40

Ефект от ЕС

преди 2 години

ЕС ликвидира Земеделието, Животновъдството, Енергетика и Средния бизнес в България. Бяхме приети, за да осигуряваме евтина работна ръка и компаньонки за немците и французите......

39

179

преди 2 години

И градовете ги очаква същата съдба ако демографската картина в България не се обърне.

38

Ето това е ЕС

преди 2 години

За 30 год Демонокрация и т.н. европейски ценности се стопихме от 9 на 5 млн. Да, беше война нямаше да сме се редуцирали толкова много хора. Но, нищо поне има Банани.

37

Анонимен

преди 2 години

Защо не сравнят заплатите на хората в Билла в България и Австрия, както работното време и условията на труд. Всички вериги идват в БГ за евтина работна ръка, а селата ще изчезват едно по едно. На капиталиста му трябва евтин труд в града.

36

Анонимен

преди 2 години

Какво се правите на ощипани.В цяла България селата са на това дередже.

35

Анонимен

преди 2 години

До 32 Вероятно имаш предвид комунистите, апаратчиците и ченгетата, които след 11 ноември 89-та се пребоядисаха в демократи и продадоха и предадоха на чужди интереси държавата ни. Унищожихме си индустрията, селското стопанство и какво ли още под натиска на нови господари. И оттогава ставаме все по- независими. Вече нищо не зависи от нас.

34

Анонимен

преди 2 години

Чужденци не идват в Бг да плащат западни заплати а да използват ниската цена на труда иначе за кво да идват

33

Анонимен

преди 2 години

Като дойдат чужди инвеститори и искат да дават реални заплати, то комунистическата администрация по места спира процеса и поставя условия за ниски заплати, и за плащане на "данък" на комунистите които управляват там на място.

32

Анонимен

преди 2 години

С тези заплати и пенсии в България всеки бяга. минималната заплата е 250 евро чисто. Ами какво да говорим?... За 10 г. България е намаляла с 500 хил. души (от 7 млн. е намаляла на 6,5 млн. души). След 20 г. България, ако върви така ще е 5,5 млн. души... И то повечето ще са пенсионери с мизерни пенсии без реална покупателна способност... Икономиката ще е рухнала, всички сектори ще са рухнали. Покупателната способност ще е почти нулева. Нищо няма да има, защото няма да има кой да работи...

31

Централно управление

преди 2 години

Всички евро фондове за развитие на населените места. Пристигат първо в министерството на Земеделието. / Абсолютно е забранено да са по общините/. След което Великия Администратор - бюрократ. По негов философски възгледи ги разпределя по партиино - олигархичен метод. Така израства в кариерата и земеделец тарикат. С инструмент химикалка на бюро. Финансово красив.

30

Анонимен

преди 2 години

ЕС трябва да подпомага нашите семейни стопанства и малки ферми така, както подпомага другите държави. На стопаните са им нужни пари, за да гледат животни, плодове, зеленчуци...И да има живот в селата. За съжаление големите пари отиват при едрите земевладелци, които заграбиха земята. Хората се отказват и бягат от селата. Тъжна картина е днес България. Направо е страшно.

29

До Алекс

преди 2 години

Градът много дава,но после двойно си го взема.Ще го усетиш след време по здравето си най-вече, особено ако си от голям град.Все още по селата има жизнени хора на 80 и над,а ние на възрастта на децата им вече за нищо не ставаме.Преди се чудех защо като се пенсионират се връщат по селата си.Вече не се чудя.Едно, че нямам къде да отида,другото е ако се забутам в някой джендем без лекар,аптека и транспорт и "дружелюбни "съседи, няма дълго да оцелея.Младите не се замислят, докато не остареят.И ние бя

28

7059

преди 2 години

Благодаря на автора на статята за припомняне недалечното минало на Бълграия. Както винаги, неговите статии ца интересни и се базират на исторически факти.

27

Анонимен

преди 2 години

Абе нали вчера пишехте че 200 хил са започнали да живеят по селата.

26

Анонимен

преди 2 години

Комунистите съсипаха България!

25

Анонимен

преди 2 години

Чакай сега , к`во става тука ,одеве имаше статия "Обратно към село" , където брокери уверяваха , че вече нямало свободни селски къщи за продан ?! Коя "партенка" е по-вярна ? Я се уточнете първо със себе си , ние сме лесни ...

24

Анонимен

преди 2 години

Нормално е да ги национализират едрите земевладелци водят до спекула и картели

23

Централно управление

преди 2 години

Бягат на Запад и работят по частни ферми, стопанства, фирми . И се прибират от време на време в България със спестени пари. Защото партиите държат да няма ИНВЕСТИЦИИ ЗА ЧАСТНИ ФИРМИ. Партиите държат местния народ като стадо да има кой да гласува. Инструмента за инвестиция е скрит. Разрешено е САМО ПОТРЕБИТЕЛСКИ КРЕДИТ в България.

22

ТъжнатаИсторияНаБГ

преди 2 години

Ами това я чака България - закриване... Заради такива като Кирчо Канадчето, ББ от ГЕРБ да не ги споменавам всички. Всяка държава има НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ. Само България няма интереси но има ПАРТНЬОРСКИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ. Отцепредавци това е БГ "елита"

21

7059

преди 2 години

До Анонимен #18...точно по-зле е и от турско...Брат, нарочени са турците като поробители. А вие запитвали ли сте се защо българите си съхраниха 500 години в Отоманската импреия религия, език и т.н.? Аз си спомням от часовете по история как българите са били набутани в източноправославната религия. Не знам има ли още учебници на българск език, където този период е отразен исторически. Нещо името Перун да ви напомня?