69

Bul gur

преди 11 месеца

Глаголицата създадена от братята Кирил и Методий се ползва в Хърватска масово до 17 век и частично до 19 век.Първите истински учебници в България са превод от Хърватските. Като възпитан католически народ Хърватския,нито злоупотребява,нито натрапва колко е велик.България присвоява чужди исторически заслуги и се стреми да ги защитава като свои.

68

Анонимен

преди 11 месеца

До 82Никой сериозен учен не твърди, че кирилицата е измислена от Кирил и Методий които са гърци и никога не са пребивавали в България. Автори са на глагилицата от която първи се отказват в България.

67

филип

преди 11 месеца

Кирилицата е бългаска според проф. Овчаров . Факти: 1. св. св. Кирил и Методий никога не са били в ханство Бугария 2. Родени са в Тесалоники , главният град на Македония , втория по големина и значение град на Източната Римска Империя 3. По произход са гърци 4. Новата славянска писменост е написана по поръчка на император Михаил lll по политически подбуди във връзка с покръстването на славяните във Великоморавия 4.Светите братя са македонски ромеи , а не катунари от ханство България .

66

Радвам се ,че има

преди 11 месеца

и други убразовани хора и все още ни съм иднствен!

65

Мутрофанова

преди 11 месеца

поздрави ли ни за празника или още чака инструкции от Кремъл?

64

Анонимен

преди 11 месеца

То няма и как да е на РСМ, та тя съществува едва от наколко години, за разлика от кирилицата.

63

Анонимен

преди 11 месеца

РСМ е абревиатура на рен.егати,смо.таняци и миж.итурки.Нещо като РВС - ресторанти и спални вагони

62

Анонимен

преди 11 месеца

Войната между САЩ и Великобритания от една страна и Нацистка Русия от друга страна се води на всички фронтове, а такъв фронт е културния, и неслучайно Великобритания дава Букър на българин, а Джуджето с пи.шл.ето признава Македония като люлка и разпространителка на славянската писменост!Животът е жесток селяни прости!Агент Дензъл Бранкети!ЦРУ!!!

61

Анонимен

преди 11 месеца

Не че нещо, но Кирилицата е на света. Световно наследство, има я и в космоса.

60

Анонимен

преди 11 месеца

Това коминтернско недоносче,на какъв език пише? Език и писменост създадени за една седмица през 44 година. Тъжна история, смешни напъни.

59

да знаете

преди 11 месеца

То такава държава РСМ.....нЕма, затова е излишно да се косим!

58

Анонимен

преди 11 месеца

Кирилицата е българска, но масовия убиец Путин каза че била македонска! Оказа се напразен напън, понеже и македонците обърнаха гръб на Путинова Рус

57

Анонимен

преди 11 месеца

Има две порочни държави в момента,които имат смешни и жалки исторически претенции към Нас.Едната е недоносен "хомункулус" на Коминтерна с асинтенцията на политическите акушерки от Москва и Белград.За нея даже думите и усилията са излишни. Другата е главния виновник за всички беди на България.Опита се да присвои Кирилицата Ни,както се опитва в момента да краде чужди земи.Господ ще съди и двете грешници!

56

Василев

преди 11 месеца

А Охрид е бил част от българската държава!Македония е измислена изкуствена държава създадена от Коминтерна и юдо-масонската интернационална мафия, чиято цел е да разделя,да обезкървява, да задълбочава конфликти!Агент Норман Касиди!ЦРУ!!!

55

Някой

преди 11 месеца

На този светъл български празник, поне продажните плъхове ще блестят с пълна сила!

54

Гебрейесус

преди 11 месеца

Кирилицата е създадена в град Охрид.

53

Анонимен

преди 11 месеца

Какво е-нормален българин? Кутригур, или оногундур?

52

Василев

преди 11 месеца

Третият Рим наследницата на Източна Византия и Великата Нацистка Руска Федерация не признава колонията на византийската империя България, като люлка и разпространителка на славянския и старобългарски книжовен и църковен език!Кофти е когато в тила и в собствения двор ти диша наследницата на Волжка България тоест Татарстанската автономна республика!Агент Джеремая Дженкинс!ЦРУ!!!

51

Българин

преди 11 месеца

Честит празник на всички нормални българи! Кои не са нормалните, те си знаят! Заслугата на Кирил и Методий е ш, че са защитили правото да се проповядва на език различен от еврейски, гръцки и латински! Това което са написали те като азбука, няма нищо общо с "кирилицата"! Сегашната азбука е написана от техните ученици във Плиска, с благословията на княз Борис! Всичко останало е полюция, написана от болни мозъци!

50

Василев

преди 11 месеца

И Бати Бойко е чел една книга през живота си, ама се гушкаше с Меркел и се изсипваха милиарди евра, с Путин беше дружка и газовата тръба не ни заобиколи, с Ердоган беше на ти и нямахме бежански наплив, строеше инфраструктура в цяла страна!Сега Бати Бойко има ли нещо дадено отгоре, което и хиляда книги да четеш няма как да го придобиеш!Агент Матю Франсис!ЦРУ!!!