8

хаху

преди 14 години

Ако ще и Господ да слезе...нашите лекари биха го заместили...само дето бог можеш да го заблудиш с една свещ, но българския медик е буден...неговата такса по-малко от 1000 лв не пада.Няма значение дали спешно или смешно отделение.Преди години попаднах във ВМА такова извиване на ръце за "откуп"-в крайна сметка човек си откупва живота..та, ако ще и подкуп го наречете..нима живота на човек струва 3000 лв.?Имам чувството,че са съберачи на души..

7

Анонимен

преди 14 години

Че хайде кажи колко струва една манипулация, като толкова ги разбираш. За първи път сега почнаха да ги смятат тези неща, не само консумативите, но и труда. Като ги сметнат, ще получават и фактури хората. Има го като изискване в НРД, в някои болници вече се прави. Но да не стане така да квичиш от тези фактури, като се разбере, че лечението ти е струвало 5 пъти повече от това, което плаща НЗОК, и да трябва да си го доплатиш.

6

Анонимен

преди 14 години

За спешни състояния се смятат всички, които застрашават живота на човек или могат да доведат до съществено увреждане.Най-сетне един да се появи и да обясни, че гнойната пъпка на челото не е спешно състояние, че кашлицата с температура 37,5 не е спешно състояние. Дано да намерят начин да вкарат ОПЛ в пътя, че някои отдавна са му изтървали края.

5

Анонимен

преди 14 години

Ooo gorkia Жо :(

4

болен и недоволен

преди 14 години

да бе, не дадеш ли подкуп не те лекува кадърния доктор, а за наказание ти пращат най-малдия и неопитен.за назидание едно момче умря в александровска докато чака операцията си - защото не си беше платил. това преди 5 години. поздрави на проф.... дето сега е в другата болница до Хигиената с тарифа 2 бона на операция.момчето на 29 години си умря, защото не събра парите навреме. а лежа 15 дена, другите лежат по 7-8 преди операция.НЯМА ДА ПЛАЩАШ ЛИ - даваш и гащите, ножа опрян до гърлото

3

Анонимен

преди 14 години

ами НЕ СИ ИМ КИХНАЛ.ТОВА Е ИСТИНАТА.

2

Жо

преди 14 години

В КРАЯ НА МИНАЛАТА ГОДИНА лежах 5 дни в лудницата на V-ти километър. Това е Неврология, а аз имах възпален нерв /Лумбална дископатия/. Не можех да ходя повече от 10 метра. Отидох там с "Направление", но приемащият лекар ми каза, че няма легла и трябва да съм "приходящ". Аз живея на 15 км от болницата и не мога да ходя, а той иска всеки ден да се явявам на процедури. Все пак, с помощта на придружаващите ме, се довляках до болничните стаи, където се оказаха 6 свободни легла!

1

Стойнев

преди 14 години

"може да получи информация "- би трябвало да се издава фактура с протокол за извършените лечебни процедури(с разбивка с цени и количества по видове).Само така пациент може да защити правата си.