76

ЦИНИК

преди 3 години

Магарето няаа дъ изчезне.У нази има шест милиона магарета и магарици.Могу работът,малко заплати зимът,акъл могу няаат,лъжът,ги мамът ги носът на бой и нъ глад.Спакойно.

75

Анонимен

преди 3 години

До ИСТОРИЯДа. Така беше.Някой от комшиите имаше магаре и като се разревеше -ИАИАИА и баба ми казваше, че е станало два часа.

74

Анонимен

преди 3 години

До тия, дето плюете хората от селата - тия хора, там на село, са отглеждали всичко. Градината пълна с домати, краставици, чушки, грах, боб, зеле. И подправки дори са отглеждали, като чубрицата например.Обора пълен-Агънца, пpaсенца, теленца, зайци и всякакви пернати. За всичко това са полагали грижи. Обаче освен всичко това, са отглеждали и по 3-4 деца. А вие, гражданята, сега по едно дете не моете да изгледате. Гледачка му търсите, щот вие не знаете как и не можете. А де, кой е некадърен, а?

73

ИСТОРИЯ

преди 3 години

По времето на СОЦА - преди 30 години - Бях малък и ходех на село при баба и дядо .Запомнил съм - всяка Къща имаше Магаре и Каручка , беше чест каручката да е писана - имаше картинки по нея - професионално направени . Магарето беше като Мерцедес S Класа - изкарваше се от обора бавно и спокойно , впрягаше се в каручката и гордо крачеше . Интересно беше че Магаретета имаха свой зов - и то на всеки Кръгъл Час .

72

GG

преди 3 години

Добри животни са магаретата

71

Анонимен

преди 3 години

До Паскуал ТонеffЯ кажи кое ти е цивилизовано на тебе? Здравеопазването ли, образованието ли, заплатата ти ли? Туризма ли, културата ли? Кое ти е европейското на тебе? Нищо нали, ама да лаеш можеш. Е, то и кучето ми лае :)

70

аа1830

преди 3 години

Сладурковци са магаретата. Заа съжаление има и магарета-хора - от тях вярно няма нужда но за съжаление те не са на изчезване.

69

Росен ПлевАлиев

преди 3 години

В миналия живот съм бил разбукана магарица

68

СТРАНДЖАТА

преди 3 години

Българските марковци отдавна напуснаха селата още след 1945 година, дойдоха в градовете взеха дипломи и станаха политици.

67

Паскуал Тонеff

преди 3 години

Това е добра новина, така българия къса завинаги със унизителното си селско минало и Ганьoвщина и заема достойно място сред цивилизованите европейски народи.

66

Татул

преди 3 години

, Комунистите бяха на власт 35 години и за тези 35 години построиха градовете, дето сега ми се периш, че си от там. Построиха булевардите и пътищата, дето сега не можем да асфалтираме само. Та демокрацията е вече 30 години, почти колкото комунистите бяха на власт. Та докога ще слушам *** оправдания с тези комунисти. Стига сте си трили ръцете с тях крадливи, некадърници

65

Анонимен

преди 3 години

НО ИМА СВОЕТО МЯСТО В ПАРЛАМЕНТА И МИН СЪВЕТ

64

Горан

преди 3 години

Симпатични животни са магаретата, но за съжаление в България са вече на изчезване...

63

Анонимен

преди 3 години

До Свещен Гущержелезата ги разпродадоха седесаритеа земеделците изкарали живота си по нивите като баба ми имат най-ниските пенсиино глупави хора като теб няма как да го разберат

62

Анонимен

преди 3 години

До Свещен ГущерАми нормално е да взима такава пенсия, защото е бил говедар. Това да се грижиш за толкова много животни, не е за всеки работа. Трябва да са нахранени, да им е изчистено, да имат чиста вода и да се изкаравт от сутрн до вечер след тях да вървиш. Няма 40 градуса жега, няма вятър, няма студ - там на полето с животните. И трябва да ги пазиш, да не се разпилява стадото. Цял ден с тях навън и вечер като ги прибереш, да им е хубаво и на тях и на теб. Затова толкова пенсията. Дори е малко

61

селянин с ДВГ

преди 3 години

дядо ми имаше магарица.уникално животно.сравнително дребничка, но теглеше яко натоварени каруци.магарето се запъва на мост не от инат, а от страх.ако слезеш и го водиш няма проблем да мине.навремето по селата имаше пазар за магаренца, катърчета и кончета.днес, всичко това само в зоопарка.

60

Анонимен

преди 3 години

До WBСрещал съм неколцина които са добри, явно е рядкост при нас :)) Магарета сме ние, просто пенсионираме животинките и почваме в голямата джунгла, дето се чудиш изобщо какво правиш :))

59

Свещен Гущер

преди 3 години

Айде не ми говорете глупости. Много добре ви знам шмекериите по соца. Ходите струвате да работите в ТКЗС-то 3 години и до днес да взимате пенсия 700 лв щото видите ли сте били говедари. Или да кажем че всеки втори работещ в МТС или АПК крадяхте що ви падне под ръка и сега разпродавате железата от силажокомбайните,балирачките,дисковите брани....и си накупихте по един строшен голф тройка.Много добре ви знам номерата

58

Вейхайвей

преди 3 години

До Свещен ГущерМного си *** бе.

57

Анонимен

преди 3 години

До Свещен ГущерЖалко, че си духовното ти съдържание е толкова малко. А ти не разбра ли, че благодарение на на селото България успя да се замогне за няколко десетилетия, сега го приписват заслуга на Тато от Правец.