49

Анонимен

преди 8 години

Да си наемат руснаци за работници, онези пияници са бедни и за 3 водки ще работят цял ден ;) Но руснака не знае какво значи качествена работа.

48

Анонимен

преди 8 години

Пълна пародия е с тази работа на морето.Изучиха се да назначават хора на минимална заплата на 4 ч. с обещания за някаква по-голяма сума.Накрая бачакаш по 14-16 часа и дори не може да си вземеш обещаното.Институциите имитират дейност,взимат си рушветчето,на прецакания персонал не му дреме и влошава обслужването,от което страдат всички. Кой луд ще иска да е работи на такива места с подобно заплащане? Като не не искат да плащат и не знаят как се прави бизнес да фалират и това е.

47

Анонимен

преди 8 години

12 часов работен ден си е нещо нормално в частният сектор и то не само на морето, но и по градове и села. Осигуряване на работника върху минималното заплащане за сектора също е нормална практика.Естествено за извънредните 4 часа не се заплащат, а инспекцията по труда и синдикатите са с широко затворени очи.

46

???

преди 8 години

Тези вместо да се оплакват, че нямали персонал, защо не вземат да фалират и да се откажат от псевдобизнеса си!? Така и за тях по-добре и за нас по-добре, а още по-добре ще е за туристите.

45

Реалист

преди 8 години

Както всички останали мутри-бизнесмени и тези по морето не си знаят интереса. Характерното за мутрата-бизнесмен е, че не може да мисли в перспектива и да получи по-високи печалби в бъдеще, като има по-малки печалби сега. Мутрата-бизнесмен се мъчи да изкара максимална печалба сега, веднага, без да мисли, че заради нея, след година-две или повече печалбите му ще са значително по-малки и в крайна сметка той губи. Става въпрос за инвестиции, вкл. и в хора, нещо, непознато на бизнесмените в България.

44

Анонимен

преди 8 години

Бачкате им на мутрите балъци!Бягайте от кафявоморието и от зимните им хотели,защото същите държат и там хотелите.Услади им се за без пари да им работят робите!

43

Трудещият се

преди 8 години

Хак да им е на БГ работодателите . Нека да се видят колко са зле спрямо истинската конкуренция . Евро съюза е конкуртенция на всеки фронт . Дори и за това каква заплата даваш на работника . Неможе за нещо което се дава в Европа по 1500 евро тук БГ посредниците като МенПауър и прочие комисионери да наемат кадри за 500 лева . Докато има този тип мафия , няма да има качествени работници на пазара . Всеки кадърен човек ще сио намери вече сам работа някъде из Европа . Тк само* ще останат .

42

Един

преди 8 години

Няма персонал, ама никой не мисли да вдигне малко заплатите. Ей, няма такова тъпо животно като българския мутробизнесмен - няма хора да работят, ама иначе дават ниски цени, защото разчитат, че някой ще им работи за 300 лева!!! Еми свършиха баламите. Я давайте по 3000лв заплата, пък ще видим ще имате ли проблеми с персонала. Амаа ааа, тогава не може да даваме мизерни цени в офертите, и трябва да мислим и друг начин за привличане на туристи. Не можете? Ами като не можете - затваряйте мутрохотелите

41

77777

преди 8 години

Това, което трябва да се направи е да се приеме нов закон за курортите, вкл. и за Черноморието и които хотели не отговарят на новия закон, да се събарят. В този закон трябва да има строги изисквания за височината на хотелите, за зеленината около тях и за гъстотата на застрояване. Специално за морският бряг, трябва да има изискване за по-голямо разстояние между плажа и хотелите, като тези на брега трябва да се съборят.

40

Анонимен

преди 8 години

Туристическия ни бранш сам изгони руснаци и българи от Черноморието - заради кражби, измами и грозно обслужване!

39

Анонимен

преди 8 години

Целия ни туризъм по морето е само кражби и измами, мръсотия и болести...Всички крадат и лъжат, само мутри и ***!Никакви пари не трябва да дава Държавата за тия смешници, нека си оправят поведението и базите, пък тогава да искат клиенти и пари!

38

Истината

преди 8 години

Не само Гърция е наблизо.Турция също е близо и цените са още по-ниски. Италия и Испания са на две крачки със самолет, а обслужването е по-добро от това в Гърция и Турция. Колкото до Мутроморието - мутрите да си заврат бетона там, където слънце не огрява. След 2000-та година спрях да им гледам бетона и нито лева няма да получат от мен. Ако фалират ще е най-добре за всички. Преди това ходех всяка година на нашето Черно море, но тогава все още нямаше чак толкова бетон, чалга и мръсотия.

37

Анонимен

преди 8 години

До Анонимен 62500-600 лв. за 12 часови смени, обещават ги за 2 месеца - юли и август, и накрая не ги дават, щото нямало пари и сезона бил слаб...

36

Анонимен

преди 8 години

500-600 лева заплата!!!Тези луди или са или да?

35

x

преди 8 години

АЗ ОТИВАМ НА ПОЧИВКА В ГЪРЦИЯ ТАМ Е МНОГО ПО ДОБРЕ!

34

до 55

преди 8 години

Абе щом и руснаците се изнесоха от Българското Черноморие-Проблемът е, че доходите на руснаците спаднаха значително. Те сега много по-рядко изличат от Русия. Не е виновно нашето Черноморие. За съжаление те силно намаляха - а са най-платежоспособните туристи у нас.

33

до 57

преди 8 години

Аз всяка година работя по 3 месеца сервитьор на Созопол. Общо за цялото лято изкарвам около 8-9 хил.лв средно. В това число слагам и бакишишите. Иначе да, за пред данъчните вземам 500 лв на месец.

32

факт

преди 8 години

Не ги оплаквайте сервитьорите - изкарват на месец от 1500 лв. нагоре - 500-600 лв. е само официалната версия за пред данъчните. В момента нашето Черноморие е пълно с почиващи и келнерите изкарват много добри пари.

31

Анонимен

преди 8 години

Имам познато семейство, които имат ресторант на морето. Няколко години каката се правеше на голяма бизнес дама, държеше се гадно с персонала и ... тази година не можаха да си намерят готвач. АС голям зор изврънкаха една лелка да иде да им готви и още й търсят помощник, поне да реже продуктите. и всичко това е, защото се стискат за заплати на персонала. Ако развържат кесията и предложат нормално работно време и уважително отношение, дали няма да се намери персонал?

30

Анонимен

преди 8 години

Абе щом и руснаците се изнесоха от Българското Черноморие, правете си сметка докъде са стигнали нещата. Добре, че Гърция ни е близо, иначе незнам ...