218

Газдов

преди 3 години

Ей такива кози като тази пръскат просто и простите популисти това чакат. Баща и е умрял на 85, не защото не е ваксиниран против дадена болест, стига с тия глупости. Дядо оня ден почина на 88, предполагаме не от Ковид, а защото беше много възрастен и имаше проблеми от тази напреднала възраст, изкарват че хората са живеели до 100 преди няколко години, всички хора на преклонна възраст са по застрашени да умрат, рано или късно трябва да умрат. Васкината не е магия, не ти връща 20 години.

217

анонимен

преди 3 години

Само глупости пишат. В България всеки желаещ може да се ваксинира. Такива сриват имиджа на страната ни. И аз живея в чужбина, но никога не съм говорила нищо лошо за страната си. Не че не съм била провокирана много пъти. България е моята Родина и винаги така ще бъде. Има две свети неща в живота - Майката и Родината

216

!:

преди 3 години

България през 1938 е била в състояние и е размазала целия Балкански полуостров след две национални катастрофи и тежки репарации....След 1945 идва на власт една прослойка, която превръща България в Задунайска губерния. И до момента сме такава. Икономиката на Царство България се нарича Швейцария на Балканите. След червения преврат България върви само надолу....след падането на СССР следва и икономическия срив при нас. Дали е Костов, Доган, Бойко, Нинова... все тая....след 1945 България е в упадък

215

Великобритания

преди 3 години

Великобритания вече не е в ЕС. Така че госпожата да си гледа Англия и да не дебне какво става тук. Взела е решение, преселила се е, ако беше завела и баща си със себе си, тази полюция в Гардиън нямаше да я има. Но понеже го е зарязала и човекът е починал, сега рони крокодилски сълзи. Ние може да не сме поданици на нейно величество, госпожо, но не ядем доматите с колците. Вината за *** на баща ви си е ваша и вие си го знаете! Пийте си следобедния английски чай и не се занимавайте с нас!

214

Анонимен

преди 3 години

В България по официални данни от Ковид-19 умряха 2,5 човека на 1000 души население, а реално са някъде около 7-8 човека на 1000 души население, колкото беше общата смъртност през 1980 година, а някои още не го проумяват и се опитват да разделят хората според това дали са в България или в чужбина. Тази огромна смъртност в България е резултат на некадърността на правителството на Бойко Борисов. Поне можеха да ваксинират на първо място най-възрастните.

213

!:

преди 3 години

И ще го кажа с ръка на сърцето...в България две групи масово не спазват и не спазваха елементарни мерки на сигурност. Пенсионери и пикльовци....Парковете са пълни и в момента с баби и дядовци по пет на пейка....е, дай аз да стоя с маската цял живот....В момента в България който не е поискал не се е ваксинирал....Колко да ги чака още, прекарал съм вируса преди над шест месеца...и още чакам да се ваксинират възрастните. Те обаче нямат желание....както и даскалите ги чакахме.

212

адет

преди 3 години

Очернянето на Родината е едно от най-отвратителните черти на емигриралите. Когато плюете по България, вашето положение не става автоматично по-добро! Стойте си където сте, и толкова, никой и не се сеща за вас. Но да товариш България с личната си трагедия и да виниш за това българската държава, това вече е падение. Вие сте днешният Стефчов, госпожо, онзи, предателят от Под игото на Вазов!

211

Анонимен

преди 3 години

до 219 човешкото падение е на наглите чалгясали българи свински некадърници връзкари! затова тая държава е обречена и нормалните хора я напускат, защото не искат да ви гледат наглите свински връзкарски физиономии некадърници!

210

Анонимен

преди 3 години

заглавието може да е писмо към чалгясалите диваци

209

!:

преди 3 години

И да даваш пример с Великобритания или Швеция във връзка с корона кризата е нагло. Точно там дадоха най-големите жертви в старчески домове, заедно с Фламандия. Направо отписваха възрастните хора. А защо и как ваксината на Астра Дебела не достигна до нашата държава питайте Оксфорд и Даунинг Стрийт. Може и бащата на авторката да не е дочакал ....Англичаните са може би най-големите престъпници в световната история....специално за българите са огромен враг.

208

Анонимен

преди 3 години

Гардиън добре е уцелил ваксата.Това обаче ,е нужно да бъде официалнос копие до Тиквин и до Еврокомисията.Това е десетгодишна хеалебственасимфония,която ни карат насила,даслушаме.И КОЙ ще ни чуе.Ние сме със забит колец в душите.Мърдай ако можеш.Душевадци сър.

207

!:

преди 3 години

От първите десет реда разбрах едно.....бащата на авторката е починал все пак.....как някой го е спасил не е ясно ...статия стил Дойче Веле.....аз пък знам стотици англичани обречени на смърт в ЮК с мизерна пенсия, които живеят много добре у нас...Т

206

родители

преди 3 години

Оставяте тук престарелите си родители сам-самички и хуквате на някъде си. И ревете за участта им пред Гардиън, колко е виновна България! Аз съм в състояние на потрес! Човешкото падение няма граници, като лудостта е - безгранично!

205

удивително

преди 3 години

Хайде сега, живея в Англия, но баща ми почина в България и България е виновна за смъртта на баща ми! Бог да го прости човекът, мир на праха му! Но не държавата е виновна - грижата към възрастните тук беше видима и подчертана! А вие къде бяхте по това време, та не бяхте до баща си в страданието му? Но пред Гардиън плюете безобразно родината си? Унизително поведение, отвратително!

204

Анонимен

преди 3 години

Колко лесно и удобно - да се сравняват постиженията на Великобритания (развита страна) с България (развиваща ще страна). По грозното е кой го прави - няква *** която вини БГ че баща и умрял докато тя не си била в държавата за да прави пари!!! Що за наглост... стотици лекари умряха за да се грижат за болните на гурбетчиите които не внасят един лев в бюджета и сега са недоволни от безплатния обяд... като си в англия get this - you get what you paid for!

203

много важно

преди 3 години

Много важно къде живее госпожата, и на Марс да се пресели, си остава непочтен човек /друга дума имах, но ще ме изтрият/. Списъци на починалите хора, както и кратка справка за придружаващите заболявания бяха изричани на глас по националните телевизии, както и публикувани, та всеки да ги види! Как не ви е срам да лъжете безобразно! Болниците и лекарите работеха денонощно, до припадък! Но нали всеки, който се е изнесъл от България, счита за свой дълг да очерня страната си. И сега по-щастлива сте?

202

Иван

преди 3 години

По принцип не е много идейно да плюеш по собствената си държава. Факт е, че здравеопазването в България е критично, но има много фактори, които играят роля при пандемията. Никога не съм бил в Англия и не мога да твърдя нищо за тях, но е факт, че са поробили половината земно кълбо ... От другата страна сме ние, бедни, озлобени, невярващи на никой, това си е факт. Пандемията (както всичко друго) ни свари неподготвени. С времето се учим.

201

Анонимен

преди 3 години

За всеки здравомислещ човек е ясно, че мутрите не се справиха с епидемията, вкл. и с реда на ваксиниране. Просто Гардиан сега казва, че царят е гол. Всичко написано в Гардиан за България си е вярно.

200

да ви отговоря

преди 3 години

Госпожо, чета какви ги говорите пред Гардиън и не мога да повярвам на очите си. Опашати лъжи!!! В България имаше и има ваксини, преди по-малко, сега повече. Никога не е имало забрана или препятствие да се ваксинира, който пожелае. За възрастните хора имаше предвидено време кога да пазаруват, както и доставка на храна и лекарства по домовете и т. н. Това че ВИЕ сте оставили баща си тук и се намирате еди къде си не сваля отговорността от вас. И, моля, не я прехвърляйте на държавата! Грозно е!

199

Анонимен

преди 3 години

Защото никой не плаща данъци в БГ - включително мрънкащата от статията. Затова. Харизаха си старците тук и отидоха на гурбет - много са велики! Вземети си и родителите щото няма кой да им плаща болниците тук.