336

до 389

преди 4 години

Музиката, която слуша човк еднозначно го определя.Няма как интелигентен човек да слуша чалга.

335

Анонимен

преди 4 години

Аз не искам детето ми да е като тези на снимката. Затова напуснах България.Всеки сам избира живота си.Вие се радвайте на селската простащина, завладяла България, на ледени хора и салфетки в чалготеките.

334

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 388А какво трябва да слушат интелигентните хора - Бах и Моцарт? Именно приемането на различни вкусове е основно качество на образования човек. Познавам интелигентни хора, които не обичат театъра, балета или операта. Има такива, които обичат народната музика, други - класическата. Вкусове всякакви. Познавам и хора, които ходят на театър и опера, защо са им казали, че това е задължително за интелигенцията. Те спадат ли към тази прослойка?

333

Анонимен

преди 4 години

Ако искаш да промениш нещо към по-добро, трябва първо да промениш хората. Няма друг начин. Няма как да слушаш чалга като в Ориента, а да искаш да живееш като в Запада. Няма как да се случи. Връзката между културата в широкия смисъл и бита отдавна е доказана. И когато нашето твърдоглавие се облича в благовидната фраза "исконни национални ценности", тази обреченост става още по-страшна.

332

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 382"Трябва да са също и вярващи в Бог."В кой Бог по-конкретно? Ако интелигентът е нетърпим към чужда религия, последното, което може да се каже за него е, че е интелигентен. Може и да има достойнства като човек, но с основно приложение през Средновековието, за целите на кръстоносните походи и борбата с неверниците. Или, казвате, е интелигентен вътре в себе си, и не го касаят чуждите религии. За какво ще си говори с интелигентен представител на друга религия? За спорта и времето?

331

Анонимен

преди 4 години

Това за либералната интелигенция и леденото хоро е фантазия, родена от болния мозък на автора. И още нещо - интелигенцията винаги е либерална. Няма консервативна интелигенция, интелигентен фашист или интелигентен комунист е нонсенс.

330

Анонимен

преди 4 години

Най-много се дразнят на традициите именно дошлите от село и получили образование в София. Опитват се да се дистанцират от своята същност. Интелигенцията не се формира за едно или две поколения.

329

Анонимен

преди 4 години

"образованите Софиянци, либералната интелигенция от София "Няма такова животно като прослойка. Ние изглежда сме се отърсили от лозунгите в по-голяма степен от "Дойче Веле". В днешна България хората с образование не формират еднородна маса. И ценностната им система е различна. В семейства на учители е едно, на университетски преподаватели - друго, на работещите в сферата на културата - трето. Когато се съберат такива хора на едно място и говорят на различни езици. Затова и рядко се събират.

328

ДАЛЕЧНАТА ЗАСТАВА

преди 4 години

Нека някой да обясни какво символизира късането и хвърлянето на салфетки в чалга заведенията.Първоначално предполагах,че този акт символизира екстаз от музиката или еуфория от друсането на дансинга и протяжният вой на "чалгарката",но обосновано предположение,че не е само това

327

Анонимен

преди 4 години

ЕЛИТ, това е съсловието което трябва да е гръбнакът на българската нация.Хора описани в миналото като ,,възрожденци''.Такива хора трябва да са благосъстоятелни/богати,образовани,почтени и уважавани в обществото като доказани родолюбци.Това са хора на които държавата може да разчита по всяко време.Трябва да са също и вярващи в Бог.Покажете ми такива хора в нашето ,,елитарно'' общество.Има ги тези хора около вас,макар и не много.Огледайте се добре.Това са ,,кореняците граждани'',те са аристократи.

326

Ц......ИН

преди 4 години

Справка- Косово

325

Ц......ИН

преди 4 години

Държавата си личи по елита, впрочем бъдещето май е наше...

324

теория относителност

преди 4 години

На елита му е нужна низша класа. За да съществува като елит.Ако всички са богати ,кой ще е елит?

323

лека нощ деца

преди 4 години

Какво му трябва на човек?Скромна кола. Скромна жена. Скромна къщурка .И белоснежна яхта. с президентска доживотна пенсия.

322

По Платон

преди 4 години

При управление на олигархията единствената ценност е богатството и то определя елита в този период.Елитът е малка група хора съсредоточила в себе си власт и влияние.Забогатейте или сменете нравите.

321

Стига бе

преди 4 години

Всеки опит да откриеш смисъл и логика в драсканиците на Дичев превръща мозъка в разкашкано воднисто пюре. Точно той да каканиже за проблемите на елита и "елитарността" е все едно да слушаш как Мухобойко обяснява недостатъците на постмодернизма.

320

Анонимен

преди 4 години

Има един фламандски художник Брьогел Стария, живял е 1500 и т.н.година от н.е.Рисувал е простолюдието. Да им завиди човек на простолюдието, което се весели с пълна пара- нищо, че е кривозурлато.Комуто му трябва да става елит.Аз не искам да си цапам душата.

319

анонимен

преди 4 години

ей един от северозапад ти май презираш низшето общество но голи се раждаме голи умираме лека нощ

318

Щирлиц

преди 4 години

Либералната интелигенция не харесва леденото хоро.Коя интелигенция?Тази,която пише с правописни грешки,и се тупа по измислените си дипломи за висшО образование!?А може би такава просто няма,щом ДВ твърди,че тя съществува!

317

Анонимен

преди 4 години

Освобождението е една от най-големите грешки в историята на човечеството.