19

Анонимен

преди 2 месеца

БГ Е ДЪРЖАВАТА С НАЙ- ГОЛЯМО СОЦИАЛНО НЕРАВЕНСТВО В ЕС!!! МФ ДАВА ВЕРНИТЕ СЪВЕТИ, НО *** СЕ МИСЛИ ЗА ГЕНИЙ.

18

Анонимен

преди 2 месеца

Може ли някой да обясни, как при не много високите максимални осигурителни прагове през годините, сега има хора, които получават 3400 лв. пенсия чисто. Какъв е бил осигурителния принос на тези хора?

17

Анонимен

преди 2 месеца

До 14 - Ами виж, баце... Направи си ри вериги юагазини и си дръж печалбата в БГ, като си такава голяма работа. Посшедно, когато проверих, частната собственост все още е гарантирана от конституцуята и нямаме право, да дискриминираме на базата на товя, кок канво прави с парите си.

16

Виж ти

преди 2 месеца

В цял свят и богатите държави може тук не. Взимаш голяма заплата плащаш и по голяма сума като данъци. Това е положението. Нарича се солидарност и социална отговорност.

15

Алекс

преди 2 месеца

Няма развита държава с плосък данък,но там не следват съветите на финансовия корифей Михаил Кръстев.

14

Анонимен

преди 2 месеца

До 8 - Те и на тези 3750 не могат, но все пак го праавят. Ако се пенсионира някой ИТ на тези пари, "Ъпсуртно" е да си мисли, че ще вземе 2220 лева пенсия... Или че тя ще се качва през годините. Баба ми живя до 87 години, Бог да я прости и от почти максималната, накрая взимаше със 150 лева над социалната. При положение, че Vanguard - съществува, не виждам смисъл, да наливам пари в родната пенсионна и го правя само, защлто е незаконн, да не го правя...

13

българина

преди 2 месеца

няма смисъл от инвестиции, които изкарват в чужбина 100 пр от печалбата, такива са с обратно действие. Всички банки ерп та вериги магазини и др изнасят на 100 пр печалбата. Моментално е нужно да се диференцира данък печалба 10 пр ако остане в България, за частта изнесена извън страната, независимо как, 30 пр. А пенсиите се оправят или с огромна раждаемост или концесионните такси в НОИ

12

Анонимен

преди 2 месеца

До до 5 Вие като знаете тия облаци и езици що търсите. То остава и език някой измисли и ще почне да търси дали някой не го е научил вече.

11

456

преди 2 месеца

ОТЛИЧНИ СА СЪВЕТИТЕ НА МВФ. НО БОГАТИТЕ НЕ ИСКАТ ДА ПЛАЩАТ С 50 ЛВ ПОВЕЧЕ, ДОКАТО 50 ЛВ ЗА НАЙ- БЕДНИТЕ СА ОГРОМНА СУМА ЗА ОЦЕЛЯВАНЕ. ПРИ ТОВА БГ Е ЕДИНСТВЕНА В ЕС, КЪДЕТО НЯМА ЕКЗИСТИАЛЕН МИНИМУМ, ПОД КОЙТО НЕ СЕ ПЛАЩА ДАНЪК. ТО Е СРАМНО ЗА БГ!

10

До 10

преди 2 месеца

Да, ама при вас се искат знания и умения, които само 1% от световното население може да постигне. Много по-лесно е да не си даваш зор да учиш и да работиш, и да взимаш 5-6 хиляди лева чисто като бачкатор в склад.

9

Анонимен

преди 2 месеца

Има хора с по 30-40 000 лева доход, защото в момента са удариюи кьоравото и правят луди пари от бонуси, но това рядко трае. И кво? Ще плащат по 6000 лева осигуровку, за да им дадете 11 лева на ден за безработица ли? Прав е господина - не бива така!

8

Христо до 4

преди 2 месеца

Пише се осигУровка. От неграмотни не искам мнение. Върни се в пети клас и тогава давай акъл. Не случайно сега максималният осигурителен доход е 3750 лева. Над тази сума не те осигуряват за пенсия, защото не могат да ти гарантират, че ще ти плащат над 60% от тази сума когато си пенсионер.

7

Анонимен

преди 2 месеца

Проблемите на България идват от сивата икономика която и с плосак данък пак е 50-60 %. Та плоския данък който трябва уж да я бори е провал. А и държавата губи десетки милярди от ниския данък.

6

Смях

преди 2 месеца

Махнат ли плоския данък и сложат ли прогресивен, което означава 40-50% отгоре да ти взимат ще видят такъв отлив на специалисти и хора, че няма да има места в самолетите за година напред. Готов съм да плащам пълен данък на доходите си, ако имам сигурност, че парите се ползват рационално, но тъй като имам познати блажили с по 10-15 апартамента на ключови позиции и за това прогнило ОПГ не давам лев над минималното задължително.

5

Анонимен

преди 2 месеца

Икономическата активност не е да откриеш 10 000 работни места с 1000 лв. заплата, а 1000 работни места с 10 000лв. заплата.

4

Анонимен

преди 2 месеца

До Христо Не е така. Пенсията не е вързана с дохода. Ти можеше да си внасяаш в банка след данъка и осигоровка колко искащ, но държавата събира всички приходи и дели на пенсионерите. Не е според дохода. Това често се бърка но осигоровка не е влог.

3

Анонимен

преди 2 месеца

Криенето на данъци и осигоровки е престъпение или съветват да се лагализира. Ако плоския данък легализира това престъпление какво е тогава. Меси и Роналди плащат огромни глоби в Испания.

2

Христо

преди 2 месеца

Ако човек се осигурява върху 10 хиляди лева заплата, ще очаква гарантирана пенсия от 6 хиляди лева на месец. При положение, че в България според статистиката 680 хиляди човека получават между 8 и 16 хиляди лева бруто, не знам как след години работещите ще им плащат по 6-10 хиляди лева пенсия в следващите да речем 30 години от техния живот.

1

Анонимен

преди 2 месеца

Тези ли ще ми дават насока на живота?