9

между другото

преди 4 години

Ако някой си мисли, че пишем с гръцки букви, наистина трябва да пробва да напише нещо на гръцки!

8

Анонимен

преди 4 години

Джафкайте се кой е създал азбуката по маратонки за 20 лева и прокъсани дрехи. Да може да се биете в гърдите колко сме велики, докато разни костюмирани селяни ви грабят и хвърлят прах в очите.

7

Анонимен

преди 4 години

До ИстинатаМдааааа.

6

Анонимен

преди 4 години

Този е пълен въздух на тема езикознание. Не е важно на каква графична система прилича кирилицата, а звуковете които съответстват на говора. В това отношение гръчката знакова система, както и латинската са изкуствени, създадени за служебно ползване и после принадени към определени говори.

5

аха

преди 4 години

Ако не бяхме дали Кирилицата на руснаците, на какво щеше да прави реформа Петър I?

4

българче

преди 4 години

МНОГО Е ПРАВ ДРУГАРЯТ ПУТИН,КАТО КАЗВА,ЧЕ В ЗАДУНАЙСКАЯ АБСОЛЮТНО ВСИЧКО Е РУСКО,ОТ КРАЙ ДО КРАЙ... НЕ ВЯРВАХ,ЧЕ ЧАК ТАКИВА ИСТОРИЦИ ЩЕ СЪТВОРИ ИЗСТРАДАЛАТА НИ РОДИНА,НООО УВИ...

3

Истината

преди 4 години

Професорът показва истинският си червен цвят. Такива като него насаждат едни и същи лъжи вече десетилетия наред и унищожават българската история. Ето такива "другари" и "агенти" на чужди сили.

2

Анонимен

преди 4 години

Ясно е защо Кирилицата прилича толкова на гръцката азбука. Симеон Велики е живял и учил в Цариград, но Борис го е върнал на село, пардон, в Плиска, и затова си в изобретил Фонетик на Глаголицата.

1

Анонимен

преди 4 години

Азбука коя ползваме в мамьента дашла от США и Микрасовт.