183

От Берлин

преди 4 години

Интересно. Преди няколко години, бях на голямо парти с български студенти. Говорих с много момчета и момичета, които бяха в началото на следването си. Въодушевени ми говореха, как като завършат се връщат веднага в България... След една година, по случайност ме поканиха познати на подобно събиране( за съжаление, диджеят Пламен пускаше чалга по поръчка на,,елита") . Там същите симпатяги бяха изгубили интерес да се завръщат в Родината... Хъмкаха... та така, мили ми журналисти от DW...

182

ПРОСВЕТЕН

преди 4 години

Българската икономика е във невиждан подем под ръководството на Цар Тиквоний!!!!Търсят се всякакви специалисти от целия свят!!!Как няма да се връщат Българите от чужбина!!!Престижно е да работиш в България,заради "видимите резултати" на правителството!!!!Заплатите са отлични,средата за развитие е уникална,хората са щастливи,престъпността е липсваща дума, грижата за слабите и нуждаещите се е приоритет за обществото!!!!Аз направих своя избор!!!!!

181

Анонимен

преди 4 години

Това с втората класа хора го има, но понякога причините да не получим нещо са други. Никога, ама никога не трябва да се обаждаш по телефона на брокер на недвижими имоти в Германия в град с жилищна криза! Имат интерес от няколкостотин човека, които ги побъркват, и те отказват на всички. Контактът трябва да е бърз и писмен, с точна информация за дохода ти (трябва да е 3 пъти по-висок от наема) и че имаш останалите документи. По тази начин получих почти 100% покани за оглед.

180

ПРОСВЕТЕН до 210

преди 4 години

Повечето ми приятели се "евакуираха" от "ТЕРИТОРИЯТА" и от р*бството,което налага БОКО ТИКВАТА.Всеки знае за какво иде реч по Българските земи."АКО НЕ СИ ЧОВЕКА НА ЧОВЕКА---НЕ СИ ЧОВЕКА!!!!!Жалка картинка е,защото ако не си IT,не работиш в кол център или не си връзкар,ти си "никои".Абсурди,мутри,несигурност,корупция,липса на гражданско общество,г*вра със възрастните хора по селата,мизерни доходи,жалки работодатели,които смятат работника за "р*б",липса на синдикати.....и много други ........

179

От Германия

преди 4 години

Ми като не могат да научат езика ще се връщат я...и аз учих тука навремето за фелдшер- три и половина години и си имам тарифен договор и получавам колкото и немските ми колеги- 3500 евро на 35 часова работна седмица плюс 13-та заплата плюс пари за отпуска , която е 33 работни дни в годината.Съпругата ми е учителка и получава и тя горе-долу толкова, безплатно здравеопазване и образование, 06907имаме и две деца. Седим и се чудим как ще се върнем в България щото давали премия от 1200 лв...

178

Бабачев

преди 4 години

Много са прави хората, в своите коментари, немкините предпочитат хора от Африка. Предполагам, че знаете защо. Но тук става въпрос за друго , а именно че на пазара на труда катоси търсиш работа ти гледат какво си правил последните 5 години. Ако си бил Почистване нямаш шанс да работиш като инженер. Ей това е хубаво на системата им.

177

Анонимен

преди 4 години

До ПРОСВЕТЕНимате ли познати които са завършили в Германия и са се върнали, аз имам само една - тя стоя тук две години и накрая се върна

176

Крамер

преди 4 години

Обаче кой ги пише тея заглавия бате е бая ***!Я развий тема със заглавие :Те са от Германия, но не се женят. Германките предпочитат успелия чужденец за партньор, а може и refugeeАйде почвай са да пишеш.

175

ДДТ

преди 4 години

Да бяха се родили тъмнички и миризливи щяха да успеят в Германия. Германците много обичат такива. А нас, бледоликите европейци от изток ни преследват по всички показатели. Нищо ,че сме висшисти и добре изглеждащи.Работих 27 години там и го твърдя убедено.

174

Анонимен

преди 4 години

"Тези трима млади българи избраха да се завърнат" Това на фона на над 450000 пребиваващи в Германия Българи как ви Звучи?

173

Анонимен

преди 4 години

Върнах се 2018 и мисля пак да заминавам, защото тук Герб е на власт. Не очаквах да се задържат 10 години. Съсипаха страната, помня, че 2006 докъм 2013-14, дори по време на кризата нещата се развиваха по-добре от сега.

172

Анонимен

преди 4 години

До Успех на всичкиМного си образован и на висок пост, а пишеш съжЕлявам?!?!?Ей такива неграмотни *** като теб са на високи длъжности у нас!

171

Анонимен

преди 4 години

До хохоИТ-тата и телефонистите в кол центровете кой ще ви лекува децата като повечето лекари се изнасят и тук остават некадърниците?

170

Германец

преди 4 години

В БГ се връщам само за да се видя с приятели и роднини, на които все още не съм успял да помогна да се евакуират.После като се прибера в новата ми родина си тегля тричасов душ. И пак се чувствам мръсен.

169

и какво ще работят?

преди 4 години

Стига с тия лъжи, ако не си връзкар в БГ и в Източна Европа има само работа за ИТ, телефонисти в кол центрове и набирачи на данни и счетоводители в големи фирми-иззедници, печелещи от разликата в стандарта.

168

Анонимен

преди 4 години

Интересно ако не си ИТ какво ще работиш тук освен кол център или в център за изнесени услуги маймунската работа да набираш данни в Ексел? Това живот ли е, затова ли учих на запад, където късаха масово и дори някои от китайците се отказваха? За да ме командва някой ***?То нищо друго няма, слабо е платено или трябват яко връзки! Например като кандидатствам за графичен дизайнер никога не ме викат на интервю, явно си наемат познати. То не че има и развит рекламен бизнес у нас, хашлашка работа

167

Анонимен

преди 4 години

Е, какво да правят там, където отдавна всички ниши и пазари са заети и е мега трудно да пробиеш с каквото и да е. България е неразорана нива и в сравнение с запада почти нищо няма развито. Една елементарна услуга като водоснабдяването не могат да доставят качествено. Единствено ДС мафията, селянията и овчедушието пречат да се развиваме на по-висока скорост.

166

Анонимен

преди 4 години

Преди месец имаше друга статия, 40000 българи напускат и имигрират всяка година. Така че вие си правете сметка какви ги плямпат тук

165

ПРОСВЕТЕН

преди 4 години

Следващата статия от подобен тип "платен репортаж" трябва да ни обясни,как са се реализирали всички наши сънародници,колко престижна работа работят и колко "огромни" заплати вземат!!!!И да не забравяме,че България е най-добрата държава за живеене в Европа наравно със Швейцария,Дания ......и.т.н.

164

Фрау Шмайзер

преди 4 години

Българската държава активно пречи на хората да работят. И след като те избягат почва да се чуди: защо сме толкова бедни? Трябва повече либерализация на икономиката. Държавата се занимава само с дребните бандити, а през това време Делян Пеевски източва милиарди от България.