41

Анонимен

преди 6 години

До 82266Приятелю, това "безплатно", няма да коментирам качеството му след 1985г., доведе до фалит страната 1989г. Измийте си очите, пиите си кафето и събудете. Соца фа-ли-ра! Магазините бяха празни. 10милиарда долара външен дълг. 40 милиарда от депозитите на хората в ДСК ги нямаше!!!!!

40

бате бойко

преди 6 години

Най-добрия начин да се справим с бедността е да избием всички бедни.

39

Анонимен

преди 6 години

Спомням си случая когато Начев посред нощ отиде да оперира Зума за да му спаси живота. А след това журналистка попита Начев за всеки един български гражданин така ли ще се отзовете, а той отговори да за всеки един български гражданин тава му била работата. Сега видяхме, че не е така за съжаление.

38

Анонимен

преди 6 години

в Германия само в един голям град има сигурно десетина здравно застрахователни каси .и всички имат лични застраховки и никой не може да бърка в кацата на другия.

37

do Извънредно положе

преди 6 години

В общи линии си прав. Не си прав само за едно - годината. Не след 1989-та се появиха престъпници. Престъпниците са на власт след 1945 и си останаха.Тея същите представят и прериода след 89-та като "демокрация" на "интелигентния" БГ народ.През 89-та единствено се отвориха границите и народа масово хукна. До тогава граничарите пазеха ОТВЪТРЕ, да не вземеш да напуснеш "рая".

36

Анонимен

преди 6 години

Май няма да е зле да направят безплатни болници и платени болници. Първите ще са за соцносталгиците и ще се издържат от техните данъци, другите ще са за тези, които искат да си плащат и ще се издържат от техните пари. И всичко ще е наред, но отсега съм сигурен кои ще са по-добрите.

35

Ликвидират Българите

преди 6 години

Милиони деца в ясли,градини и училища са тежко НЕЛЕЧИМО увредени от нагло престъпни камери инсталирани с ограбени КОРУПЦИОННО Милиарди от народа..МВР Си кютат чакат пенсии.НЕ им пука ч еи техните деца са тежко облъчвани ежедневно..КАмерите са ЗАБРАНЕНИ ОТ ОСНОВНИЯ ЗАКОН вкл чл32,чл29 и чл28..МАлките деца са отровени с храна приготвена с канцерогенни хлор токсични водни разтвори ..развиват специфични ПРЕД КАНЦЕРОГЕНЕЗИ>облъчвани от камери на терористи и полицията..

34

Ликвидация на МНЗ

преди 6 години

Мед мафията цака всички пенсионери с ограбване на поне 30% от пенсиите им месечно.Следят всички през холограмни спец раз средства инсталирани в лични документи,здравни и рецептурни книжки..За да ги принудят д а купуват продукти на нарко мафията маскирани като уж"лекарства" ги облъчват индивидуално през телевизии и радио.Мед мафиоти печелят милиарди от принудително хронично болни .Колкото повече отровени и разболяни толкова повече милиарди крадат от народа.

33

чичо Гошо

преди 6 години

Значи колкото и да внасяш,пак ще трябва да доплащаш!?Чирков ви каза как работи системата в Германия.Щом си плащаш,получаваш здравна карта с която може да отидеш да се лекуваш където и при когото искаш и то безплатно.Явно "докторското" лоби в парламента е доста силно,защото смятам,че 5,10 лв. ще им са малко,най- добре да направят таксата 10 лв. за по-лесно.

32

Анонимен

преди 6 години

здравеопазването беше безплатноПомня го... Беше си като всяко безплатно нещо. Неслучайно за тузовете имаше Правителствена болница със западното оборудване, за другите - заводския лекар. Така ми съсипаха зъбите, че ако не беше паднала системата и да си платя на читав зъболекар с добри материали, сигурно досега нямаше да имам един зъб в устата. Предпочитам да си плащам.

31

народа няма пари

преди 6 години

Освен наглите престъпници на власт и техните съучастници от Бюджетната сфера издържани с ограбвани милиарди годишно от народа добре финансово са само техните съучастници от партиино подставени компанийки участващи в ограбването на десетки милиарди годишно през нагло корупционни програми на доказано престъпни министерства и ведомства

30

Анонимен

преди 6 години

Не ми сравнявайте Бг с Германия, където всичко живо работи нещо и внася данъци, дори да си беден с почасова работа харчиш и ти взимат 19% ддс, пенсионери работят 3-4% безработица ...

29

Анонимен

преди 6 години

Колкото и да им е неприятно на някои, истината е в праговете. Не може някой, даващ 200 лева здравни осигуровки, да има същото ниво на здравно облсужване като този, даващ 20. Приемат ме в Пирогов, искат ми доплащане за това, доплащане за онова. Стаите и манипулационните са...нямат описване. Като в роман на Дикенс. На съседното легло е някакъв безработен ром, дето сигурно една стотинка данък не е платил в живота си, ама е по спешност.Е, защо ги давам тия пари всеки месец?

28

82266

преди 6 години

До 1234Не си наясно, малкият, че не аспиринчето беше безплатно - здравеопазването беше безплатно и го имаше навсякъде - в училището, в завода, в селото. Имаше и почивни домове, където редовият трудещ се можеше да заведе семейството си на море на дотирани цени. А това е елемент от така важната профилактика - чувал ли си тази дума в сегашното здравеопазване?

27

Извънредно положение

преди 6 години

Проведохме тестови прочувания в Северна България.Страшна картина..След Видин,Враца,Монтана ,Мездра - Плевен<Ловеч Търново са вече градове ПЪТНИЦИ..Останалите броят години до пълна ликвидация на населението..Престъпници на власт след 1989 година са ликвидирали индустрията и милиони работни места.Населението се отравя ударно с хлор токсични канцерогенни разтвори продавани то ВиК вместо лечебна питейна вода. Децата са трйано увреждани с камери ,обемно проникващи скенери и канцерогенни екрани .

26

sopolev

преди 6 години

Терминал 2

25

змей

преди 6 години

"Имаш пари живееш. Нямаш... мреш!" - от както свят светува е така и така и ще остане ... не виждам проблема ?

24

Анонимен

преди 6 години

Представяте ли си ако потребителската такса стане 5,10 лв.джи-пи Тата ще имат пациенти само за издаване на смъртни актове,една такава такса за личен лекар,втори път за лаборатория,трети път за преглед при специалист, та то става 20 лв,без касови бележки и ресто...

23

Анонимен

преди 6 години

От къде пари?Българинът плаща 8% от средна заплата 1000лв, в европа 12% от 1500? , ами как искате с тези пари да ви се осигурят модерни лечения , които са със западни консумативи и цени?

22

1234

преди 6 години

До анонимен 19дядка, тука става за високотехнологична медицина, не за безплатно аспиринче и амидофенче, както беше в комунистическото НРБ.