82

Боби

преди 4 години

"много държави вече търсят начин да се отърват от американския петро-долар като международна валутаВерно ли бе, руски про стако?И как се отървават?"Приемете за факт че за всеки изтъргуван долар на международните пазари САЩ печели по един цент(път на долара: Фед Резерв - САЩ Правителство - САЩ банки - Банки - търговия)В момента в който суровини се търгуват за Евро или Юани или Рубли САЩ не печли или печели примерно по 1 цент на търговия за 100$Най-красивото е Бартера - САЩ просто не печели.

81

Анонимен

преди 4 години

Като са меки китки европейските лидери ще ги напрягат , нормално. Приеха половината арабески разцепиха Европа, може да плюете путин обаче много правилно казва, който иска да яде и жевее в русия ще спазва руските закони, малцинствата имат нужда от нас не ние от тях, а нии давай , строим джамии ,премахваме свинското и кво ли не че на пристигащит малцинства да им е комфортно

80

НеСоросоид

преди 4 години

Това което е написано в статията е шокиращо откровение и хората с поне малко критично мислене могат да си направят следните изводи:1) Интересите на отделните членки на НАТО нямат значение!2) Интересите на НАТО всъщност са интереси на САЩ;3) Който има собствени интереси и се бори за запазване на собствената си държава всъщност работи срещу интересите на НАТО (САЩ);Това на коя друга организация от близкото минало ви прилича, където големият брат казваше какво да се случва с марионетките...

79

Falke Ottomanne

преди 4 години

До 111Не, просто общувам с българи! Според швейцарски учени, редовно 15 минутно общуване на ден с българите затъпява всеки човек с 8 АйКю точки.

78

Анонимен

преди 4 години

И все пак драскащите срещу заплащане сороскигендари няма да заработят надницата си ! Слаби са , нямат опорни точки

77

Турчина

преди 4 години

Това просто не е вярно,което си написал за единната валута и 80г. мир.Живеем между диалектичната зависимост на "теза" и "анти-теза". Винаги ще има " САЩ" и "РУСИЯ","леви" и "десни", "изток" срещу "запад"...и т.н.Нарича се диалектика.Никога няма да има "най-силен",защото това би означавало тирания и край на света.

76

Анонимен

преди 4 години

ако Турция не е в митнически съюз с Европа, с кого ще търгува

75

Falke Ottomanne

преди 4 години

До Анонимен 105А бе ти ми дай златото, пък недей да му береш грижата аз как ще се разплащам после било то с краля на Свазиланд, или с Мерцедес в Германия. И не се прави на много умен, защото не си. Ако претендираш че балканеца със скъсаните тсарвфули и пробиттия си потур ги знае тия работи много по-добре от хората управляващи централните банки на Турция и Русия, по-добре ще е за тебе да потърсиш спешха помощ от психодиспансер!Хайде сега бегай да си поиграеш в градинката!

74

Анонимен

преди 4 години

Благодарение на общата валута USD, в продължение на почти 80 години имаме стабилен мир. От време на време само някои диви племенца ядат шамарите, понеже случват на самозабравил се вожд. Ако няма такава валута и авторитет, който стои зад нея, всички ще почнат да се лъжат помежду си за количествата си златни резерви и след 5-6 години ще се избият като кучета.

73

Анонимен

преди 4 години

много държави вече търсят начин да се отърват от американския петро-долар като международна валута------Верно ли бе, руски про стако?И как се отървават?

72

Waffen SS

преди 4 години

До Пустите им турци,""Е сега Боко ще се види в чудо, на кого по напред да угажда""Ами ще се върти като пумпал.Както се казва ще сторва поклони на всички страни.А и като компликация е подходящ.Е, няма да му е лесно,защото броят на началниците,които трябва да слушка рязко нараства

71

Пустите им турци,

преди 4 години

станали Московци!? Е сега Боко ще се види в чудо, на кого по напред да угажда? Ердоган му е аркадаш, но той се сложи на Путин. Американският Дончо не иска да целува Боко, пък на него много му се иска, сега какво да прави, на кого ще се подложи!?

70

Турчина

преди 4 години

Да знам.Саддам Хюсеин затова беше атакуван,защото искаше да продава в собствена валута а не в долари.Скроиха му шапката.

69

Falke Ottomanne

преди 4 години

До ТурчинаАко следиш резервите на централните банки, ще видиш че през последните години в резервите на турската, руската, китайската и индийската централни банки постопенно доларът се заменя със злато. През последните няколко години тези 4 банки са най-големите купувачи на злато. Само миналия месец турската централна банка купи 47 тона злато. Иска време, но в близко бъдеще американската икономика няма да бъде повече доминираща, нито доларът. Както казваме на турски - Поживем, увидим!

68

Турчина

преди 4 години

Falke...,това не е напълно вярно.За сега сделките между двете държави се извършват в собствени валути,но те са само 18% от всички.САЩ все още са фактор в света.За сведение Турция има БВП около 2 трлн.долара.БВП на САЩ е около 16-17 трлн.долара.В последните години Русия също вдигна своя БВП и той е около 3,7 трлн.долара.

67

Falke Ottomanne

преди 4 години

Сега по темата. От години тези държави взимат превантивни мерки за да намалят влиянието на чобаните на биволи върху техните страни, особено в икономическата сфера. Сделката с руските С-400 извършена без да се ползва долар като разплащателно средство, защото Русия и Турция преди време сключиха договор за търговия помежду си, базирана на местните парични единици. Същата сделка беше направена и с Китай. Както подобен договор има и между Русия и Китай. Някой да схваща какво става тука?!

66

Анонимен

преди 4 години

до 82Ахахаха "нещо като Гортекс". Не е "Гортекс" а Gore-Tex TM, и Горе-Текс е утвърдена технлогия за разлика от свръхсекретните *** които руснаците предполагаемо ползват. Най-смешното е, че ти трябва западен стандарт да успееш дори да обясниш за какво говориш. Всъщност има и по-смешно: помпозността с която говориш за неща от които и понятие си нямаш.

65

ХА-ХА-ХА !!!

преди 4 години

Когато сееш ветрове, ще жънеш бури.САЩ посяха тези ветрове.В следващите години трябва да се молят бурите, да не ги отнесат.

64

Анонимен

преди 4 години

Трамп обяви търговска и санкциона война срещу Китай и подписа закон за "Защита правата и демокрацията в Хонг Конг", а това е пряка намеса във вътрешните работи на суверенен Китай!Щатите подкрепиха кюрдите в Сирия, знаейки, че военизираните кюрдски съединения в лицето на ПКК е враг номер едно за Турция.Щатите обявиха икономически и финансови санкции срещу Турция заради С-400Щатите организираха преврата срещу Ердоган.Зза Русия да не говорим.Щатите организираха гражданската ввойна в Украина!

63

Анонимен

преди 4 години

До Сата НАТОПри всички случаи първо трябва да разпорим на Сатаната гзата и да я опънем докато мърда, а после вече ще видим....Абе вярно ли е, че ти си бил Иво Инджефф?