108

Анонимен

преди 5 години

До До 130Покажи ти как става - закрий си бизнеса и стани наемен работник за 5 хил.лв. на месец!Защо да ти показвам? Аз съм бизнесмен и плащам 500-700 лева заплати и правя добри печалби и съм доволен. А ако на теб не ти харесва заплатата напускай, търси си друга работа за 5 хил, никой няма намерение нищо няма да ти показва.

107

Тия осигуровки...

преди 5 години

,нараво потъват в бездната...едни пари и накрая нищо,в нашия град болница няма вече, до пенсия я доживея, я не или ако доживея едвали ще взимам пенсия повече от 4/5 годинки.....и после къде отиват тия пари .....щото всичко е на социалния принцип, а не е направено всеки да си има партида и така като се смреш всичко да отива за деца и внуци.....трагично е. А да не говорим,че някой се лекуват безплатно....сещате се кои, нали ?

106

Анонимен

преди 5 години

До До 130Покажи ти как става - подай заявление за напускане на работодателя си, стани бизнесмен и давай 5 хил.лв. заплати на месец на работниците си!

105

Счети

преди 5 години

От счетоводна гледна точка е все тая, дали ще плащаш 60 на 40 или 50 на 50 с увеличени заплати да покрият разликата, защото това е просто прехвърляне от един разход на друг от перо осигуровки ще отиде в перо брутно възнаграждение. За съжаление смятам, че ако тази промяна бъде въведена много малко работодатели ще изпълнят това "обещания" на част от колегите им и ще пострадат много българи с нисък доход. И пак твърдя, че да осигуровките се плащат от работодателя, но са заработени от работника !

104

Анонимен

преди 5 години

До АнонименЕеее неее, ама ние искаме хем демокрация и капитализъм, хем работодатели които не искат да правят печалби а всичко дават на работниците и да взимаме големи заплати. Или да станем като Германия да произвеждаме фауве и беемве и да изнасяме по целия свят взимаме големи заплати, или да станем като Швейцария да сме касата на световната мафия и да взимаме големи заплати.

103

Анонимен

преди 5 години

Като не искате да сте работници, защото са ви ниски заплатите, тогава станете работодатели и плащайте високи заплати на работниците си.

102

Анонимен

преди 5 години

За последните 30 години , бизнеса и политиците, разграбваха държавата, като за последно.Сега ,когато идва времето ,тези които са ограбили, да си поискат своето , те естествено ,ни казват , ние грабихме , сега вие плащайте .

101

Василев

преди 5 години

Както работника иска да живее по-добре, така и работодателя иска все повече лукс и все повече, повече за любовници,мерцедеси, бакови сметки в швейцарски сметки, вили на Ривиерата, екзотични екскурзии на Малдивите!!!Кой ще го плати това нещо???Селянинът ***!!!Агент Заки Шоли!ЦРУ!!!

100

Анонимен

преди 5 години

Всичко е демагогия, за да излъжат работника, че му взимат по-малко данъци. Всичко трябва да е от работника. Той и без това трябва да ги изработи. При 1000 лв бруто, това нето 776 лв. Като работодателя плаща 1189 лв. Данъци - 413 лвДанъците са 34%, а от остатъка държавата взима 20% ДДС

99

Jon

преди 5 години

Работодателите май искат да почват сами да си работят.

98

Ха-ха-хъ

преди 5 години

Който плаща, той поръчва музиката. Смятайте, че предложенията са приети

97

Фидел Кастро - Рус

преди 5 години

Капитализъм не се прави от комунисти...

96

Nat

преди 5 години

Айде да си кажем истината, че работодателите тези разходи за заплати и осигуровки им намалява данък печалба в края на годината, а какво в замяна получава работника за удържаните му на него осигуровки, нито здравната система работи, нито пенсионната система работи. Отделно да кажем пък колко работодатели не плащат ДДС за най-обикновени стоки тъй като най-нагло си ги минават за разходи през фирмата и ощетени са пак техните работници, на който ДДС никой не възстановява.

95

Анонимен

преди 5 години

истината е, че работодателя трябва да заплаща на работника % от печалбата която той му осигирява. Като приме, ако изкарваш на някой 10 кчисто на месец и той ти плаща 10% от това, ще си със заплата 1000 лв. А ако се напънеш % трябва да скача, съответно и осигуровките.

94

Анонимен

преди 5 години

До АНТИ до неразбралитеЧехи, унгарци и поляци, скачаха срещу социализма,защото искаха и правят капитализъм.И те цъфнали и вързали чехи унгарци и поляци при капитализма и там същата мизерия както в България.

93

Анонимен

преди 5 години

Тия зорлем ще докарат революция. Ама не ще да е "нежна"...

92

Анонимен

преди 5 години

До КокиБГ работодателите масово крият осигурителен доход...И какъв е този осигурителен доход, от къде идва този доход на работодателите, кой ти осигурява?

91

Анонимен

преди 5 години

До До N 7Ами като ти е много 60% осигуровкиСпри си бизнеса бе. Защо продължаваш да работиш !Ами като ти е ниска заплатата подай заявление за напускане бе. Защо продължаваш да работиш.

90

АНТИ до неразбралите

преди 5 години

Недейте да сравнавате страни от соца, преди и сега !Чехи, унгарци и поляци, скачаха срещу социализма,защото искаха и правят капитализъм.Тук не скачаха срещу социализма, защото знаеха, чеако свалят бай Тошо, ще дойде още по-лошо.И това време дойде !

89

сър Пич

преди 5 години

Ако всеки работник, който е осигурен на минимална заплата, а получава в пъти отгоре се оплаче от осигуряването, бизнеса ще започне да иска работника да дава 100%. А ако всеки се осигурява на реалната си заплата и ако се натиснат всички да си плащат данъците, минималната заплата ще се увеличи с поне 10 %. Не е много но пак е нещо.