180

Анонимен

преди 6 месеца

Киро Брейка пак позна откога предупреждава че няма кадри за нищо.

179

Анонимен

преди 6 месеца

Хайде да поговорим за слона в офиса!Масово фирмените условия са ужасяващи, токсични среди от невъзпитани колеги и шефове. Ежедневието на обикновения служител в частните фирми е придружено с крясъци, викове, стрес, психически тормоз, микромениджмънт, лошо отношение, неприятен тон, обвиняване в несправяне на задължения, нереалистични срокове на изпълнение, извънреден труд, бавене на заплати. Това е отровния коктейл на пост капитализма, който го рекламират като фирмена култура!

178

Анонимен

преди 6 месеца

Тия муфтаджии да не говорят за легален внос на африканци,ами да се разходят по "Витошка,Мария Луиза",Лъвов мост,центъра на София,бежанските лагери, петзвездните хотели по морето,Банско и много други места в БЪЛГАРИЯ,където се шляят хайлязите мигранти! Да ги съберат,да ги интегрират,да ги накарат да работят,а не да ни изсмукват като пиявици! Имаме предостатъчно такива готованковци! А който иска да си внася да си ги издържа и обгрижва сам! Данъкоплатците кандисахме от кръвосмучещи навлеци!!!

177

Дянков

преди 6 месеца

Симеон дянков на времето беше предложил "да е различна минималната заплата за различните региони", разбирай - "във Видин минималната може да е и 200лв". Този човек въведе системата "парите следват ученика/студента" и съсипа образователната система, защото за да има "пари" пишат тройки на всеки и всеки завършва! Искат да им работят без пари, обучени, с всичко! Тарикати! Като вече никой не се навива и "айде от чужбина", да станеме Париж-в София вече се образуват гета! И после? Луди ли сте?

176

АЙде без

преди 6 месеца

"либерализация" на пазара, т.е. наемане на работници за жълти стотинки от чужбина, не само няма да реши проблема, а ще нас*ре още пейзажа! Ние НЕ сме държава, в която стандартът е толкова висок, че хората работят хубави професии и няма кой да върши "***" работа, та взимат от чужбина. Кадри има, НО работодателите искат да идват готови и да работят за без пари. За повишаване на квалификация да не говорим. Да поемат обучението на студент, който да почва при тях! Иначе просто търсят още по-евтино

175

Анонимен

преди 6 месеца

Работодателите да ходят по джунглите в Африка и Азия. Да се покатерят на дърветата и там може и да намерят бъдещите си работници. Много е вероятно обаче тамошните да им се изсмеят на предложенията за заплати и да им теглят един як бой. От дърво се пада лошо, може и да е фатално!

174

Анонимен

преди 6 месеца

Хасан на интервю за работа:Хъъъ алоу, тука за работъта са обаждам!Я кажете какви паре Вие дава. Имам калификация език и моем носим. Болнични ша има нале?

173

Анонимен

преди 6 месеца

Познат електротехник се оплаква че постоянно го викат да ходи на работа в разни фирми. Той човека от години пенсионер. Ама кой да свърши работа. Млади електротехници трудно се намират. Сега покрай авариите сигурно са му запалили телефона...

172

Очаквайте скоро!

преди 6 месеца

Единственото изискване ще бъде кандидатът да намери сам адреса на работодателя и да се яви за започване на работа.

171

Анонимен

преди 6 месеца

Тези бежанци, които ги хващат, нека те да им работят. Ще работят нещо там в строителството и туй то. Даже вече се случва. Обърнете внимание какви съмнителни субекти строят блоковете. ;)) Блокове много, а населението се топИ. Пълен майтап, Уили.

170

Аз предлагам

преди 6 месеца

Заплатите да се определят като процент от печалбата на фирмите. За работника 80% за работодателя 20%. Така ще е честно. Защото работниците вършат цялата работа. Редно е да получават и по голямата част от печалбата. ТОВА Е СПРАВЕДЛИВО. Трябва фирмите на края на месеца да имат публичен отчет и всеки работник да знае какви са приходите и колко процента са за него и за колегите му и колко за работодателя. Всичко да бъде честно и открито. А не като сега. Заплати жълти стотинки а шефа с нова яхта.

169

Анонимен

преди 6 месеца

Фалитът е нормален пазарен принцип. Изчиства некадърните и излишни бизнесментета. Освобождават работна ръка за полезните бизнеси.

168

Анонимен

преди 6 месеца

Тези "работодатели" не си ли помнят обявите за работа преди 20 години - "До 25 години, с 5 години стаж по специалността, да разбира от всичко и да не иска пари". Те търсеха само секретарки и компаньонки. За какво са им работници? Изгониха хората и ще внасят още хора за гонене.

167

A G I

преди 6 месеца

Фалирвайте и без това света свършва скоро

166

Анонимен

преди 6 месеца

Биснемиени, миеринджеи, йейчари плачат за евтини баламурници! Ах, музика за моите уши! Маестро, първа ария!

165

Точно тези

преди 6 месеца

"работодатели" с ниските заплати изгониха кадрите в чужбина.Сега искали внос,Ами внесете си.Но няма кой да си работи за смешни пари.Дири африканците имат по-високи претенции .

164

Анонимен

преди 6 месеца

До преди 15 г все още се срещаха кадри и имаше работна ръка.2008 г родените 1988-9 г бяха на по 20 години,родените в началото на 80-те и те под 30 г.Родените през 80-те са повече,като брой от родените през 90-те.Работодателите не се постараха достатъчно да задържат тия кадри и след,като се отвори трудовия пазар за ЕС голяма част от тия хора емигрираха.Спомням си интервю за работа през 2010 г имаше много млади момчета и момичета студенти на по 18-20 г и някои малко по-големи. Изпуснаха питомното

163

Анонимен

преди 6 месеца

Липсват кадърни работонаематели, нужен е внос. По-лесно е да внесем нови работодатели и бизнесмени. Сегашните да отиват в Африка да наемат евтина работна ръка и да печелят, да имат конкурентно предимство и ниски африкански данъци.

162

Анонимен

преди 6 месеца

България е една опоскана територия - разграден двор! Тук няма капитализъм, няма пазар на труда, няма бизнеси, няма истински инвестиции, няма съдебна система, няма образование. Училища и болници се превърнаха в търговски дружества. Нямаме истински политици, няма и демокрация! Няма кой да почисти след завалял сняг. Всичко се прави да се откраднат едни пари и да отидат в определен джоб!

161

Красимир

преди 6 месеца

Хайде стига пролетарски делюзии, че утре пак трябва да се правите, че работите като волове, а злите чорбаджии ви подхвърлят огризки. Ако се задоволявате с огризки, ще получавате огризки. За парче от пая ще трябва да вложите доста повече. Не знам как по-просто да ви го обясня.