238

Българин

преди 5 месеца

По добре в ЕС просяк и да прося пред супермаркетите отколкото в Русия. Един българин просяк в Кьолн или Париж изкарва 40 евро на ден и нощувката и храната му е безплатна в приют за бездомни с топла храна и безплатно уайфай да се види с жената и децата в България по скайпето вечер като се прибере от просене, а на месец може да си докара от просене към 800 евро, 10 пъти повече от средната за Русия заплата 86 евро. Правото да просим пред катедралата в Кьолн и в Париж ни го даде членството в ЕС, един български просяк живее 10 пъти по-добре от руснака.

237

Анонимен

преди 5 месеца

По-младите от нас са и по-непримирими. Като бях на 25 години 2013-та работих за мизерните 500 лева на ръка, сега съм на 1400 чисто наистина. С 2 чужди езика и диплома от чужбина. Това е скандално, наистина по-добре човек да си търси късмета другаде.

236

Анонимен

преди 5 месеца

Помощите във Франция са 2400 евро. Бхаратите от години "оцеляват" на едните пет бона на парче.

235

ДО Хахахахахахахаха

преди 5 месеца

Blow it underwater happily!!!

234

Анонимен

преди 5 месеца

По-добре на социал в Нидерландия.

233

Работник

преди 5 месеца

Ама хайде стига моля ви се, няма повече да работя на работодателите за 1000 лева. Отивам си в къщи да си почивам, хайде стига моля ви се!

232

Работодател

преди 5 месеца

НЕЕ моля ви не спирайте да ни робувате за 1000 лв Подръжката на Майбаха е скъпа Кой ще ни даде париии?!

231

Демокрацията

преди 5 месеца

При робството робите са мързеливи, лениви и склонни към бунт. За това робовладелеца трябва да ги храни добре и да не ги пресилва, защото може да назрее бунт. В резултат - ниска ефективност. При демокрацията е обратното - стоката на пазара на труда сама се предлага и иска да бъде наета, и дава всичко от себе си на работодателя, който е един най-обикновен наемател на услугата, и не е длъжен по никакъв начин да се грижи за наетата стока защото не е собственик - стоката е свободна, а възникне ли проблем, работодателят наемател винаги може да прекрати договара за наем на стоката.

230

Работник

преди 5 месеца

Край! Точка! Няма да робувам повече за 1000 лева! Ще си седя в къщи и ще си почивам, нека работодателите да се редят на опашка да ми предлагат работа. Ще ги филтрирам поне през 3 интервюта.

229

Анонимен

преди 5 месеца

За 1400 лева нищо не можеш да си позволиш. Минималната заплата в съседните държави са по 2000 и нагоре. За безотговорна нискоквалифицирана работа.

228

Анонимен

преди 5 месеца

А днес членката на ЕС и НАТО България какви процесори и компютри произвежда?

227

Дивуй

преди 5 месеца

В нормален работен ден форума пълен с работещи ,,умници,, .Повечето пишещи къде работите и пишете в няколко форума? Аз като работех нямах си и идея да чета форуми и да пиша.На всички в България все някой друг им е виновен.И човек не мрънка а си стяга *** и почва борба с живота.Сега има свобода,демокрация и всичко за което мечтаехте.Ама май се оказа доста различно.Айде пишете си анонимно за някой лев да има за кафе и цигари ,пък мама и тати ще плащат другото.

226

Домуса

преди 5 месеца

243 Е забравяш че българския морски флот е лидер в доставките на кокаин

225

До 237

преди 5 месеца

Това което имахме при Живков никога няма да го постигнем отново. Самия факт че се имали напълно автоматизирани поточни линии са микропроцесори и хардискове е достатъчно показателен за това какви специалисти е имало в България. Защото цялото това оборудване е било измислено и произведено в България. Да се направи фабриката която да произвежда електрониката, ето това е върха на технологията и инженерната мисъл. Сега в Европа никъде няма такива специалисти. Затова електрониката е от Китай

224

ъ

преди 5 месеца

Робуването по за 1000 лева свърши, мойте. При сегашни разценки на стоките и услугите, трябва поне 2000 лева заплата за неквалифициран труд. Инак и танганайци да внесете, пак ще избягат. Няма как, ще трябва да ограничите покупките на яхти и майбаси.

223

Добра година

преди 5 месеца

за Русия. Всички опити на запада за отмяма на Русия, и да я притиснат в ъгъла се провалиха. Срещу Русия воюват над 50 държави между които най-богатите в света. И Русия постигна победа на всички фронтове - военен, икономически, дипломатически. Русия провали контранастъплението на НАТО, икономически стана по силна - първа икономика в Европа, пета в света и вече догонва Япония. На дипломатическия фронт Русия спечели нови съюзници със световно стратегическо значение. САЩ все повече изпадата в изолация, и вече никой не говори със САЩ.

222

Анонимен

преди 5 месеца

A сега при демокрацията в ЕС и НАТО България не може и пирон да произведе, камо ли да изкопира аппле. Освен евтини черноработници и пpocтитутки България нищо друго не произвежда.

221

Алоха Бичес

преди 5 месеца

Май ната ни Комуняри. Заддунайкята е изостанал външен съве цки ке н еф заради ВАС!

220

Джон Атанасовски

преди 5 месеца

Е Американец от Македония БеГе Лузари

219

Хахахахахахахахахаха

преди 5 месеца

До ТРУДЪТ, никой не ти е длъжен да ти превежда каквото и да е :) Ти си едно нищо, та да даваш задачи на когото и да е! Хайде да си научиш мястото и да не коментираш злобата си, а?