246

Хил

преди 3 години

Честно, ще се спукам от смях. Значи, правим доброволна казарма, в която заплатата ще е към 700-800 лева + безплатен обяд и евентуално дрехи. А сега познайте кой точно ще отиде там :))) Куцо, кьораво, сакато и бездомно се е запътило със страшна сила :)))

245

Krom

преди 3 години

И така, да се върнем на мокрия сън на Каракачанов. Като дойдат тези хора, какво ще правят шест месеца? Ще карат трите ни танка? Или петте ни бронетранспортьора? Дали за шест месеца ще стрелят поне три пъти? В момента Българската армия е спомен. Дали преди да се отдаде на сладки мечти Наполеон Каракачанов да не помисли как ще финансира това дело? Мечтите са безплатни. За другото трябва нещо, което той няма.

244

Кънчо

преди 3 години

Като чета коментарите се убеждавам, че България скоро няма да я има... Жалко за всички храбри мъже дали живота си за идеали, които днес на *** са му чужди...Бог да пази България..само това ни остава.

243

Krom

преди 3 години

Дали стигат?! Дали Каракачанов ще може да направи едно коремно възлизане ако гладува две години и три месеца? Риторични въпроси. Като гледам какво става в Нагорни Карабах бих казал, Дай Боже никога да не разберем! А сериозно - за армия, трябва армия. Трябват пари, поделения, полигони, техника и муниции. Трябват и подготвени кадри. Кое от това имаме? Шкембестите старшинки и още по шкембестите офицери , драги Шивиков не са били армия. Има си термин - "службари" чакащи пенсия.

242

Литекс-София

преди 3 години

До Тцъ Тези, които са тръгнали към Марс са постоянно във война от всякакъв тип. Колонизаторите и вечните участници във войните през този век имат и най-добрите икономически показатели. Вярваш или не, но всичко е свързано...често оправдано, но за сметка на друг или други. И в живота е така.

241

Истина

преди 3 години

До ТцъАко войната почука на вратата никой няма да те пита ще ходиш ли или не. Съмнявам се че някой трезво мислещ човек иска да ходи на война, но фактите и историята са други, за съжаление.

240

Тцъ

преди 3 години

Няма да ходя в казарма...и на война няма да ходя...който иска да се избива за нечии болни амбиции да върви.Хората мисия към Марс ще пращат,ние още мислим за войни и пушки....

239

Винету

преди 3 години

До Анонимен-------А, и ощи нещу...Не си мислете, че наборната армия е "по-евтина", мъ хич даже не е!При това имате по-слабо подготвени бойци за почти същите разходи!Единственият плюс на наборната армия е "Количеството", но за сметка на качеството!ПС------Служил съм Две години плюс Три месеца Задръжка във Вътрешни Войски в Кърджали и Джебел!Общо 27 месеца, в далечната 198... година на миналия век!-)))))

238

до анонимен

преди 3 години

Извинявай, но всичко което се "учише" в казармата се се усваояваше за 2-3 седмици.--------------Не-ъ!!!!!!Пролембъ не е в туй да усвоиш дадено "упражнение" за 2-3 деня, а в екстримални условия всичко да се "изпари" от главата ти.Целта на военото убочение е то да се превърне в машинално отработен инстинкт!Имено това ще ти спаси живота и ще ти помогне да поразиш противника си преди той да е поразил теб!За тази цел е нужно време и дълга подготовка!Затуй съм "За" професионалната армия!

237

Анонимен

преди 3 години

До СвирепСпокойно, никой няма да ти го вземе - говорисв за доброволно, ако иска. Момчето ти :)

236

Свиреп

преди 3 години

Елате бе, елате да ми вземете момчето в казарма. Първите трима, заклевам, се ще дишат с тръбички много време. Да, да - знам ви възможностите. Елате бе! Те и от някаква СС Груп бяха много смели по телефона. Така и не им видях очите.

235

Анонимен

преди 3 години

"Големият въпрос е дали в рамките на една година младите ще бъдат достатъчно подготвени."-Подготвени за какво? Ето това е ГОЛЕМИЯТ въпрос! За 6 месеца може и понаучат строевата подготовка, някое и друго коремно да правят и евентуално, да пребягат 3те мили. Толкова!А има още купчина неща - тактика, стрелба, ОМП....За 6 м. - не става!Другия аргумент - физическата промяна - ами тя не се дължи точно на липсата на "казарма", а по скоро на неправино хранене, junk food, и липса на движение!

234

баба

преди 3 години

В България се раждат 55 000 деца гидишно към този момент.Ако половината са момчета това са 27 000. Колко от тях ще са останали в България до навършване на 18 не е ясно. Колко ще са живи здрави и годни пак не е ясно. Та дори да се сбъднат и най-мокрите сънища на "Патриотите" и тези хора да ги изкарат от икономиката за 1 година - То ще имаме максимум 25000 души армия. Кой ще изкарва за пенсии и за бюджет на тази армия обаче? И кого ще плашим с 25000 армия ? Да се учат на мирна политика!

233

Анонимен

преди 3 години

Само ако воювам срещу тези който ни считат за врагове това са нато и ес

232

vlady

преди 3 години

Може да има военно обучение без да е по-зле от общежитие открит тип, както беше казармата едно време. Наборниците реално имаха по-малко отпуски от настанените в подобни общежития, по-ниски заплати спрямо парите за лични нужди на работещите затворници, по-малко права и повече задължения.

231

1

преди 3 години

Тоя Каракачанов от малък се дърви на Македонците и иска нашите младежи да са в казармата, та да им изглежда по-страшен.Обаче какво би станало ако нямаме армия и да речем Македония ни нападне? Според мен ще станат 2 хубави неща: България и Македония ще се обеденят и ще имаме ново правителство :) Ако обаче имаме армия, ще загинат много хора и ако на всичкото отгоре вземем, че спечелим, ще си останем със същото правителство. А кажете кое е по-добе?

230

dfr

преди 3 години

А трябва да са стройни като министъра с торбичка Била!

229

Анонимен

преди 3 години

Знам, че ще отнеса 1001 подигравки, ама аз учих инфроматика във "висшето учебно заведение" и нямах време, да си поема въздух, а вие, ще ми натресете военно обучение?!?!И какво ще го правя, аз това военно обучение? При война, пушка не могда да дръжа. 67 кила съм с мокри *** и последния път, каот пробягах 600 метра, ме взеха с линейка.

228

Анонимен

преди 3 години

Всичко под 4 години служба е отбиване на номера .Няма значение платена или редовна армията на римляните е била 40 години служба на мъжете . И до сега говорят за римските легиони и римската империя .Само плужаците нямат армия от мъже и набират жени .

227

Анонимен

преди 3 години

До Много любопитенАко мислиш, че гражданска война е "гражданите да се вдигнат", ох леле! И не, Френската революция не е пример за това, което ти казваш. И ако си задължен по закон, да отидеш в казармата, но напднеш някой и бъдеш убит при самозащита (защото да захапих някого за връта си опит за убийство), нима вярваш, че обществото ще приеме действията ти за нормални?И аз съм против казармата, но ти просто говориш някакви фантазии.