145

леля

преди 13 години

забравих да спомена че дори и администрациите взимат такива заплати. Можеш да провериш по сайтовете им за работа - поне обявяват и заплатите

144

Анонимен

преди 13 години

А завеждащ кефа на Дянков - Ирина Великова е с 8 000 лева месечна заплата + бонуси + служебно БМВ + служебен апартамент в София. А е само едно скромно чиновниче. Смятайте значи колко пари лапат чиновниците с по-голяма от нея длъжност.

143

леля

преди 13 години

не си прав - в София, Пловдив, Варна - може би - но от там нататък в който и магазин да влезеш (че дори и в Била, Кауфланд, Технополи също съм чула че е така), в която и шивашка фабрика, малки произнодствени цехчета по села и паланки, малко заведение масово хората работят за заплати под 300 лв. Сега в кризата - на много работодадети им дойде дюшеш. Срамно и унизително е..

142

Iwan

преди 13 години

Истината е че никой не работи за минималната заплата, но 3/4 от работодателите осигуряват на минималния праг,е това е прблема затова и се подържа прекалено ниското равнище, за да може определени кръгове да гепат от осигурителните плащания и да се подържа ниска цена на пазара на труда. МРЗ в България трябва драстично да се повиши до нивата средни за ЕС т.е. поне 400 Евра, като за някой сектори дори трябва да е повече, за да може да се спре изтичането на кадри към кокурентните икономики

141

Def

преди 13 години

В цяла Европа минималната заплата е 700 евро- т.е приблизително 1400 лв. Ние да не сме втора употреба бе майка му стара. Това трябва да е целта и на нашите управници.

140

Охранител

преди 13 години

до: ОхранителАко си мислиш, че не съм съгласен и с това, жестоко се лъжеш, но в България, ако не знаеш има вече и много чуждестранно инвеститори, които също не плащат кой днае колко по-големи заплати. Едва ли в своите страни плащат така на работниците си. Та точно тук е и мястото на държавата и политиците.

139

жена

преди 13 години

минималната работна заплата е заплащането на хора, които работят най неквалифициран труд, нямат завършен 8 клас, нямат знания и умения. Уви в България това не е така. Всеки (почти) работодател казва - минималната е 240 и аз ти ги плащам - ама че знанието ти, ценза, квалификацията са по високи... Че си учил - него не го интересува защото с българския си манталитет все гледа да прецека другия. Затова всички трябва да се махнем - да останат само ***, неграмотни, болни, пък да видим тогава

138

гурбетчия

преди 13 години

Охранителю,не са виновни политиците!Стани работодател,произвеждай,продавай и плащай достойно!Едва ли политиците ще ти попречат да плащаш на работниците си от 1000 до 2000 лв.според квалификацията и труда им!Истината е,че българина не цени труда на хората и в това ви е проблема.Както се казва-пази Боже сляпо да прогледа!Колкото и да е страдал един българин,веднъж стане ли работодател той се самозабравя и не признава никого,дори и да печели много,плаща малко!Не му пука,че работниците го издигат!!!

137

Охранител

преди 13 години

ББ минал от някъде си и бил удивен от дупките по пътя,та сега ще го правят и после ще отива да го открива.Много от пишещите тук предложиха депутатите,министрите и всяка подобна *** да взема мин. запл. дето я предлагат.Ей тогава може да открият и това, че няма как да се преживява така.И току виж мин. запл. станала по-висока от най-високата в Европа.Еех мечтиии.Просто всички свързани с властта и олигарсите за последните 21 години трябва да бъдат изметени от политическата сцена, иначе няма оправия

136

от кеф до 143

преди 13 години

Напротив ще се кефя,защото най-много мразя хора,които много приказват и нищо не правят,хора некадърни смятащи се за много способни!Може сам да съм избрал къде да работя и да си плащам данъците,но не ги плащам за вас ***!Нали и ти работиш и си кадърен както и много други българи,защо тогава просите годишно милиарди ? от ЕС?!Стани работодател създай работа на хората,плащай им достойно!Какви са тези подигравки с хората, 270 лв.минимална заплата!Дайте своя принос за ЕС ,а не паразитирайте!

135

анонимен

преди 13 години

До всички който пишат за пенсиите,При предишните пенсиите се увеличаваха по така нареченото щвейцарско правило -+два пъти в годината ,Така се случш че последното увеличение от 10% беше 1 месец преди изборите,Сегашния премиер прорева главата със сакралната фраза-Те ги увеличиха Аз Ви ги площам,А сегаааааааа,

134

az

преди 13 години

този на вид сериозен мъж, да каже такава глупост, АМА НАИСТИНА ГЛУПОСТ!!!минималният минимум най-минимално поне минимум 500 лева.Даже и с тия пари първо да пробват поне една година управниците, пък после да говорят.

133

Анонимен

преди 13 години

Неможеш ,като не е криминализирано, сега има парична глоба условно и чак най-накрая и в незнам си какви случаи нещо ефективно и като прибавиш чисто минало е много трудно за осигуровки някой в момента да влезе в затвора ефективно....

132

cveta

преди 13 години

Колкото до личните асистенти,министърът бе казал по БТВ,че ще се назначават от 1 август,но това така и не се случи.Сега твърди,че това ще е от 1 октомври.Дали въобще може да се вярва на "тежката"му министерска дума?

131

до Кеф

преди 13 години

Не се кефи и не се напъвай толкова, че не се знае кога ще ти се наложи да се върнеш. А и това да бачкаш там и да плащаш данъци никой не ти го е наложил, сам си го избрал нищастен родоотстъпник такъв. Ако си толкова работлив и кадърен и тук щеше да се справиш нищастник.

130

135

преди 13 години

Абе, а не е ли по-добре да вземат да поосъдят някои и друг, който краде от тия осигуровки или ги харчи не по предназначение? Ще плащам аз осигуровки, че да хрантутят *** или да си редят далаверите. Айде без мен. И да плащам и да не плащам, като отида на лекар все не работели с НЗОК и си цакам пак на ръка, за пенсия изобщо не се и надявам. Като гледам как вървят нещата сигурно докато навърша годините то пенсионната възръст ще е увеличена на 95 г. и три месеца. Айде стига вече спонсорск

129

ИВО

преди 13 години

ДОБРЕ ЩЕ ДА Е НО Е ТВЪРДЕ МАЛКО ЗА НАС 30ЛВ. А ТРЯБВАШЕ ДОСТА ПОВЕЧЕ.

128

аааа

преди 13 години

ТОТЬО ДА ТИ ... НА ТЕБЕ И НА ВСИЧКИ МРЪСНИ КОМУНИСТИ КОИТО НАСЕЛЯВАТЕ ПАРТИЯ ГЕРБ ,НАПРАВЕТЕ СИ ЗАПЛАТИТЕ В ПАРЛАМЕНТА 270 ЛЕВА КУЧЕТА ДОЛНИ ,ДО КОГА ЩЕ ТЪПРПИТЕ БЕ ОВЦЕ ЧЕ И ГЛАСУВАТЕ ЗА ТАЗИ ***,***,НЯМА И 150 ЕВРО А ЦЕНИТЕ ПО ВИСОКИ ОТ ЕВРОПА ДОЛНИ ***.

127

Колт

преди 13 години

Браво Тотьо, браво. Що не вземета да я дигнете тая минимална заплата даже на 2 000 лв. А с нея разбира се осигуровките на самоосигуряващите се и още един куп държавни такси пряко или косвено свързани с МРЗ.

126

кеф

преди 13 години

Кеф ми е на мен сега,да ви виждам все така!Ще ви гледам сеира от далеко!Нали сте много кадърни бре "бели хора"!Защо просите милостиня от ЕС,за вас ли плащам данъци тук!Работете,произвеждайте,продавайте и живейте добре!Защо от моите данъци ЕС праща безвъзмездни помощи на българите,търтеи гадни!По най-бързия начин трябва да бъдете изритани от ЕС,а ако имате малко съвест, сами прекратете членството си!Мамка ви,не е нормално ние тук да работим и да пращаме годишно милиарди ? помощи на ***!