53

Анонимен

преди 3 години

Използвано е оръжие за масово поразяване срещу мирни хора. Това казва всичко! Сега го наричат тероризъм.

52

Анонимен

преди 3 години

След втората обаче императора решава да се предадат.Но САЩ му запазват поста.Представете си ако Хитлер бяха го оставили да речем.Уви,в Япония императора си измива ръцете с военните.

51

Анонимен

преди 3 години

50, Русия е смазала империята Германия, без използване на оръжия за масово поразяване.

50

Анонимен

преди 3 години

Е щом това е начина за оставка значи трябва да се действа.Ще гръмнем реактора в София и Бойко ще даде оставката.Ама после как ще дишаме?

49

Анонимен

преди 3 години

Не,втората е пусната защото след първата Япония пак отказва да се предаде.Доста безотговорно от страна на ръководителите й!

48

Анонимен

преди 3 години

Евентуални стратегически цели биха се постигнали с първата бомба на Хирошима. Пускането на втората, вече говори за злоба! А това няма нищо общо с военните планове и стратегии.

47

Анонимен

преди 3 години

А вие посочете начин да сразиш една империя,която не смята да се предаде?

46

До 34 Светльото:

преди 3 години

Ако мислите, че Сталин е нямало да използа ядрено оръжие, се лъжете жестоко.======================Абе, чукча, като си пpocт е за цял живот.Сталин можел ползва химическо оръжие, което спокойно е можел да ползва когата армията на СССР достига Германия. Само за битката за Берлин са загинали много войници, а техния живот е можел да бъде спасен с химическа атака.

45

До 14

преди 3 години

Да ти ... на държавнико. Масов у.биец затрил по отвратително жесток начин невинни хора. Това ли е държавник, и това ли е повод за гордост - да изтребваш себеподобните си. И.звратеняк!

44

Колега

преди 3 години

Труман е мръснa масонскa ***, всъщност Сатана, отговорен за смъртта на стотици хиляди невинни хора, изгорели в един истински Холокост, а не измислена постановка, с цел финансов рекет, какъвто е "холокоста" на евреите от НС Германия. Вторият е лъжа!

43

Анонимен

преди 3 години

Труман е имал две бомби, и ги е пуснал и двете. Не ми се мисли, ако е имал примерно 30.

42

Обективен v2.0

преди 3 години

Едно време поне се е знаело кой е Лошият...Сега не се знае КОЙ пусна коронавируса?

41

Анонимен

преди 3 години

"Той също така твърди, че президентът многократно е изразявал съжалението си, че е трябвало да вземе това решение."===О, така ли? Много ме съмнява. Когато след бомбардировките питат Труман как е взел решението, той казва "Просто така." и щраква с пръсти. Труман е просто един масов убиец.

40

Анонимен

преди 3 години

Играчки с взриватели е имало! Пред сегашното министерство на земеделието. Знам го от дядо си... Той е виждал дете с откъснати китки, защото си е намерило пумпал. Пумпалът е гръмнал. Детето е било отведено с каруца до военен медицински пункт.

39

Анонимен

преди 3 години

"Внукът на Труман: Дядо ми е почувствал, че трябва да пусне бомбата над Хирошима"===Хм, ти ако знаеш какво са почувствали тия мъже, жени и деца в Хирошима и Нагасаки... Ако имаш представа какво чувстват и сега... Абсолютно безсмислен и варварски акт. Труман е просто един масов убиец.

38

Анонимен

преди 3 години

Все пак тези бомби са връх на омразата към хората... Все пак са изпепелени мирни жители. Аргументите ЗА са опит за промиване на съвестта. Така мисля.

37

Нямам отношение

преди 3 години

Казвам, че нямам отношение, защото не искам да споря с никого. Става въпрос за България в случая: наистина англо-американските съюзници са убили много хора, но това за куклите и химикалките пълни с бомби е измишльотина-това ми го каза човек, който е преживял бомбардировките. Той е 36-ти набор и е категоричен, че няма такова нещо.

36

Анонимен

преди 3 години

До СветозарСветозарчо, мисля че и в тебе има психопатски наклонности. Такова желание да убиваш. не знам какво е имал намерение Сталин да извърши но е факт че не е пуснал атомна бомба. Това го направи Труман. Не е важно какво си имал намерение а какво в крайна сметка си направил. Огромна черна точка за Америка.

35

г

преди 3 години

банбата има 3 ефекта експеримент в реални условия, 2 съкрушителен удар по врага, 3 окупация която продължава до днес, япония е американска колония управлявана от мафия там се нарича якидза, в италия ндрагета, в русия братки, в бг мутри, почерка е един и същ ,цру управлява чрез мафиите цели държави

34

Анонимен

преди 3 години

Сталин пръв е направил водородна бомба, и не му е минавало и през ума да я използва.