332

Waffen SS

преди 4 години

""не ми давайте за пример Унгария и Румъния те дори не отговарят на изискванията за влизане в еврозоната, поради висок публичен дълг и инфлация"" А Швеция ,Дания ,както и беглеца Великобритания може ли да се дават за пример,а?

331

Анонимен

преди 4 години

Да се правят изводи на базата на 5 или даже 10 години е погрешно. Всеки човек на 35 и повече е преживял някакъв вид турболенция на финансовия пазар, има кризи, има цикли. Докато една система не се провери при реални трудни условия, не може да се нарече устойчива. Еврото се видя в чудо при Гърция, сега не смеят приложат същите необходими мерки в Италия, защото не знаят как. И е взривоопасно Ако сме в "чакалнята" ние ще даваме пари на Италия, но те на нас при нужда - не.

330

Анонимен

преди 4 години

Явно приемането на еврото здраво му бърка отзад на Путин. Постовете на троловете на Решетников са почти толкова , колкото под статиите за Ф-16.

329

Анонимен

преди 4 години

Някой да ми обясни разликата:В учебниците по история една държава когато е по-силна от друга задължава по слабата държава да плаща трибут ако не иска да и се случи случка. Обикновено се нарича васалитет. В днешно време Турция принуждава ЕС да плаща такса плащайте ни милиарди за са не ви пускаме твърде много бежанци. Това не е ли трибут? Това не е ли унизителен васалитет за ЕС? ЕС се е превърнал в посмешище.

328

Анонимен

преди 4 години

В Унгария също има много немски заводи за авточасти. Просто са по-близо и по-евтини. Също толкова просто могат и да се изнесат. както го правят често и навсякъде по света. Много е лошо да се зависи само от едно производство. Загиват включително многомилионни градове.

327

Анонимен

преди 4 години

2-те най-богати държави от източна европа Словения и Естония, са въвели еврото, така че не ми давайте за пример Унгария и Румъния те дори не отговарят на изискванията за влизане в еврозоната, поради висок публичен дълг и инфлация

326

Словакия

преди 4 години

Словакия в последните години почна да произвежда над 1 милион автомобила на година с население от нищо и половина. И с драхми да бяха щяха да имат ръст.

325

Анонимен

преди 4 години

Някой да ми обясни какво направи ЕС за да защити целостта на Украйна при конфликта 2014-та година? Не влизам в темата кой е прав и кой е крив и къде трябва да е Крим.Въпросът е, че формално ЕС бяха против откъсването на Крим. И въпросът е, че на никого не му пука за мнението на ЕС. Ако ЕС беше работещ съюз с тежест, мнението на ЕС щеше да се взима под внимание и такива неща нямаше да могат да се случват освен ако ЕС не каже ОК. Но истината е, че ЕС е импотентен. И му се присмиват.

324

просто е

преди 4 години

Цъфнахме и вързахме ли след като влзявохме в ЕС?Е те такова ще е и 10 години след приемането ни в ЕЗ.Само че преди това ще ни лашкат 10 години в чакалнята, и ще ни изтупат като брашнян чувал.

323

Анонимен

преди 4 години

само един пример, реди 15 години Унгария беше абсолютен лидер в източна европа, а Словакия беше най-слабо развитата страна от т.н. Вишеградска четворка, днес Словакия, която е единствената страна от групата въвела еврото, е най-богатата страна от същата тази четворка, а Унгария е на опашката, това са фактите, па Вие си плюите колкото искате срещу еврото, България трябваше още преди 4-5 години да започне процедура по въвеждане на еврото, но на банковото лоби не му изнася7

322

Анонимен

преди 4 години

Някой да ми обясни колко ефикаснен и ефективен бе процесът на ЕС по отмяна на смяната на лятното и зимното време. Няколко ГОДИНИ дискусии, цифра милиони похарчени за бюрокрация, пълен хаос. И още не е завършена тази реформа. Ако ЕС работеше като хората щяха да сложат един човек да разработи концепция за 3 дена с точно предложение коя държава в коя зона остава, дава се за гласуване и минава. Ама ЕС не работи така. ЕС не работи.

321

Анонимен

преди 4 години

До Bad Company Заплатите ще загубят покупатлена пособност, ако съдим по ефекта на еврото във всяка една друга страна. Пишеш, колкото да не заспиш, и сам попадаш в една то точките, които си постнал.

320

СТРАНДЖАТА

преди 4 години

При Горанов имаме икономически разстеж, стабилна банкова система, сигурност на влоговете, ниска инфлация... - понякога и дефлация... - нямаме причина да не му вярваме... - ако на него не вярваме то на кого да вярваме - на Гечев ли...

319

ERICH

преди 4 години

"*** е изпаднал в истерия... - впрегнал е всичкото "боец" рушовили да плюят по еврото... - наясно е, че влезем ли в еврозоната - край на руското влияние в България.." И как ще стане това.Опитайте да помислите,колкото и това да е трудно, мъчително и невъзможно за вас.Та и сега лева е " вързан" за еврото и в това е проблема на интелектите от ГЕРБ При приемане на еврото трябва да сложим в ЕЦБ 1 милиард,който ще вземем от БНБ.Просто валутните ни резерви ще са на европейско разположение,

318

Българин

преди 4 години

То и в КТБ уж всичко беше сигурно, даже по времето на Бойково правителство Цветан Василев бе награден като банкер на годината, пък после - всичко се срина.И сега се чудят кой сектор да ударят и как да бръкнат в джобовете на хората. То не са софтуери за управление на продажбите, то не са хем патентен данък, хем туристически данък за стаите под наем за краткосрочно пребиваване, то не е хем данък МПС, хем винетка и тол такса, то не е оскъпяване на тока заради зелена енергия. Не им вярвам изобщо.

317

Анонимен

преди 4 години

Някой да ми обясни как сработи директивата на ЕС за защита на личните данни? Ефектът за гражданите бе нулево подобрение на защитата на личните данни и губене на милиарди часове в кликане дали сме съгласни с бисквитките. Ефектът за бизнеса бе милиарди похарчени преработване на уебсайтове и системи за изпълняване на директивата. Браво, ЕС, пълен виц сте.

316

12г ЕС - 12 г. ЧСИ

преди 4 години

Веднъж да те излъжат - срам за тях. Втори път да те излъжат - срам за тебе.Ентусиазма по приемнането ни в ЕС беше разбираем.Но след 12 мъчитлени години, пак ли ще си го причиним?Мигар ще повярвате на новите шеметни капели за светлото бъдеще?

315

Bad Company

преди 4 години

Опорните точки на руските ***:1. Пишете максимален брой постове и солидно ги подкрепяйте с плюсчета2. Няма значение, че пишете глупости и абсолютни лъжи.3. ВАЖНОТО Е да се всява страх. СТРАХ, СТРАХ И ПАК СТРАХ!4. Ако има смислен коментар който ви оборва го игнорирайте.5. Давайте "примери" с държави които не са приели еврото от ЕС. Няма значение, че са само девет а другите са деветнадесет .6. Много важно е да се повтаря често лъжата, че заплатите ще паднат а цените-вдигнат.

314

Анонимен

преди 4 години

то другарето по цел ден ни говорят против еврото, ама ако ги питаш в каква валута си държат парите, почват да заекват, щото са в евро

313

Анонимен

преди 4 години

скоро някакъв финансов началник от ЕС каза, че ние имаме финансова стабилност, НО сегашният ни голям проблем са ниските доходи. По изискване, за да се влезе в еврото, доходите трябвало да бъдат поне 70 % (май) от средните за еврозоната. За тази цел единственото , което е сигурно, че ще се предизвика инфлация. Което между другото означава, че старите осигуровки, по които се изчисляват пенсиите, ще доведат до още по-голяма пропаст между млади и стари.