131

ДО 133 ИМИГРАНТ

преди 11 години

"Няма по-надеждно оръжие от това", добавя бившият морски пехотинец, който сега се занимава с монтирането на гаражни врати. - ПРАВО ВИКА АМЕРИКАНЧЕТО.... ЛОШО Е ДА СЕ ОКАЖЕШ ПРЕД ВРАГА САМО ПО МРЪВКА! А ОФИЦИАЛНО ЛИ ДА ОБЯВЯТ, ЧЕ СА ВЪОРЪЖЕНИ С АК-47....???? НО СА ГО ИМАЛИ И УПОТРЕБЯВАЛИ...

130

до 136

преди 11 години

Пак си чел апокрифните издания. :)))))))))))))))))))) Сигурни германците и на луната са кацали. Бе я се скрий в *** и продължавай с четенето.

129

Анонимен

преди 11 години

до 121,през 1945г СССР успява да "плени" няколко завода за фау-2 и заедно с персонала им ги командирова край москваракетите Р-1 от 1947г са точно копие на фау-2същата работа е и с АК-47 дето някакъв *** Калашников са го насадили за конструктор

128

Анонимен

преди 11 години

не са го прекопирали , а са купили лиценза от финландците . Галил е толкова успешно оръжие , че дори израелците го използват само в резерва си и предпочитат да купуват М16

127

Анонимен

преди 11 години

Израелците прекопираха Калашника и го нарекоха ,,Галил,,. Еврейте ги разбират нещата, не копират случайни работи за армията си.

126

имигрант

преди 11 години

До: номер 125 Без да се впускам в подробности, ама тюлените на САЩ използват карабина М4 от 1994 г.Преди тази дата не съм проверил, но едва ли са се интересували от руския АК-47.

125

Анонимен

преди 11 години

Хаха, какви разбирачи, че кой използвал МП5, че Garand било "автоматична пушка", че не знам си к'во...гледайте си Кол ъф Дюти-то и не се излагайте публично....

124

Анонимен

преди 11 години

Какъв спор. Ако всеки път се почваше отначало, още щяхме да скачаме по дърветата. Аз мога да кажа, че Калашника е прекопиран от арбалета и ще бъда прав. Най-прецизните пушкала се пройзвеждат в Австрия, но това не означава, че са най-добри в реални бойни условия, в така наречения ,,общовойскови бой,,.

123

Анонимен

преди 11 години

126 pak li са те пуснали от лудницата

122

тюфелци нещастни

преди 11 години

Мааа му стара, както чета, почвам да се замислям че тук се е събрал елита и лично разработчиците на Ижовск, ХиК. Ба що не идете да си гръмнете по една *** за вечеря и да спрете с простотиите. Я се опитайте първо да направите по един пищов, след това да го вкарате в серийно производство, да му намерите пазар и да спрете да плещите простотии като Тъпата Златка от нам си къде. Ало, он-лайн СПЕСИАЛИСТИТИ, идете си купете по един воден пищов и почвайте да си мерите на кой колко вода му пръска!

121

Стар циганин

преди 11 години

Викате калаш- калаш, а аз съм мисля, че чичко "Colt" всички хора уравня!

120

имигрант

преди 11 години

Едно уточнение: Този, който първи написа за автомата на Хеклер и Кох (не му запомних името), пише също че и Израел ги използва. В списъка на клиентите на Хеклер и Кох не видях Израел.Което не означава че не купуват такива оръжия, но го няма написано името.За България пише, че са внесени 160 автомата през 2009 г. Даже Иран използва същите автомати, но ги произвежда под лиценз. Което поставя въпроса за ембаргото и т.н. Явно си ги въоръжават въпреки приказките за забравни.

119

Анонимен

преди 11 години

Нашият Калашник беше по-добър! Но ние унищожихме армията, военно промишления комплекс и всичко онова което носеше милиарди. Познайте от три пъти кой е кръстника. Жокер: започва с И и завършва на в. Сега много специалисти са на прага на бедността. Планът Ранъп работи.

118

АМЕРИКАНЧЕТАТА

преди 11 години

СЕ ВТРЕЩЯВАТ, КОГАТО КАЛАШНИКОВ ПРОБИЕ БРОНИ ПО КОЛИ, ВЕРТОЛЕТИ, ТУХЛЕНИ ЗИДОВЕ, НЯКОИ БЕТОННИ ЗИДОВЕ И ЛИЧНИ БРОНИ - ВОЕННИ, ПОЛИЦЕЙСКИ. ТЯХНИТЕ ПУШКАЛА СЪС СЪЩИТЕ ВЪЗМОЖНОСТИ, СА МНОГО ПО ТЕЖКИ. ОБИКНОВЕННО - ЛЕКИ И ТЕЖКИ КАРТЕЧНИЦИ И ПУШКИ ОТ ГОЛЯМ КАЛИБЪР. ТЮЛЕНИТЕ ИМ И ДРУГИ СПЕЦИАЛНИ ВОЙСКИ, СА ИЗВЪРШВАЛИ СПЕЦИАЛНИ ОПЕРАЦИИ С КАЛАШНИКОВ, КОГАТО УСЛОВИЯТА СА МНОГО ТЕЖКИ И ТЯХНОТО ОРЪЖИЕ Е НЕИЗПОЛЗВАЕМО. ПОЛЗВАТ ГО И ГО КУПУВАТ, ОЩЕ ОТ ЗОРАТА НА АК-47, ПРЕДИ ВИЕТНАМ.

117

ЧОРАПЧО

преди 11 години

АУУУУ..... АЗ ТАКИВА ЖЕЛЕЗА НЕ БАРВАМ .НОЖ ВИЛИЦА НЕЕЕЕЕ.С РЪЧИЧКА ПАПАМ.

116

имигрант

преди 11 години

До: номер 117Да бе, *** съм, наистина не правя разлика. Само че и ти не правиш разлика между руските *** и американските *** - ако на руските *** им се разреши да притежават оръжие както на американските в Русия ще избухне нова гражданска война!!!А предполагам, че една от главните причини за бума на Сайга в САЩ е изтичането на срока на действие на така наречения Federal Assault Weapons Ban - от 1994 г. до 2004 г., който забранява именно такива - бойни оръжия.

115

До 104

преди 11 години

Хаха, Фон Браун, създателя на ФАУ-2, заедно с екипа си от 120 души се предават на американците и получават гражданство. Цялата космическа програма на САЩ я правят именно те, включително и Сатурн-5, ракетата, с която стигат до Луната.Ак-47 е със съвсем различен затвор, цевна кутия, пружина, начин на разглобяване и т.н. приликите са повече визуални.

114

Киркорчо

преди 11 години

До 111. Уважавам ваш поглед. Приятно много да четам истина. Това е блажна точка за нашето словоборство.

113

ФАКТ

преди 11 години

И щатите, и Русия имат много по- голям потенциал за разработка на оръжия, че и каквото и да е от немците. Просто немците са се готвели за война по- рано. ФАКТ.

112

водния мс

преди 11 години

Руснаците също ползват МП 5 на ХиК