78

хахаха

преди 2 години

Вие ВЕРВАТЕ ли си? Тази държава става все по-зле... Май Зуека излезе прав.

77

555

преди 2 години

Хора, аз съм от Бс, но имам един наследствен етаж в Китен и там си стоя цяла есен и пролет - туристите са си тръгнали, има лекар, полиция, училището е в Приморско, на 5 км (има безплатен училищен автобус), природата на Странджа е зверски красива. Ако имате спестени пари, купете си нещо малко по Южното черноморие и живейте там през топлите месеци. Няма да съжалявате.

76

Lan

преди 2 години

70, за да се подкрепи тази тенденция, трябва да има он-лайн класове ...а дай Боже и нови училища по селата след време!

75

Анонимен

преди 2 години

Да отварят училищата и детските градини по селата, ако броя на хората, които живеят там е достатъчен. И лекар задължително трябва да има.Такива обещания трябва да чуваме от политиците.

74

поглед

преди 2 години

Има много избуяли бурени и тръни по селата все на тия от администрацията са. Кога ще ги накарате да вървят да си ги очистят най-после, в техните дворове са. Само глупости от тях и все на гръб да ги носим. Ако ги върнете по селата ще стане рай, ще има работна ръка за полето, селата ще процъфтят. В най-задръстените села ги пратете да се оживят най-после.

73

Алекс

преди 2 години

До до 56 С наште заплати това няма как да стане.Сметни колко ще ти е месечния разход за бензин,ако всеки ден пътуваш по 200км.

72

До 76

преди 2 години

Съгласна съм, а закритите училища и детски градини по малките населени места най- близкото е на 30-40 км. Как звучи това?

71

Анонимен

преди 2 години

А задръстванията в града?! За да се стигне от точка А до точка В отнема страшно много време в пиков час.На 1 км има повече от 10 светофара....

70

Анонимен

преди 2 години

До АлексГледат да са покрай големите градове или в самите тях :))) Селяните са много в големите градове, нема отърване от тех :)) Все пак им разбирам положението, като нема препитание в затънтените села, какво им остава ? :)) Навремето съм бил във варненско общежитие, дето 7 студентки се бутаха в една малка стаичка, говорим за преди 20-на години разбира се....:) Така че ги разбирам донекаде :)))

69

До 53

преди 2 години

Стой си там и не се връщай повече .Една бангия по малко на паркинга пред блока.

68

До 60

преди 2 години

То чудесно това, ама децата като тръгнат на училище, знеш ли какво става.... не е за говорене!

67

Анонимен

преди 2 години

При тия цени на бензина за пътуване и горивата за отопление, тези 90 000 сега си посипват главите с пепел.

66

Анонимен

преди 2 години

Къща в някое забутано село можеш да си купиш само, за да я ползваш като вила събота и неделя, като си носиш продуктите за ядене, защото няма магазин. В такива села няма и лекар, няма полиция, да не говорим за детски градини и училище. Всъщност някога е имало, но сега сградата се руши. Постоянно живущи около 20-ина старци, такава е картинката по трънските села например и на много други места. Ако си купиш къща, може и някой път да я намериш опоскана от местни индианци...

65

Алекс

преди 2 години

И пак забрави да споменеш,че става въпрос за села които са на 10-15 км.около голям град и са нещо като квартали на тези градове.Никой не се е засилил към затънтените села,особено на тези цени.Работата от в къщи ще приключи с края на пандемията и който си е продал апартамента в града,за да си купи къща в отдалечено село,доста се е прекарал.

64

Анонимен

преди 2 години

Не знаех, че има Асоциация на българските села... Нека позная - получава и държавно финансиране? За да подържа стройна организация на селата?

63

Асан

преди 2 години

Земай мотиката и на село кат ти е убаво :)))

62

Анонимен

преди 2 години

Нема по хубаво от природата, да имаш къща с двор е прекрасно, но селяните предпочитат градо :))) Но разбирам, нали требва да имат достъп до определени услуги :))

61

РусенецЪ

преди 2 години

Ще продължи - дръжки. Триетажна вила с декар двор съм изоставил на 7 км от центъра на града. До "селемя" е. А "семетя" в Русе е квартала на команчите.

60

поглед

преди 2 години

Май в статията пишете за едни села, а за други нищо не казвате. За 70 х. евро не къща с двор, ами цялото село с улиците и площада може да купите. И ако не друго- по-чист въздух няма да намерите никъде.

59

69

преди 2 години

Ако сме нормална държава това трябва да е държавна политика и фирмите да се стимулират за това служителите им да работят отдалечено - ползите са много и за хората и за държавата, само строителите измамници и тези с многото апартаменти ще го закъсат, но пълно щастие няма;)