387

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 400Не беее ..... Зaби го ти тоя закон. Викам - ако бачкаш за 10 лева на ча и работш 10 часа - 100 лева. Ако не работиш - 0 лева. Така трява да е!

386

бъдеш де путат

преди 4 години

Работодателят да удържа 30процентса от заплатите за като депозит в случай на болест.Плюс наложената глоба ще увеличат финансовия резултат на шефа.Десет процента за политически мероприятия и такса телевизор и таблет ще са могъща инжекция в снагата на капитала.

385

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 398Те хората ако получаваха това което са изработили, нямаше да бягат.

384

Велев е подлога

преди 4 години

Велев пак се изказа, скоро ще реве отново че нямало работиници. Няма, за такива като теб няма и да има :)

383

Коко

преди 4 години

Каквато ни икономиката такъв и бизнеса такива и бизнесмените питам нищо неразбиращия Велев като плащаш осигоровки за временна нетрудоспособност къде ти отиват парите питам пак Велев когато нищо не ти се плаща значи си в самоотлъчка значи санкция а когато не ти презнават болничен и не ти признават нищо стаж водилитсе мога още много да питам ама като гледам мама смисъл само искам да разбера как се доказва фалшив болничен с тази теза в съда просто ще падат като круши

382

Анонимен

преди 4 години

бе на тая държава що и плащам здравни осигуровки,като се разболея да не се грижи за мен

381

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 398Получаваш това, което си изработил, когато си на граждански договор.Вземи прочети КТ!

380

ъъъ

преди 4 години

Сечете клона на който седите, май...

379

Анонимен

преди 4 години

А не е ли - получаваш това, което си изработил?

378

Анонимен

преди 4 години

"В Германия има едничък милионер на 3000 човека а в България на 280."Ти изкара, че няма и 28000 милинера в Германия, бе!Откъде накъде ниският брой на милионери в една страна е "добър показател"? Я погледни в Дания - Мокрият сън на всеки едновремешен комунист-идиалист. Тук има регистрани над 240 000 души, които имат кеш/инвестиции или имщуество за над 1 млн. долара. Това прав един на двайдесет ... приблизително.В Шевейцария са далече повече - 1 на 9!!!

377

Анонимен

преди 4 години

Орбан е ГЕРОЙ! Не говори така, против него! Фашист не означава човек, който не харесва гадниииии доооолни емигранти!

376

666

преди 4 години

Аз не виждам проблем. Вида БГ работодател е във фаза измиране, това е еволюцията, не бива да се пречи. Ензимът в процеса е руски манталитет комбиниран с финансово-социални комплекси от комунизма. Надва последен рев от джипа, работете, капитала му отива за екскурзии, любовници, изнася потници за Германия и вече е германец, горкия некадърник. 3 дни неплатен болничен са 2-300лв на черно! Ще вдигнат данъците на другите и те ще започнат масово да го правят. Както казах, на природата не се пречи. :)

375

Анонимен

преди 4 години

У БЪЛГАРИЯ БИЗНЕС НЯМА БЕ.....КЪВ БИЗНЕС ТУК СА КОМУНИСТИ

374

Анонимен

преди 4 години

От какво се разболява човек? От работа.От добрите условия на труд.За това първите10 болнични дни да се плащат от Работодателя.

373

Анонимен

преди 4 години

Злобни завиждачи .... до последния!

372

Вангу

преди 4 години

Тоа Велев е направо за опъване изодзаде,джендъра му долен.И Домузчиев е същият.Заради тях всички ще напуснат.Има и болни хора.Защо всички ги слагат под общ знаменател...

371

Ванката

преди 4 години

До тойЗдравните осигуровки не са за болнични, а към НЗОК. Осигуровките за болничните /+пенсия и майчинство/ са в ДОО и отиват в НОИ.Аз пък не искам и за майчинство да ми удържат, ама... няма кой да плаща за неинтигруемите.

370

Анонимен

преди 4 години

Време е с масови стачки да се принуди работодателската шайка да дава достойни заплати. Заспалият ни български народ е единствен който не стачкува и затова е на това дередже. Като започнат стачките ще забравят за тия три дни КОЖОДЕРИТЕ

369

той

преди 4 години

Всеки месец ми се удържат здравни усигуровки..Я се разболея веднъж на две години,я не се разболея,но всеки месец ми се удържат пари за здраве.Къде ми отиват парите,като не използвам болнични?

368

Dissapointed deer

преди 4 години

Бизнесът очевидно се представлява от ***. И сега първите три дни болнични са на орязана заплата. Като спрат болничните, служителите им ще идват болни, докато не разболеят целия офис и не вкарат няколко човека в болница. Това освен по-високи разходи за тях означава и по-високи разходи за цялата здравноосигурителна система. Трите дни на човек средно не са реални, доколкото и най-елементарната настинка не винаги се оправя за три дни, какво остава за останалите болести.