71

do 76

преди 4 години

и тука чух един як израз "направи ли кюфтенцата, хайде изключи малко скарата да не хаби ток" :)

70

Анонимен

преди 4 години

Някои тука ми реват за производителосто на труда, ама то тая производителност зависи от шефа. Готвач съм и в завадението, където ралботя, близо 2 часа дневно отделям за миене на съдове, защото нямаме съдомиялна. В тия 2 часа мога да приготвя блюда, които да придам, ама те съдомиялните гадовете не ги дават без пари..Та не ми говорете врели некипели...

69

Смешник

преди 4 години

Сметни и що за бизнесмени са ако си осигуряват работниците наминимума

68

Анонимен

преди 4 години

Като е 45,3 % производителността що "работодателите"не давате такъв процент заплати и на работниците а давате минималната или малко над нея?

67

Анонимен

преди 4 години

"...ще увеличи покупателната способност"Ей, страшна работа, голема сума,да се чудиш как да я похарчих А по-важното е че сега понеже се обсъжда УВЕЛИЧЕНИЕ с 50 лв, цените на основните стоки ще скочат, та накрая ще се окаже че пак сме обеднели.Мин заплата е ставка, която служи само и единствено да се определят помощите които взимат братята шведи. за друго не се сещамВсе си мисля, че ако я махнете ще има по-голям ефект.

66

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 65Ми да връщаме робството направо ?!?Като се е почнало по твоята логика натам трябва да се ходи. Никакви заплати, гърч, като се оплаква му избиваш зъбите и си щракаш с пръсти.Такива като тебе са за избесване по стълбовете.

65

Анонимен

преди 4 години

Цените доста скочиха в последните години.

64

До 65

преди 4 години

Това пък е най-гадната тактика на работодателя. Да си внесе евтини работници, само и само, да не увеличава заплатите. За това съществува ЕС.

63

селянин

преди 4 години

я под 2000 юро ич и нема да си мръднем пръсто бизнесо да му мисли

62

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 64Същите служители отиват в чужбина и работят там, вземат повече и се развиват професионално, а тук видиш ли, не могат... хмм?

61

Анонимен

преди 4 години

Вие бизнеса не го мислете, който се е захванал е предприемчив и оправен човек. Ама вечно мрънкащите заплатаджии които чакат винаги на готово не ги виждам без бизнеса къде точно ще работят. Сега всички работници са надули перки щото няма безработица и всеки некадърник взима някакви пари, но ако държавата не ги защитаваше и беше улеснила визите за Украйнци, Молдовци и др. ще ядат бахурата.

60

Анонимен

преди 4 години

Най-лошото на българския работодател е че кара служителите си да...РАБОТЯТ!!

59

Бат Сали

преди 4 години

Ако съм бизнесмен и 700 лв месечна заплата бих дал! Ама не съм!

58

Анонимен

преди 4 години

А, то ако ги питаш нашите робовладелци, не само не трябва да има заплати, ами работниците трябва да си плащат за честа да им работят! И после се чудят, защото балъците са на изчезване и нямат персонал. :)

57

Анонимен

преди 4 години

Цените са еднакви с тези в Европа. Наемите са по-ниски. Електричеството и бензина са по-евтини. Така, сега при еднакъв интерес, предвид горепосоченото, един магазин тук ще прави ПОВЕЧЕ пари от такъв в Германия. Германската продавачка е на 1500 евра, нашата на 305. Къде драги читатели отива разликата ? Да, отива в работодателите, същите дето не искат да се качва минималната заплата...Е, сега защо да ги слушаме ?

56

Анонимен

преди 4 години

Скоро, тъй нареченият бизнес ще трябва да си слугува сам на себе си. Защото раята започна да свършва.

55

Sichtpunkt

преди 4 години

Прави впечатление Палестина (дето се бият) колко по-напред са от нас.И Чили също, където има вълна от протести, безредици и жертви.Нали си съгласен, че не само работната заплата определя благоденствието на една нация. Има още много фактори които правят това. В Тайван например, хората масово работят нощем, но не отиват в Япония. И мога да те уверя, че работят за относително малки заплати.

54

До 56

преди 4 години

В Израел е 1112 евро, или 2100 + лева.

53

Ели

преди 4 години

Ей затова не наемам по персонал. И без това нищо не правят, а само да им плащам...

52

човек

преди 4 години

До: номер 45За сведение понеже питаш, в Камерун минималната заплата е 62 щатски долара (според Уикипедия).В България (преди увеличението) е 286 долара.Непосредствено зад нас са Сърбия (274 долара), а преди нас са Сейшелите, Гватемала, Маршалските Острови, Парагвай (348 долара), Тринидад и Тобаго, Коста Рика, Палестина, Чили и т.н.Прави впечатление Палестина (дето се бият) колко по-напред са от нас.И Чили също, където има вълна от протести, безредици и жертви.