201

Анонимен

преди 13 години

ти много хубаво го обясни но на практика не е така.ако не подадеш заявление за спиране на номера ти подновяват договора автоматично! което е незаконно.

200

възмутен

преди 13 години

глобул нямат никакво право да си играят или продават личните ми данни на трето лице без мое съгласие, ако пък тия мутри ме хвърлят на съд, аз ще съдя и глобул и самите тях, че са търгували личните ми данни, те просто няма да издържат в съда.

199

George Wheeler

преди 13 години

Когато срокът на договора изтече и двете страни продължават да изпълняват задълженията си(операторът предлага услугите си, а ти плащаш), то договорът автоматично се подновява. За да избегнеш автоматично подновяване е достатъчно да спреш да плащаш. След като ти спрат усугата все пак трябва да платиш за месеца, който си използвал извън срока на договора, но само след като се убедиш, че договорът е прекратен. Ако продължиш да си плащаш таксите, то ти се съгласяваш договорът да бъде продължен.

198

123

преди 13 години

Глобул са най-големите мошеници.Не по-малки мошеници и некоректна е и варненската фирма, която е изкупила задълженията. Използват хората да работят за тях като разнасят покани по домовете на длъжниците, а после не им заплащат за труда. Не е коректен и Петър Станчев от Стара Загора, който работи за тях.

197

Анонимен

преди 13 години

ами до колкото ми е известно в БГ вече е забранено автоматичното подновяване на договор!

196

George Wheeler

преди 13 години

За това съм съгласен, но на малък пазар, какъвто е българският е трудно конкуренцията да работи и само регулация на цените помага. Но в крайна сметка който има договор си е негова отговорност да го плаща.

195

George Wheeler

преди 13 години

Забранили са международното право със закон????? Не ме разсмивай, че ако знаеш каква глупост си написал, няма да се покажеш от вкъщи!

194

ИВАН

преди 13 години

ГЛОБУЛ са най големите мошенници, първо те зарибяват, а после си правят каквото искат.

193

Анонимен

преди 13 години

само дето това международно право май го забраниха със закон!

192

zver4etooo

преди 13 години

имам 5 карти на договор на мое име и ще ти кажа защо, защото в тази държава е така. Операторите си държат високи цените по между си и няма да ги намалят докато ЕС не им го наложи и това. В България винаги мобилните оператори са били монополисти. В Европа "новородил" се оператор има най-ниските цени на разговори с останалите докато не набере определена бройка абонати, докато тук всички цени са приблизително еднакво високи.

191

George Wheeler

преди 13 години

Автоматичното подновяване на договора е съгласно международното право. Това че хората не четат договорите си и нямат елементарна финансова и правна култура си е техен проблем. Който си е направил труда да прочете и да се информира, няма проблеми.

190

Анонимен

преди 13 години

Обърнете внимание на писмата,че нямат мокър печат и подпис,а са преснимани..Съвета на моя адвокат е в никакъв случай да не плащам,а ако заведат дело ние ще съдим Глобул,че са ми дали на трети лица личните данни..

189

Експерт

преди 13 години

Точно това мисля да направя с мтел сега .. да не им плащам и да ме хванат за дедовия .. скоро получих 6 различни фактури с 6 различни суми .. сега пък получавам фактури по пощата с факрути без детайлни разпечатки с космически суми .. от мтел по-големи мошенници няма .. !!!

188

Случаен

преди 13 години

За да има каквото и да е последствие, Глобул или тази измислена мутренска фирма, трябва в съда да докажат дали са прави или не. Май доста от исковете им ще олекнат. Преди месец по ТВ даваха репортаж точно за тази фирмичка как пратили на хора, че дължат пари. Сумите изобщо не бяха за пренебрегване. Хората възмутено казваха, че номера в Глобул никога не са имали, но платили. Хора, консултирайте се в подобни случаи. Не могат да ви осъдят за нещо, което не сте ползвали.

187

zver4etooo

преди 13 години

ЧНГ! Операторът иска да почне новата година на чисто и си плаща за статия в един от най-четените сайтове. След днес колко според вас хорица ще тръгнат към касите да платят някоя и друга сметка за телефон, подплашени да не би да ги осъдят. Нито се споменава операторът, нито от кога датират тези задължения, просто е сплашване.

186

George Wheeler

преди 13 години

Винаги са ми били смешни и жалки хора, които нямат какво да ядат, обаче имат три телефона в джоба си от всеки оператор по един. Добре че няма четвърти... техен си е проблема. Като не можеш да плащаш, защо си го позволяваш?

185

Анонимен

преди 13 години

99% от тези дългове са заради автоматично подновяване на договори и естествено клиента като не е съгласен спира да плаща и те му слагат неустойка! май е крайно време държавата да се намеси и да почне с душмаските глоби срещу операторите! да не говорим за защита на личните ни данни как всеки може да се добере чрез сметките ни за GSM в пощенските ни кутии или просто е нужно да има познат в дадения оператор дори на най ниско ниво. :(

184

Анонимен

преди 13 години

до: ядосан И аз съм като теб затова,че не бях в България и за 30 лв.сметка ми спрели телефона и трябва да платя неустойка на договора,а от Глобул ми продали дълга на някакво си фирма..С.Г.Груп и като им се обадиш ти казват да си платиш и пак да им звъннеш,а същата тази фирма има запор на сметките си и заведени дела срещу нея. И внимавайте с М-ТЕЛ миналата година точно по празниците ме надписаха сметката с 250 лв..искам разпечатка,а отговора,че не давали..и аз им казах,ами ще имат да вземат..

183

jiko

преди 13 години

Всички протестират...Замислете се ако подобно неплащане се случи в страна от Западна Европа.Нямаше да ги чакат толкова,да ги канят,да им се молят.Директно или съд или някъде даже има такива извънсъдебни запори.Като осъдят няколко човека българина ще се научи да си чете договорите и да спазва законите.А ние какво...телефон на промоция...ама таксата била висока...ами като си подписал без да четеш сие твой проблем.

182

NoName

преди 13 години

И защо точно във Варна ?Да не би нещо *** да събира банкнотките и да организира тоя фарс за сплашване ?