят нонстоп без пари,за това си мечтаят бг работодателите.Видях една заповед за работа по 06,09. За ХХХХХ цех почивен ден 05,09.Това е заповедта,кажете какъв ден е 06.06 работен или неработен.Да добавя че заповедта беше без подпис и печат.Та какви са бг работодателите?

15

Цеко

преди 7 години

В Германия сливат и не отработват !

14

Смърт

преди 7 години

Не съм съгласен. Това може да е мнение само на някой нагъл шеф дето ти обещава 600лв заплата и не те осигурява.Накрая нищо не ти дава! Точно производителите да си мълчат! Човек когато има нужда от нещо той няма да се откаже от това нещо, защото днес се почива. Ще го вземе в първия работен ден. Нека да се работи на празници. Аз съм за, но срещу 200% бонус към днешния надник, а не 50%. Или казано по друг начин ако ти дават 20лв на ден, на празник да дават 120лв. Тогава има смисъл.... мишки...

13

Анонимен

преди 7 години

Давате 5 дни повече отпуск и няма проблеми ,господа бизнасмени.

12

Анонимен

преди 7 години

В някои държави, ако национален празник се падне през почивните дни, се "отпочива" в работен ден.

11

Луд

преди 7 години

А най-готино ще е ако може и в събота да се работи, ама без извънреден труд. За да не губят ритъм шерпите

10

Анонимен

преди 7 години

Гледах новината още снощи по тв. Дават един "управител" който твърди че фабриката губела пари от сливането на почивните дни... Е хората не губят ли пари? От смешните заплати които дават навсякъде в производството, кой може да живее нормално? В България работодателите са едни експлоататори и нищо повече! Данъците ни най-ниски в ЕС, работната ръка най-ниско платената в ЕС, но крайната цена на продукта е като в ЕС (Германия да речем)... Питам аз къде отива разликата? В джоба на шефа естествено!!!

9

Българина

преди 7 години

В Германия като имат 35 дни почивка, как ли не са загубили?!? Ами като наемат достатъчно брой хора за съответните пари. Освен това през почивните дни хората пътуват и реално харчат повече. Туризма и заведенията са пълни. Един бизнес срещy друг.

8

Анонимен

преди 7 години

Няма наяждане тоя бизнес бре.А работниците да го духат.

7

Анонимен

преди 7 години

"Бизнесът настоява да се забрани сливането на празничните дни и да отпадне отработването в събота."Защото 90% от "бизнесмените" принуждават служителите си да работят всяка събота и т.нар. отработване за тях е загуба.

6

Нед

преди 7 години

То ако зависи от бизнеса няма да има почивка , най-добре 24ч , 7 дни в седмицата за 500лв , на тях ще им е идеално.Някой изобщо интересува ли го робите на тия как се превиват.Има и там 10% дето сме заплатени повече от добре ,ама другите хора какво да правят а?Има такива дето до тоалетна не могат да идат, гърбят се от работа за жълти стотинки и стига с тоя номер "няма пари".Пари за заплати няма ама за къщи и нови коли на жената и децата има.