561

НЕ НЕЕЕЕ

преди 12 години

НЕ ПОЗНА :))) БОАДЖИЯ СЪМ ! ХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХА АМА БЯХ И ДРУГИ НЕЩА И РИНЕМ И ФАСОВЕ СЪБИРАМЕ И ХЕРО ПРОДАВАМЕ АБЕ КОТО ДОЙДЕ - ХАХАХАХАХАХАХАХА ТИ СИ ПИЧ И НЕ МОЕШ МЕ РАЗБРА :) ТА ТАКА ДЕ ДА СЕ ВЪРНЕМ КЪМ ТЕМАТА - ОТРОВАТА ПОПАДНАТА В ВОДОИСТОЧНИЦИТЕ ЩЕ ИЗБИЕ БАЯ НАРОД - И ТО ДОСТА МЪЧИТЕЛНО !!!

560

Анонимен

преди 12 години

име: Калиев дихидрогенфосфатформула: KH2PO4pH: 4.5токсичност: слабо токсичениме: Калиев карбонатформула: K2CO3 pH: 11.3токсичност: дразни кожатаиме: Калиев нитратформула: KNO3 pH: 7токсичност: дразни кожатаиме: Калиев сулфатформула: K2SO4pH: 7.5токсичност: дразни кожатаиме: Калиев хлоридформула: KClpH: 5-8токсичност: дразни кожата+++Това е само малка част от торовете, които се прилагат директно върху храната която консумираш.

559

иво

преди 12 години

## Резюме : Филмът на режисьора Джош Фокс разследва задълбочено технологията за добиване на шистов газ и ефектите върху околната среда и живота на хората. Технологията е патент на небезизвестната Халибъртън на Дик Чейни и предвижда забиване на сонда на 2.500 метра в земята, след което чрез хидравличен удар с вода и над 596 химикали, се разцепват шистовите скали и газът се освобождава. Естествено, никаква технология не е способна да канализира целия освободен газ и той свободно се разпространява в почвата и всички подпочвени води по пътя си към земната повърхност. За капак остатъчните води от процеса се изхвърлят в реките и полетата, като водят след себе си болести и смърт. Отчаянието на жителите в районите за добив на шистов газ е отлично документирано от режисьора, събрал по време на снимките стотици свидетелства. В САЩ населението води непрекъсната борба срещу газодобивните компании, във Франция технологията се забрани със закон, в България?!

558

Анонимен

преди 12 години

668И работиш като зидаро мазач, нали ?

557

ДА !!!

преди 12 години

ЗАВЪРШИЛ СЪМ - АГРО-ХИМИЯ И МИКРО-БИОЛОГИЯ .

556

Анонимен

преди 12 години

666Дали си наясно какво съдържат торовете използвани в земеделието ?

555

ДО 659

преди 12 години

- ГОЛЯМА ЧАСТ КАЗВАШ СА БЕЗВРЕДНИ - А ОСТАНАЛИТЕ ЧАСТИ СА СМЪРТОНОСНИ !!!!! И ЕДНА ПОГОВОРКА ЗА ДА СТАНЕ ЯСНО ,ЧЕ МИ СЕ ВИЖДАШ *** НЯКАКЪВ << НА КАЦАТА С МЕД ЕДНА ЛЪЖИЦА ЛАНА И СТИГА >> ЗАГРЯВАШ ЛИ ВЕЧЕ КВО ТО ГОВОРЯ ИЛИ ПРОСТО СА ТИ ДАЛИ МАЛКО АМФЕТКИ ДА СИ ПИШЕШ ПРАНОГЛАВИЯТА!!!!!!! ТИЯ КАТО ТЕБ СА ЧАТИТА НА СРАМЪТ НО ВИЕ НЯМАТЕ СРАМ ВИЕ СТЕ САМИЯ СРАМ БЪЛГАРСКИ - ПРЕДАТЕЛИТЕ !!!!!

554

Анонимен

преди 12 години

663Че как. Те медиите са платени всичките от Шеврон и затова съвсем манипулативно показаха 200-300 човека, вместо истинските 50 хиляди протестиращи.

553

Анонимен

преди 12 години

662:))) Вари го печи го, българина разбира от всичко - от геология, минем през медицина, икономика, политика, спорт и стигнем до квантова физика. Цитират ти се мнения на експерти в областа, то ми се обяснява като последен ***! Аман от платени драскачи.

552

Анонимен

преди 12 години

Трите национални телевизии, например, са пропуснали да видят някакви си 5-6000 души на площада. Видели са стотината подранили преди уречения час. Или това е, както се изрази един полицай наскоро, версията, която искаме да е вярна?Всъщност в събота имаше две новини. Едната беше безпрецедентният мащаб на протестите. А другата безпрецедентната наглост в изкривяването на реалността от страна на медиите

551

до 658

преди 12 години

Вари го печи го, то си е гербер. Сто пъти му казваш, че м/у сондаж за нефт и на шистов газ има огромна разлика, то пак повтаря и повтаря. Какво от това, че в нашият край има сонди дори в дворовете на хората? Тоя сондаж е напълно безвреден. Имало за газ и за нефт. Байно, те са напълно еднакви. Дори когато се открие газ, но е малко и не е икономически съобразно да се експлоатира, не се затапва. Пали се. Гори няколко дни и угасне. Просто се свършва.НО ШИСТОВИЯТ ГАЗ Е ДРУГО. Прочети това - онова.

550

СВЯТ

преди 12 години

ШИСТОВИЯ ГАЗ ДАСЕ ДОБИВА....НА ХОРАТА ОТ НОВИ ПАЗАР ДАСЕ РАЗДАВА БЕЗПЛАТНА МИНЕРАЛНА ВОДА ...ЦЯЛА ВЕЧНОСТ.

549

Анонимен

преди 12 години

657Празноглавий, химикалите сами по себе си, не съдържат нищо. Естествено, че не знам точните количества химикали, но за това си има ОВОС.

548

Анонимен

преди 12 години

голямата част от химикалите, които се добавят в този разтвор, са напълно безвредни - някои от тях се използват в хранителната промишленост, други са продукти от производството на хартия или например лепило за тапети. Всеки един от тези химикали има определено предназначение - част от тях действат като лубриканти, друга част въздействат върху съпротивлението или оказват влияние върху това пясъкът да не се утаява и при прехода в пукнатините да попадне само пясък, а не вода.

547

Анонимен

преди 12 години

Сондажи в частни имотиУ нас има стотици сондажи за проучване за газ и нефт, посочи експерът. Например в находището в Тюленово сондажите, от които в момента се добива, са над 600. До тези сондажи в момента в радиус от 10 метра тече нормална селскостопанска дейност. В Долни Дъбник има сондажи на газ, които са в имотите на хората

546

Кашчей Безсмертний

преди 12 години

Добре, бе отворко!Та какво съдържат тези химикали???Кажи, де! Не се срамувай! Аре, не ни прави на балъци, ти *** ли си, навираме ти факти в слепите очи?Водата гори, той ми копва брифинг на "Шеврон"! Смяяяяяххххх!!!!P.S. То е ясно, че няма да дадеш съдържание на "химикалите", така че, не се хаби да ми отговаряш, с простаци не споря. Аре, аз отивам в Балкана, че и него ще *** след време!

545

Анонимен

преди 12 години

655:))) Доста си забавен. Изглежда мозъка ти е станал на швейцарско сирене и едва разбираш какво става около теб.

544

Кашчей Безсмертний

преди 12 години

До 647, 648, 649, 650Ало, платеното шевронско ***, много глупости ръсиш, моето дете, направо вониш на газ, твойта(пиууууу) да (пиуууууу) в (пиууууууу) ***!Доста издишат тези преписани аргументи - "...т.е. няма свободно изтичане на замърсени води..." - ей тука издишаш, ама много издишаш!И за какви "химикали" ми плямпаш, що не си ги пиеш тези "химикали"? Я кажи какво съдържат! Май и "Шеврон" не знаят, а? И как така ще сравняваш добива на нефт с добива на газ??? Ти разлика между газ(агрегатно състояние) и течност правиш ли? Не? На балъци ли ни правиш, бе *** ***? И след като покрай Нефтохим и Кремиковци е тотално осранo, дай да оплескаме всичко????????????????

543

Анонимен

преди 12 години

Да не споменаваме за Кремиковци и почвата около него колко е чиста.

542

Анонимен

преди 12 години

651В САЩ, сондажите са на доста по малка дълбочина.