119

Разумен

преди 14 години

Осъзнаваш ли, колко тъпо и детски се опитваш да се заядеш, или не ти стига багажа за това ? :)

118

MаТа

преди 14 години

Абееее....вие луди ли сте, хора?!?!?! Как може със закон да забраниш на човека да пуши ли той или да не пуши?!?!? Може би трябва да вкарат закони, дали да се пие бира или сам ракия?...лелееее....

117

Анонимен

преди 14 години

Абе какво значение има вредно ли е или не?! Ако не искам да пуша, дори и да е "щото не ме кефи" защо ти трябва да ме принуждаваш да го правя пасивно като палиш цигара до мен?

116

Кирил

преди 14 години

Пушачи и непушачи подкрепящи каузата, заповядайте да се включите във фейсбук групата с име: "От 01.06 НЯМА да стъпвам в заведения, в които се пуши!!!!". Смятам, че ако успеем да се съберем голям брой хора, които заявят, че няма да влязат в заведение, в което се пуши от 01.06, бихме могли да докажем на депутатите от ГЕРБ, че този мотив е несъстоятелен!!! И то нАгледно така да се каже :):)!Знаем, че те променят мнението си като вятъра. Да им дадем насока! :)

115

Анонимен

преди 14 години

А защо не се правят заведения само за дебели и само за кльощави, а само за умни и само за ***, а само за бели и само за черни, а само за грозни и само за хубави а ?

114

Анонимен

преди 14 години

И защо говорите само за заведения? А за пушенето на шофьорите в градския транспорт, маршрутките, такситата? Независимо дали е вредно или не - всеки има право да избира дали да пуши (пасивно или активно), а в момента, в който си запалиш цигара до мен - нарушаваш моето право на избор да НЕ пуша.

113

Nobody

преди 14 години

118, точно това се опитвам да обясня - вредно или полезно, гадно или готино, супер или тъпотия, тютюнопушенето е въпрос на персонален избор. И, докато не е незаконно, то ще продължи да бъде въпрос на персонален избор. А не избор на някой, който много държи да отиде с мен на кръчма, ама не иска да ми разреши да пуша там, щот не го кефи.

112

Анонимен

преди 14 години

Хм, и ако повечето хора в България са православни християни - това означава ли, че трябва да наложим на католиците, мюсолманите, будистите и т.н. смяна на религия??? Защото твоята логика е същата.Когато един пушаш си запали цигара, чийто дим стига до мен - той нарушава моята свобода - а всеки има право на такава. Може повечето от гласоподавателите да са пушачи (сигурно е така), ама това не означава, че останалите нямат права.

111

непушач

преди 14 години

Ще има зони за непушачи ама друг път. Както и досега има измислени места, на който само пише маси за непушачи и си е задимено както и в останалата част от заведението. Има го само да могат да ги покажат, че има такива места за пред инспекторите. Само дето въпросните инспектори не минават да видят какво е положението вечерно време, когато от маглата не може да видиш събеседника си до теб на масата.

110

Nobody

преди 14 години

100, хвана бика за рогите. Статистика, а не изследвания. Какво доказва статистиката? Че от заминали си, примерно, 100 души - 60 са били пушачи. Ерго - пушенето е вредно?!?!? А дали са си заминали точно от цигарите? Ако са си заминали от диабет? А от затлъстяване? А от хормонален дисбаланс, пак примерно? Или не е важно, важното е, че са пушили?

109

Анонимен

преди 14 години

жалко, такава пълна промяна в дадено направление на политическите намерения може да откаже гласоподавател. темата не е от жизнено важно значение за нацията, но е обществено значима. не твърдя, че ще се откажа от ГЕРБ, за мен по-важни са инфраструктурните проекти. надявам се обаче там да не последва подобно отношение...

108

Петко

преди 14 години

А зашо не се даде право на народа да си реши дали да има такъв закон или не? Защо политиците ще решават кое искаме и кое не? Хайде да се преброим наистина кои са против и кои не за този закон, вместо да ни се насаждат неверни твърдения, че народа така желаел.

107

Разумен

преди 14 години

Приятел, отвори си очите. Ако бяхте повече, все някой щеше да се сети да направи заведения за вас и без да е задължен, нали ? :)

106

Анонимен

преди 14 години

Проблемът е, че когато хора от една компания отидат на заведение, никога пушачите не сядат в залата на непушачи заедно с останалите хора от компанията, а най-нагло и просташки карат непушачите да им дишат вонята. Като резултат - непушачите спират да посещават заведенията и заведенията губят.

105

Анонимен

преди 14 години

Крайно време е пушенето да стане много скъпо "удоволствие". Една цигара трябва да струва поне един-два лева, а защо не и повече. Само така има някакъв шанс да се преборим с пушенето при младите - като цигарата стане прекалено скъпа за тях. А да не пропуши поне още 1-2% от младите си е голям успех.

104

Анонимен

преди 14 години

Както разбирам, според предложението малките заведения ще могат сами да изберат дали да се пуши, или не (пък да видим кои ще фалират) , а големите ще трябва да предоставят цяло отделно помещение с климатик, само за непушачи.Та, какви са тия жалвания, какви са тия претенции? Получавате физически отделено място, в което няма да се пуши; какво още - да го позлатят ли, що ли?

103

Анонимен

преди 14 години

Интересът на пушачите, които не са повечето от гласоподавателите, е да бъдат ограничавани в тяхното пушене. Може някои от пушачите да не го осъзнават, но е факт. Така че, управляващите ще обслужват интересите на всички, ако ограничават пушенето.

102

Разумен

преди 14 години

Главната задача на управляващите, поне на теория, е да обслужват НАШИТЕ интереси - не на ЕС, не на НАТО, не на Китай. След като по-голямата част от гласоподавателите са пушачи ( което е факт, колкото и да е неприятно за някой ) тяхната главна задача е да обслужат нашият интерес. Затова и е правилно, да има заведения и за едните, и за другите по принцип - това че в БГ на практика ще стане иначе е отделна тема. Но аз, като журналист, се дразня предимно на некоректната статия на колегите :)

101

Анонимен

преди 14 години

Пушачите, които са останли в Европа, вече са си променили възгледите. Дори на самите пушачи в Европа им е неприятно да дишат тютюнев дим докато се хранят.

100

Анонимен

преди 14 години

....... но крайния резултат за заведенията ще бъде - повече клиенти, ако не се пуши в тях. Те това обаче е недостижимо за мисълта на мутрата. Как така мутрата ще се лишава от печалбата си днес, за да може утре да печели повече?!