186

станой

преди 13 години

бах мааму не стъпвам у варна повече вече

185

Неви

преди 13 години

аз съм помакиня и съм горда с това!

184

МоРсКи

преди 13 години

За това си пия само минерална вода. От както спрях да купувам тия сокове се чувствам като нов!

183

Анонимен

преди 13 години

До Габровеца, ти май си много *** а ?

182

Варналията

преди 13 години

В сравнение със София,Пловдив,Плевен,Габрово,Търново-до един Мизерни градове-Варна е приказка.Варна е един от най-старите градове в Европа.Гнусни селяни завиждате,че не сте Варналии.Но темата е,че на един човек,пък бил и Варналия му е изгоряло гърлото от "сок",който утре можете и Вие да си купите.

181

Анонимен

преди 13 години

Защо ли ми се стори от кадрите по телевизията че сока е "Раух". Като бивш барман, мога да различа етикетите дори и само част от тях да се вижда. лично аз вече сок "Раух" няма да пийна никога.

180

Анонимен

преди 13 години

Някои се дразнят на трите постинга за бълг. болярство,но ще припомня още един факт - много девойки от знатни фамилии са омъжени за "прости орачи и копачи",за да не бъдат взети за жени от турците.И един научен,антропологичен факт:Отдавна е установено,че в рамките на три века,абсолютно всички хора от една народност,без да подозират,стават роднини помежду си вследствие на бракове.Точно заради тези болярки у всеки от нас тече поне капка аристократична кръв.Не позволявай да те принизяват, българино!

179

Анонимен

преди 13 години

И не разбирам защо морските ги е толкова много срам, че са потомни на гръцки и македонски изселници?! Какво лошо има?

178

Анонимен

преди 13 години

Морячетата са бивши Макета и Гърци, няма защо да се лъжем. Това че са сменили акцента от македонско-гръцко-тракийски на източен не променя корените им.

177

габровец

преди 13 години

Най-смешното е, че се хвалят с морето, а много от тях са с македонски корен, а както знаем в Македония море няма. Все едно аз да се преселя в Пловдив и да се хваля със Стария град хахаха

176

до 180

преди 13 години

и като живееш в Сащ безопасността ти е гарантирана на 1000 % ,, това ли искаш да кажеш . май много си се захласнал за прехвалената ти Америка момче .

175

габровец

преди 13 години

Варненците са гагаузи или техни потомци. В останалите морски градове преобладават хората с гръцки корени. Има и македонски изселници. Това допринася за тяхната чепатост. Пишат се за гларуси а са гагаузи, византийци и макета хахаха.

174

до 180

преди 13 години

и една позната тези дни замина за Чикаго завинаги, беше стажант адвокатка тук!

173

Анонимен

преди 13 години

Продълж. на пост.181. Неслучайно след 1878 г. потомците на по-богатите чорбаджийски родове,живеещи в градовете,са считани за нещо много по-различно от новобогаташите - именно те са ядрото на онова висше общество,което цар Фердинанд се опитва да създаде.Тези три мои постинга не са по темата на статията,но е престъпно това,което автори с леви убеждения пишат в продължение на повече от век - че нищо не било останало от някогашните ни боляри.Отделно има много интересни спомени по места из страната.

172

х

преди 13 години

добре, че поне не е пил чиста натриева основа, а все пак разредена със сок

171

Варналията

преди 13 години

ДО 179Ами дано,но ще го запазят в тайна,в нормална държава ще има съд за производителя,или вносителя и Доживотна солидна пенсия за човека...ако прескочи трапа.

170

Анонимен

преди 13 години

Продълж.на пост.178. Други, подобни на Божена, можеш да видиш по ктиторските портрети в църкви и манастири. Докъм 16-17 в. всяко локално въстание се води от потомци на боляри, имената им са известни. Много от по-дребните аристократи оцеляват по селата и дават началото на т.нар. чорбаджийско съсловие. Известно е, че в задължителните за това съсловие маниери са запазени някои от нормите на византийския дворцов етикет. Продължение ...

169

Живея в САЩ

преди 13 години

Такова нещо ако се случи в САЩ - пострадалия ако оцелее ще е милионер! А тази бензиностанция/сокопроизводител ще плащат до второ пришествие...Това обаче не важи за прехваления ви ЕС и собено за "държавата Бъ-Гъ.

168

ot 159

преди 13 години

do 177аз му писах на тоя, че не е със всичкия си.Но той прогресиращо си твърди, че е болярин. Пълно ку-ку!Дано се оправи човека и дано да разберем пройзводителя на сока- много може да се гътнат от содето дето мият поточната линия. А, явно в тази партида не е измита от каустика!

167

Анонимен

преди 13 години

До 177.Турците изколват тогава малко повече от 100 боляри - това е документирано. Една част от нашите боляри успяват да избягат в чужбина- и до днес се знае кои от руските, унгарските, италианските и някои други европейски аристократични фамилии са от български корен. Друга част приемат исляма, за да запазят привилегиите си. Трети успяват да просъществуват и през 15-ти век като владетели-християни - напр.болярката Божена,основала с.Боженци. Продължение ...