101

Нищо

преди 3 години

важното е чекмеджето на Бочко да е пълно

100

Анонимен

преди 3 години

Защо въобще трябва да се намалява? Нали си плащал и на двете места?

99

Анонимен

преди 3 години

Не и вярвам. Лъже!

98

Анонимен

преди 3 години

Хората с очаквана месечна пенсия между 20 и 50% от минималната (между 40 и 100 лв. към момента) ще могат да изберат и варианта за програмирани тегления. В този случай това ще става веднъж годишно. Тази срочна пенсия ще се плаща спрямо средната продължителност на живота. В този вариант тя ще може да се наследява, ако човек не доживее да си изтегли цялата партида.Прочети още на: https://dnes.bg/obshtestvo/2018/01/20/presmetnato-vtorata-pensiia-mejdu-15-i-25-lv-na-mesec.365640

97

ДО 100

преди 3 години

ТАКА ЩЕ Е ДО 2035Г. МИНИМУМ

96

Анонимен

преди 3 години

Втората пенсия беше създадена като опит за смяна на пенсионния модел - от немската пенсионна система на Бисмарк, към система с пенсионни фондове. Това не може да стане изведнъж, заради завареното положение. Сега е някаква смесена система, от която потърпевши са сегашните пенсионери, получаващи по-ниски пенсии, заради отклонените към частните фондове пенсионни вноски и така че е още доста години.

95

аз съм 95

преди 3 години

Моите груби сметки са 30 лв втора пенсия... но сега намерих тук в сайта статия:Пресметнато: Втората пенсия... между 15 и 25 лв. на месец!Около 5 бона ще имат по партидите си жените, пенсиониращи си през 2021-таПрочети още на: https://dnes.bg/obshtestvo/2018/01/20/presmetnato-vtorata-pensiia-mejdu-15-i-25-lv-na-mesec.365640ЗА ЕДНИ 25 ЛВ ИЗОБЩО НЯМА ДА СИ КОСЯ НЕРВИТЕ ДА СЕ РАЗПРАВЯМ.ТРЯБВА ДА ОТКАЖЕМ ПЛАЩАНЕТО ЗА ВТОРА ПЕНСИЯ И ДА СЕ СПАСЯВАТ ОТ НОИ

94

Факт

преди 3 години

Сачева или яко се е объркала, или не знае за какво говори или мутрите са ни подготвили голяма измама. Ясно може да се определи за всеки един колко трябва да му е пенсията от НОИ, на базата на осигурителните вноски в НОИ и този процент не е еднакъв за всички,а е различен. Вноските в НОИ дават отражение на индивидуалния коефициент, който сега е на база осигурителната сума спрямо средната за България. Намаляват размера на осигурителната сума, заради вноските за втора пенсия и продължават както сега

93

ТУЛУПИ

преди 3 години

....... нали целта на допълнителното осигуряване беше народеца да вземе някой лев повече ??? Натресоха ни двойното осигуряване на сила , сега искат да прилапат и тези скътани парички . Или затваряйте със закон Частните фондове или оставете народа на мира !!!! ОБАЧЕ НАСТЪПИ МОМЕНТА ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА ДВЕ ПЕНСИИ И СИ Е****БА МАЙКАТА , А ????? СКАПАНАТА ДЪРЖАВА СРЕЩУ ЧАСТНИЦИТЕ !!!!!!

92

Накратко

преди 3 години

Допълнителния пенсионен фонд беше създаден хората да взимат прилична пенсия след пенсионирането си.И какво излиза сега ,държавата пак ограбва хората.Внасяш и в държавата и във фонда а взимаш по-малко пари.Абсолютна измама и наглост.Дано да се оправи тази несправедливост и безочие.То излиза че е по-дборе да бяха вдигнали вноските на държаваните.И пак се практикува по социалистически ,има пари и трябва да ги вземе да ги дадем на тези който не са внасяли.В никоя държава го няма този обир.

91

Анонимен

преди 3 години

Трябва да е по желание втората пенсия.Не може да задължавате хората преди 20г да събират пари за втора пенсия и сега да им променяте условията.Когато започнаха да събират парите за втора пенсия никой не реагираше. Казаха задължително и хората като мравки започнаха да събират парите. Тогава казаха парите ще се унаследяват. Така подмамиха хората.Някои си помислиха, че ще са вечни.Други се зарадваха, че децата им ще получават пенсията като наследство.Според мен 30 лв ще е втората песния.Не повече

90

Анонимен

преди 3 години

Епа нали Бойко ни дава по 50 кинта .

89

до БМ

преди 3 години

Сега говорим за друго. Не говорим за Борисов.Цялата галимация е защото се очаква да излезе бате Бойко и да отсече какво да се случи.Същото стана с маските. Преди дни се заговори за маски на открито и в парка. Тогава Борисов излезе и отсече: Ако няма хора наоколо - маските няма да се носят навън.Нали се сещате, че те играят на доброто и лошото ченге. В един момент излиза Борисов и нещата влизат в строя. :D Всичко е постановки. Който не е отишъл при него да се жалва - само на него не е дал.

88

ДО Б.М>

преди 3 години

Слагат ти минуси защото си тиква цигулка - хем малко , хем се мисли за голяма кратуна .

87

Питам се ...

преди 3 години

Какво общо има частното осигуряване с държавното ?????? Тази измишльотина на управниците , не е ли рекет срещу осигуряващите се и на двете места СЪС ЗАКОН , не по собствено желание ?????

86

ВЪПРОС

преди 3 години

Искам да попитам Феновете на ЧПФ - познавате ли някой с Пенсия от ЧПФ , няма , няма и да има - ще обяват Фалит след 1 година .

85

Б. М.

преди 3 години

ХА - ХА - ХА, малките кратунки са активирани да пишат минуси на всички коментари критикуващи главните тикви и Баш Тиквуна! Не се хабете милички, няма да успеете!!! 9

84

Анонимен

преди 3 години

Истинската пирамида е именно в държавния пенсионен фонд, защото там пари не се спестяват и натрупват. Държавните пенсии на настоящите пенсионери се изплащат чрез вноските, които постъпват от настоящите работещи. За да има финансово устойчив ръст на пенсиите, държавният фонд разчита на все повече и повече нови участници в схемата да внасят пари. Това е типичната структура на финансова пирамида. е по-сигурно да внасяш всичките си вноски в НОИ не само са напълно необосновани, но са и пълна лъжа.

83

ТРЯБВА

преди 3 години

Частните Пенсионни Фондове са чисто ограбване на пари .В САЩ много хора ровят в кофите за *** след фалит на ЧПФ .Европа залага на Сигурност - Пенсията се управлява от Държавата .

82

Мунчо

преди 3 години

До Анонимен79Проблемът не е, че ти дават отчет за наличността по партида, проблемът е в това, че повечето частни фондове или са декапитализирани, или на практика не носят доходност. Пример-през 2001 година на 200 лева заплата вноската е била, да кажем 12 лева. 2021 година в най-добрия случай сумата ще е нараснала на 13 лева.Каква е разликата в покупателната способност на 13 лева през 2021 и 12 лева през 2001???