106

Анонимен

преди 2 месеца

Като не щем руски реактори да бяхме взели френски или южнокорейски, които са от най добрите в момента. И това за 14 милиарда е лъжа. Цената ще е накрая повече от двойна. Отделно ще имаме проблем с отработеното гориво, защото съхраняване на отработено гориво може да бъде извършено само във Франция или Русия или да си го държим ние на някоя площадка.

105

преди

преди 2 месеца

50 години

104

сигурно

преди 2 месеца

е най евтината аре чупка върнала се от маината си на маика си ...... сатаниска

103

Анонимен

преди 2 месеца

Главният изпълнителен директор на Commonwealth, Боб Мумгаард, ми каза, че променящата играта технология едва е съществувала преди 10 години, а преди пет години все още е била в начален стадий. "Пробивът е в свръхпроводниците. Много по-силните магнити означават, че можем да изградим инсталация, която е 40 пъти по-малка", каза той.

102

и

преди 2 месеца

едно време пирати четяха ало измамниците приказки по телефона на които имаше

101

от ЮАР

преди 2 месеца

Да се строи АЕЦ в днешно време е фундаментална глупост, независимо дали е Руска или Американска. Доскоро, това не беше очевидно, но вече, от 2-3 години насам е ясно. В момента, най-евтината енергия е соларната. На второ място е вятърната. Акумулиращи мощности, дори за страни без планини и язовири за ПАВЕЦ са вече комерсиални технологии. АЕЦ реактор от 1000 МВт е около 5-10 милиарда Долара. Същата мощност от солари, заедно с акумулиращите мощности е около 2 милиарда, от перки е около 3-5 милиарда

100

Одобрявам

преди 2 месеца

Да живее българо-американската дружба. Дружба от векове за векове! Дружбата със Щатите е като слънчето и въздуха за всяко живо същество!

99

Бай Дрън

преди 2 месеца

Аз ще ви кажа как ще стане. Не гюасувайте за сглобката и ще имаме веднага руска централа. Митрофанова ще помогне.

98

Бай Дрън

преди 2 месеца

Всъщност, Орбан строи с руски реактори, Реджеп и той. Къде е проблема на България?А Украйна като кандидат член на ЕС какео ще го прави нашите руски реактори? Ие като влизахме в ЕС, затворихме преждевременно няколко реактора. А Украйна?

97

Анонимен

преди 2 месеца

"Старите" нискотемпературни магнити са направени от ниобиеви сплави, работещи близо до абсолютната нула при - 270С. Новите магнити повишават температурата от 4 келвина на 20 келвина, използвайки рядкоземен бариев меден оксид (ReBCO) с радикално нов дизаин. Те съчетават свръхпроводимост с изключителна магнитна сила. Това води до "множествено увеличаване на порядъка на величината: в способноститта на синтез.

96

Анонимен

преди 2 месеца

От опит знаем, че американците срещу 14 милиарда, ще ни дадат след 10 години едни красиви чертежи и то ако сме късметлии !

95

Анонимен

преди 2 месеца

Цената не е важна, защото ние строим само братски електроцентрали на Русия и САЩ.

94

Анонимен

преди 2 месеца

Всички от правителството са за СМЪРТ. Избраха Уестинхаус защото са класически ***. Как можаха чехите да се откажат от Уестинхаус? Далавера далавера далавера.

93

Анонимен

преди 2 месеца

До Анонимен : "А в Украйна кога ще има избори? Кога изтича манадата на президента Зеленски?" Избори има само в демократичните държави! Украйна да ти прилича на такава?

92

Анонимен

преди 2 месеца

Да строим руска ядрена централа през 2024 година е все едно да строим американска ядрена централа през 1980 година. Невъзможно.

91

Анонимен

преди 2 месеца

Това било започването на проекта. Ясно - разбирай, ще направят едни екселски таблици, няколко pdf файла и ще ни ги връчат. Ние ще им дадем няколко милиарда и всичко ще приключи до там. Кирчо и Кокорчо после ще си оправят отделно личните сметки с Уестингхаус след което спокойно могат да ходят на островчетата.

90

Анонимен

преди 2 месеца

Магнитите се използуват за сливане на водородни изотопи чрез изстискване на супер гореща плазма в устройство токамак. Температурата трябва да е десет пъти по-висока от повърхността на (((Слънцето))), за да се повтори слънчевият синтез, тъй като магнитното поле на Земята е много по-слабо.

89

Анонимен

преди 2 месеца

Дано всички рашки от коментарите ви депортират в материна ви Рашка, и ви пратят на фронта.Предатели, за трийсет сребърника продавате родината на Русия.

88

БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ

преди 2 месеца

БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!

87

Анонимен

преди 2 месеца

А в Украйна кога ще има избори? Кога изтича манадата на президента Зеленски?