194

Анонимен

преди 4 години

Има джавари контрактори, не през булпрос, не през скейла, не през не знам си кой, а те си пазарят контракта и взимат по 5-6к евро, ходят по 1 месец в Германия, половин година стоят тук. Тук сеньор спокойно взима 5-6к лева. Ако се напъва и повече. Архитект взима 10к, лийд взима 8-10к. Шефовете взимат повече. Нямало заплати?! За едни няма, за други има. Рекрутъра, като ме продаде някъде взема 2-4 мои брутни заплати, дали не иска да ме продаде по- скъпо, а?

193

Интегрирани системи

преди 4 години

Тук може. Не ги харесвам, и аз пиша за докер в облака. Но съм виждал и съм си говорил с едни дебели чичковци в Рейтан и ДСВ по скандинавието, те поддържат поточни линии в халетата. Работата им е да нямат работа. Вземат по 6к евро чисто и се чудят какъв бизнес да направят по цял ден. На някои им връзва, на други не. Вярно, там 6к не са пари, но няма да умрат гладни.

192

анонимен

преди 4 години

Не знам къде колко пари има. Аз си плащам всичко и го ползвам. Един автопилот е 10 000 евро, щом струва толкова, значи при по-висока цена няма да има търсене.

191

XuTbP5bP

преди 4 години

Пхахаха, значи IT мениджърите ни са невероятните таланти така ли се оказа? :D И най-вероятно си и вярвате...

190

анонимен

преди 4 години

Аз им се радвам на програмистите. Единият ми трактор вече е с автопилот, всичките ми машини са за прецизно земеделие, съвсем скоро няма да се налага и хора да стоят в тях. Вярно е, че всичко струва пари, но пък така е и по-лесно.

189

Анонимен

преди 4 години

Ало фирмичките от по-горе, с 4-6к забравете за таланти, за толкова обикновени кодери.Бат Бойко КАЗА - добрите програмисти взимат над 10 хил. лева!

188

Анонимен

преди 4 години

зависи, дали е софт или хард специалисти, на вторите отдавна заплатите не са това, което бяха ама то и другите натам са тръгнали, като цяло ножицата се затвара в по-развитите пазари това отдавна се случи де, ще се случи и при нас

187

друг програмист

преди 4 години

PHP не е точно сред най-добре платените технологии.Няколко компании в България са обявили публично заплатите по левели и е интересно да се видят. Видях SAP и VMware и заплатите се движат между 4 и 6хил лева ,като изключим джуниърите и мениджърите. Но това са по-големи фирми.Пайтън+ML поради огромното търсене и малкото хора могат да взимат повече.И разбира се с хазартните компании могат да се договорят най-добрите заплати (7000 и нагоре),но там съм чувал и за издивели шефове мафиоти.

186

Питониста

преди 4 години

до 215На питон в няколко реда мога да събера код на С от няколко стотин страници

185

Анонимен

преди 4 години

Мога да пиша малко, но добре обмислен код, мога да пиша и много злеобмислен код на ден. Но ако дойде някой да ми мери колко код пиша като количество, а не като качество, бих напуснал на момента, фирми бол.

184

До 215

преди 4 години

Мечтата на дебеловратия нискочел работодател е да измерва труда на програмиста с броя на редовете код, които е написал, независимо дали са на асемблер или SQL например.

183

Анонимен

преди 4 години

Честно казано трудът на средният програмист трябва да струва около 13000 лева бруто заплата, а не 2500-2600 лева, както е сега. В държавният сектор са с под 1300 лева заплата, което е кощунство.

182

Анонимен

преди 4 години

То, че ИТ специалистите не взимат такива заплати по 5000-7000 и повече лева е ясно. Друго има при програмистите, много обичат да оправят компютрите и чуждите булки, като тази на кранисчето. На месец не взимат 7 хиляди лева, но 7 чужди булки оправят. Освен чуждите булки, програмистите доста пият. Работата им е много тежка и алкохолът някак си ги отпуска.

181

дърт PHP програмист

преди 4 години

аз изкарвам 2700 чисто.вече гоня 50-ка и хич не ми се занимава да уча нови неща - има и проекти на питон ,но все още има и за php и аз си ги дундуркам.Работата ми е по 3-4 часа на ден не клатя лодката и без това си имам достатъчно грижи покрай децата.Малка фирма сме познаваме се но ,напуснаха хора за повече пари.И тия заплати от по 5-6 хиляди ми се виждат доста ,но е възможно и да има хора които изкарват по толкова.

180

до 206

преди 4 години

Баце, недей, че съм завършил именно в Германия :) Много добре знам какво е там. Живях 5 години. Електрониката, с която ще те лекуват някой ден в някоя болница се запоява на машина. Издавай си ти сАртификати. Не отричам твоята работа, трябва да има и такива като теб. Но ти ме хейтиш, що да не те потроля малко :D

179

Месаря

преди 4 години

колко и да взимате, накрая при мене ще ги дадете, оти без мръвка нестава :) ай създраве

178

до търговец

преди 4 години

Баце, 4 хил лева за сайт е евтино. Ако искаш по- евтино - пробвай някоя индонезийска страна. Сори. Днес съм бил от 10:00 до 20:00 на работа. Скарата ми стана, сипах си вино. Някой колега ще поеме щафетата. Наздраве от мен, живи и здрави!

177

Анонимен

преди 4 години

само лажат младежите да стават ИТ-та и след 5-6 години аре всичко че се измести я у Индия я некаде другаде, както стана с телефонния бизнес всичко у Китай и накрая че дуВате суБата

176

търговец

преди 4 години

за мен българските програмисти са едни нескопосани алчняриИсках да ми направят сайт в който да има регистрация и конфигурация на елементи подобно на сайтовете където продават автомобили-само мойте елементи са си другиПочнаха да ми говорят за едни цени от десетки хиляди - просто не са в час тияАз не ги бера от дърветата тия париНаправиха ми един дървен сайт за 4хил лева ,в който трябва да си въвеждам компонентите на ръка през админският сайт И всичко е бъгаво.Сега си викам клиентите в офиса

175

Анонимен

преди 4 години

До АнонименТи въобще наясно ли си какво значи да имаш сартифика за отговорни заварки бе ***, издавал някой в ТУ такива сертификати, на тия в Германия и въобще на ТУ-то ви му се смеят на глас