271

гурбетчия

преди 11 години

Борбата с тероризма е много деликатна работа!!! Ако всички терористи бяха в планините ,лесна работа ,щяха да ги избият за броени дни!Но лошото е ,че терористите в повечето случаи се скриват сред цивилното население и така се връзват ръцете на армията ,не всички терористи са картотекирани и не може да се предприемат мерки като арести и пр.!!!Но както се казва във всяко лошо нещо има и нещо добро, поне докато има няколко терористи в планината ,турската армия поддържа рутината си ,нещо като спаринг

270

Анонимен

преди 11 години

нещата са подготвени пак от великите сили като сащ,русия, франция ,англия и техните марионетки защото те не искат една икономическа мощ като турция в този район освен израел тя им завладя и икономическите райони и винаги преставлявала за плановете им.

269

Анонимен

преди 11 години

Кюрдите рано или късно ще имат собствена държава, а турците нека си дрънкат оръжие.

268

азз

преди 11 години

ей,тук в едно градче,в франция,цел ден прелитат истребители!!тез дето са били кашаици,помните ли личните аптечки?има ше една пластмасова кутийка!да не се налага да ядем противолъчеви таблетки!:-))))нещо ми намирисва на тонове тринитротулоул и производните му...молете се всичко да мине метър и дипломатически!инак,ще видим трето слънце посред бял ден!мамицата им еврейска,крайно ислямо фанатична!!!ако знаех с една година по-рано,да си бях взел боевата готовност!сега *** ще се лекуват с нея!и дано няма сбор на наборите!!!хич не ми се защитава ***!!аре,наздраве!

267

малко стопинг

преди 11 години

Мемо, Турците първо да си изяснят как бе свален самолета, без снаряд, без ракета. Цял, целеничък с двамата пилоти вътре. за тая работа, Ердоган бе в Москва, да пита Путин, дали са давали на Сирия някакво ново оръжие. Към журналиста: Истината е, че самия Асад доброволно изведе чиновниците си от Кюрдката част, съгласувано със самите Кюрди, а не че са били принудени. Това е реалната информация. Турция не трябва да си създава проблеми - бежанците се бунтуват срещу власта, Кюрдите правят автономия.

266

do 217

преди 11 години

a nie ste stoim s kr1st v raka, mnogo filmi si gledal mendeleev .....!

265

АМБ

преди 11 години

Създаването на нова държава крие определени рискове от военни и политически катаклизми.(справка Израел,Македония,Грузия и др.)Явно конфликта не ще бъде решен дипломатически.Ако Асад сдаде властта ще изникнат нови кръгове със своите интереси,които едва ли ще съвпаднат с интересите на другите държавизатова е и този натиск и перчене от великите сили.Другият вариант е воеена намеса и поставяне на удобно правителство за САЩЕС и Израел,или за Русия,Китай и др.Но времето ще покаже.

264

АМБ

преди 11 години

Интереса клати феса-казали мъдреците,а в близкия изток интересите са много и бсестранни.Ако режимът в Сирия падне,напълно е възможно кюрдите да продължат войната за да си създадат собственна държава.А това не е в интерес на великите сили и на държавите от този регион.Ще се наложи да дадат територии за новата държава,а едва ли някоя държава би се лишила от територии.Освен това на международната сцена ще се появи още 1 играч и взаимоотношенията ще станат още по сложни.Така че идват трудни времена.

263

Ерол

преди 11 години

Единствено Турция може да се отърве от дивите кюрди като ги използва за цели,така или иначе отиват адски много пари за тероризма!И по-никакъв начин войната не е изгода за Турция,тя трябва да си трае поне още 6-7 години за да е стабилна и да не се нуждае от външно въоръжаване!

262

Анонимен

преди 11 години

*** и *** до Професора Това го казвам не - злобливо , напротив - кой е в ръководството на НФСБ ??? От сайта ви не става ясно !!То на тези какво им се разбира пък.Или може би само едно ; Псуват яко турците и искат като предния да ядат много,ама баламите свършиха и ще духат супата.Ще си останат със злобата която насяха сред хората.

261

Анонимен

преди 11 години

всеки *** с калашник за свободна и демократична Сигания, крайно време е и *** да имат автономия в БГ, турците и помаците, македонците, а за българите каквото остане

260

ГУРБЕТЧИЯ ДО 328

преди 11 години

ПРОДЪЛЖЕНИЕ ОТ 329:ТЕ ТУРЦИТЕ НЕ НАПАДАТ САМО С АВИАЦИЯ ,АМИ ИЗПРАЩАТ И НЯКОЛКО ХИЛЯДИ КОМАНДОСИ ПОДКРЕПЕНИ ОТ ТАНКОВЕ И АРТИЛЕРИЯ !!! ПРЕДСТАВЯМ СИ КАКЪВ УЖАС ЩЕ Е ТОВА ЗА БЪЛГАРИТЕ ЖИВЕЕЩИ ПО МЕСТАТА ОТ КЪДЕТО ЩЕ МИНАВАТ ТУРСКИТЕ КОМАНДОСИ !НЕ,ЧЕ ЩЕ ИМ НАПРАВЯТ НА ТЯХ НЕЩО ,НО САМИЯТ СТРЕС НА НАСЕЛЕНИЕТО ЩЕ Е ДОСТАТЪЧЕН !!!!ТАКА ,ЧЕ УСПОКОЙ МАЛКО ЗЛОБАТА И СЕ МОЛИ БЪЛГАРИЯ ДА НЕ НАПРАВИ НЯКОЯ ПОГРЕШНА СТЪПКА !!ОТ ДОБРИЯТ КОМШУЛУК ПО-ХУБАВО НЯМА !!!

259

мемо

преди 11 години

Турция с един замах ще разбие Сирия кюрди,араби и руските комунисти дето им помагат,но единственото нещо което ги спира е че ще има много цивилни жертви и тогава ще падне имиджа на турците и ще бъдат мразени в арабски свят!На Асад не му пука колко цивилни ще умрат той знае така или иначе ще си отиде но иска колкото се може повече хора да избие

258

Анонимен

преди 11 години

Доармеец '' И БГ имаме ядрено оръжие. Много отдавна. И все още си е тук ''Малко са им ръждясали капсулите ама няма нищо ще ги запалим с кибрит от Костинброд.

257

ГУРБЕТЧИЯ ДО 328

преди 11 години

АБЕ ТО ИМА КОЙ ДА ВЪОРЪЖАВА КЮРДИТЕ ,САМО ЧЕ Е МНОГО ОПАСНО И РИСКОВАНО ТОВА ДА СТАНЕ НА ТУРСКА ТЕРИТОРИЯ,ЗАЩОТО МНОГО БЪРЗО ХВАЩАТ И КЮРДИТЕ И ДОСТАВЧИЦИТЕ ИМ !ЗАТОВА ТРЯБВА ТЕРЕН ЗА КЮРДСКИ БАЗИ ИЗВЪН ТУРЦИЯ !! ЩОМ ТОЛКОВА МНОГО ИСКАШ ДА СИ ОТМЪСТИШ НА ТУРЦИТЕ ,АМИ МОЛИ СЕ БЪЛГАРИЯ ДА ДАДЕ ТЕРЕН В ПЛАНИНИТЕ СИ НА КЮРДИТЕ ,ЗА ДА МОГАТ И ДА СЕ ВЪОРЪЖАВАТ И ДА НАПАДАТ ТУРЦИЯ !!! ТОГАВА ЩЕ ТЕ ВИДЯ НА КОЙ ГОСПОД ЩЕ СЕ МОЛИШ,ЗАЩОТО ПРИ ТАКИВА ОПЕРАЦИИ ИМА И ЦИВИЛНИ ЖЕРТВИ !!

256

Анонимен

преди 11 години

сега ако някои хора са умни ще почнат да снабдяват кюрдите с оръжие

255

МАЙТАП

преди 11 години

ДА ДАДЕМ В НАШИТЕ ПЛАНИНИ ТЕРЕН НА КЮРДСКИТЕ СЕПАРАТИСТИ ЗА ДА НАПАДАТ ТУРЦИЯ !!ЩЕ ЩЕ СИ ОТМЪСТЯТ И ЗА НАС !!! САМО СЕ СТРАХУВАМ КОГАТО ТУРСКИ ИЗТРЕБИТЕЛИ ЗАПОЧНАТ ДА КРЪЖАТ НАД НАШИТЕ ПЛАНИНИ !!!! НАЙТАП НЯМА ,ТУРЦИТЕ НЕ СИ ПОПЛЮВАТ ,НАПАДАТ ВСЕКИ И ВСИЧКО ,КОЕТО ЦЕЛИ РАЗРУШАВАНЕ НА СТРАНАТА ИМ !!!

254

DARK

преди 11 години

Мисля че скоро ще е време да затвориме границата към турция и да се поукриеме в бункерите толкова много различни войски на различни конфликтни срани в един район не се сещам скоро да е имало.Ако турците нахлуят и се сбият с кюрдите то тогава руснаците тихо мълком на фона на какафонията като нищо и те да нахлуят и да ударят едно рамо на Асад с/у СНС а след това и с/у турската армия на сирийска територия.Ще е пълно мазало всеки за себе си.

253

ДО МИТОВЕ И ЛЕГЕНДИ

преди 11 години

СТРАНА ,КОЯТО ГОДИШНО ДАВА НАД 25-30 МИЛИАРДА ДОЛАРА ЗА ВЪОРАЖЕНИЕ ,СЪЩО ТАКА ИМА СОБСТВЕНО ПРОИЗВОДСТВО ,ЕДВА ЛИ Е САМО С КОНВЕНЦИОНАЛНИ ОРЪЖИЯ С НИСКО ТЕХНИЧЕСКО КАЧЕСТВО !!! ТИ НЕ ГЛЕДАЙ ЧЕ ТУРЦИТЕ ИЗПОЛЗВАТ ПО-СТАРИ ИЗТРЕБИТЕЛИ В НАПАДЕНИЯТА СИ СРЕЩУ ТЕРОРИСТИЧНИ КЛЕТКИ ,ЗАЩО ДА ИЗПОЛЗВАТ ПО-НОВИ ,ДА НЕ БИ ТЕРОРИСТИТЕ ДА СА В СЪСТОЯНИЕ ДА СВАЛЯТ НЯКОЙ ИЗТРЕБИТЕЛ???!!! ЩОМ ДАВАТ НАД 30 МИЛИАРДА ЗА ВЪОРЪЖАВАНЕ И ЩОМ ИМАТ СОБСТВЕНО ПРОИЗВОДСТВО ,НЕ СА ЗА ПОДЦЕНЯВАНЕ!!!

252

До 321

преди 11 години

Пич, смени доставчика... Ти нямаш грам идея за какво говориш...