61

Анонимен

преди 4 години

Италия загива. Дългове 140% спрямо бвп ужас. Гърция дългове 180% спрямо БВП. Двоен ужас. Какво бъдеще имат тези нации. Ами България. Ами Източна Европа. Колумбе, да ти йебем и любопитството.

60

Анонимен

преди 4 години

Да, Германския икономически модел е повече от успешен, но има един проблем, немците не загряват, че като изцедят и лишат останалата Европа от кадри по този начин Европа ще се сгромоляса, а от там ще пострада и тяхната икономика. Виждам паралели със световните войни когато се чувстваха недостижими и на гребена на вълната, но изведнъж всичко се срути. Ако искате ЕС да има бъдеще трябва всички да седнат на една маса и да решат какво да се прави за да са добре всички, иначе не е добре така.

59

Анонимен

преди 4 години

На никой не му се работи ей. Всеки чакай друг да му свърши работата а той да го командва и само да си взема паричките. Скоро никъде няма да има работна ръка. Как да има като не искате да работите?!

58

реалното

преди 4 години

в. българия положението нее много на добре имам малък бизнес но вече разходите и тежеста на държавата убиват приходите и за такива като мене е най добре да си събера багажа и семейството да замина в германия щом ще имам по добри условия за работа и живот Германия нее виновна че другите страни остават без работна ръка а самите държави които сами си гонят народа

57

Анонимен

преди 4 години

търсят роби , друго не търсят ....а и там се напълни с тъмни парапитеци

56

до анонимен

преди 4 години

Те си ги обучават,който има мерак,може да учи професия в Германия------------Първо требва да ги научат на "лична хигиена".Второ дъ спазват законитеТрето работният ден не е ЕДИН час, а Осем!Четвърто да научат езика (а половината, че и повечето от тях да Пишат)И чак тогаз да започнат обучение, коету неминуему отнема време!!!Е, питъ съ що му е на "бежанецъ" дъ съ мъчи, кът можи дъ си живее на соц. помощи, безплатно мед. обслучване и дъ "задоволява" руси германки на "средна възраст"???-)

55

до 47

преди 4 години

След години у нас ще останат високоплатените специалисти. Бачкаторите ще са се изнесли да мизерстват с 1500 евро в Европа. Тук ще стане един хъб с умни хора, без ненужни двойкаджии, мрънкачи и простолюдие. Ще си внесем слугинаж от Украйна и от Африка. Малцинствата ще ги застреляме, защото ние сме борбени и действащи, затова и взимаме добри заплати, а масовият панелен плъх с 1200лв. заплата само лае, но не действа, затова е и мизерстващ, залъгващ се как само крадците имали пари в България.

54

Анонимен

преди 4 години

Немския гений отново проработи. Надхитриха икономически Южна и Източна Европа, а сега берат плодовете на монетарната си политика, като обират най-ценното от другите нации - кадрите! Отгледани, изучени, образовани и пристигат директно в Германия! хахаха помня време през 1990г. когато италианската икономика не беше далеч от немската. Сега Германия има двойно по-голяма икономика, а стотици хиляди италианци работят в Германия ;)

53

Анонимен

преди 4 години

Плана Куденхоф-Калерги работи с пълна сила.

52

Анонимен

преди 4 години

Германия приема хора не само от Балканите, а от цял свят. Германия е втората най-голяма дестинация за мигранти след САЩ. Милиони източноевропейци, милиони африканци, милиони азиатци. Германеца на бъдещето няма да бъде бял, а цветен и разнороден. Щайнмайер го каза. Да си германец няма нищо общо с етноса или цвета на кожата. Африканеца от Того е също толкова германец колкото и белия германец. Българина от Чапръчене е също толкова германец колкото и германеца от Мюнхен. Една нова либерална Германия

51

Анонимен

преди 4 години

Не само Германия се нуждае от работници-всичко е предварително разчетено и анализирано -да не мислите че разрушаването на бълг.икономика е било без замисъл -продажни политици винаги ги е имало у нас и така вече 30години още повече -продадоха държавната икономика за жълти стотинки и обрекоха българите на емиграция

50

ндаа

преди 4 години

Нещо май нанагорно им идват тия ядрени физици от Мали и Того!Трябва да ги хранят,а няма кой да бачка!

49

бивш

преди 4 години

поздрави от Дойчланд , бъдете живи и здрави :)

48

Sichtpunkt

преди 4 години

Немската икономика се нужда от два до три пъти толкова мигранти колкото приеха за да функционира на пълни обороти.

47

Той

преди 4 години

Всички дружно към Терминал 2!

46

Анонимен

преди 4 години

Ади за ромите да не говорите. Имам приятели дето работят в чистота. Ако не сме ние край с България докато българите сте гурбетчии в Германия. Чистим улици метем , изнасяме неща тежки на пенсионери и пак недоволни.

45

Анонимен

преди 4 години

До АнонименНие нямаме много турско населемние,то е малко,а половината са и българомохамедани(помаци),само ромското население се увеличва,но част от тях също бягат в чужбина.

44

Анонимен

преди 4 години

До .Как бе??! Нали си внесоха огромно количество и работници, и специалисти, и експерти. И те не знаят какво искат.........................................Те си ги обучават,който има мерак,може да учи професия в Германия,даже е по-лесно, защото не учат както ние учихме средно и професия,а учат само професията.

43

Анонимен

преди 4 години

България след още 20 години ще е най-много 4 милиона, от които 80% ще са роми и пенсионери. Не опреквам хората които търсят по-добър живот, в България не се живее. Закривай! И последния да загаси лампата. Германия си е Германия. Руснаци, българи, румънци, поляци, югославяни, всички дават мило и драго да додрапат до там. Не съм ходил в Германия, но явно е супер уредено. И аз ще се махам, тази държава няма бъдеще.

42

.

преди 4 години

Как бе??! Нали си внесоха огромно количество и работници, и специалисти, и експерти. И те не знаят какво искат...