127

Анонимен

преди 6 години

Когато работиш в България и осъществяваш сделки с чуждестранни фирми трябва да знаеш дали тези сделки не нарушават законите на България и законите на другите държави където осъществяваш тези сделки. В случая осъществяваните сделки са нарушение на наложеното ембарго от САЩ към Сирия. За да избегнат това ембарго което им е било известно на работещите в България те са осъществявали фиктивен внос от САЩ в България и след това ембарговите стоки са реекспортирали за Сирия.Заплатите са им се определяли в процент на база реекспорта които са правили.КОЛКОТО ПОВЕЧЕ, ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ !!!КЕЛЕПИРА Е БИ

126

Анонимен

преди 6 години

Още 2013г служители във фирмата са написали в сайта на bgrabotodatel цитирам: "Работим за американски престъпник от ирански произход". И са дали линк с доказателствата за това. Така че този тарикат който се прави на наивен много добре е знаел с какво се захваща. Само че от нарушаване на ембарго се печели МНОГО и затова е стоял там цели 3 години. И искам да запитам медиите, защо дават думата само на едната страна, на обвиняемият? Пределно ясно е, че той е в конфликт на интереси и ще говори само това което му е изгодно.

125

Изгърбич Задвратян

преди 6 години

абе преди динко сега тоя, само робинхудовци...

124

Анонимен

преди 6 години

По-бързо да заминава за САЩ и да се признава за виновен. Вече щеше да е излежал присъдата и да се върне. Не му помагаме като го спираме от американското правосъдие.

123

Анонимен

преди 6 години

Като те напънат чичо томовците в панделата, пак така ли самодоволно ще се хилиш, ***?

122

Анонимен

преди 6 години

Този е доста нагъл, по дипломатически път да се решало. И защо държавата трябва да поема функциите на съд и то американски? Защото само съдът решава дали някой е виновен или невинен. Да беше казал"Ще се явя пред съда но нямам пари за адвокат, моля държавата да помогне" го разбирам. Дори няма нужда от държавата, ще пусне една сметка за дарения, я що хора го защитават, ще събере колко трябва. Тъкмо ще видим "патриотизмът" им реален ли е или само драскане във Фейсбук.Ама не, неговото "по дипломатически път" означава държавата да му помогне да се скрие от правосъдието. Да нарушим подписана

121

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 123Защото не си на 5 години, да ти обеснявам, че нашето общество УЖ подкрепя честното дело и правото на защита на интересите на всички хора....

120

Анонимен

преди 6 години

Желяз да казва на американците ВСИЧКО което знае!Не е знаел с какво се занимава фирмата за която работи ли?Не е знаел кой му е шеф ли?Не е знаел за какво и откъде му се плаща?Скоро започнах нова работа и си отделих време да проуча по-добре фирмата за която ще работя!На Ангелов като му плащаха и си прибираше парите му е било хубаво!И сега ГРЕДА!

119

Анонимен

преди 6 години

Най-важното сега е България да му осигури охрана, за да не бъде отвлечен от американските служби и отведен за изтезания в некой от нелегалните им секретни затвори из Европа

118

Анонимен

преди 6 години

Ако е невинен, както твърди, не би трябвало да се притеснява от процес срещу него. Ако пък е виновен, защо България да се ангажира, със защитата на престъпник?

117

Анонимен

преди 6 години

Лошото е, че не е сам. Има още петима. В САЩ ще ги съдят за организирана престъпна група. Там присъдите започват от 64 години нагоре.

116

Анонимен

преди 6 години

В Дулово, откъдето е родом е известен като Желяз Тариката.

115

НЕ МИ ПУКА ЗА ЖЕЛЯЗ.

преди 6 години

ГЛЕДАМ САМО МЕНЕ СИ И.... МОЕТО СЕМЕЙСТВО!КЬОРАВ КАРТИ --НЕ ИГРАЕ!!!НИТО "НЕЗНАНИЕТО" --Е ОПРАВДАНИЕ ЗА НАИВНИКА И ***!!!

114

Анонимен

преди 6 години

До Василев 116 "Аз ако съм един работник на най-ниско ниво в една голяма строителна фирма и ако падне теслата от скелето и удари по главата някой човек, трябва ли да нося отговорност???"Тази тесла, се съмнявал, да се е появила самичка там ...Ако ти си оставил теслата на скелето, противно на нормите за сигурност, то да, ти носиш отговорност. Дори и да не беше ударил никого, то трбяваше да бъдеш уволнен, защот застрааваш собствения си и чуждите животи.

113

Изгърбич Задвратян

преди 6 години

убаво бе, що не фанаха мене, калкулаторката или наброс, че продава ракетни технологии на ембаргова държава? как па аз не съм бил виден всичколог допреди да попадна в челюстите на правосъдната система? има десетки хиляди българи работещи в десетки хиляди фирми в сащ, и как па баш господин мотиватора се наби на шиша? а може би отговорите са в това, дето не ни казват завръзката на целата ситуевина.

112

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 98Това съвременно нещо, което когато някой щракне с пръсти и маса народ почва да псува като каруцарски, като си изключи мозъка, не е патриотизъм, а диващина.

111

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 113Това не ти е Българията ....

110

Анонимен

преди 6 години

Аз ако съм на Желяз, виновен-невинен, ще се покрия за известно време, докато се позабрави случея ...

109

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 102Ако е виновен може да издаде много хора на високо ниво. Един човек няма как да организира такива неща

108

Изгърбич Задвратян

преди 6 години

щото , баце, най вероятно имаш един тон шумкари в родата си. може да изнесеш позитивна лекция на тема "как да се правим че не знаем какво става, като при неволно отделяне на газове в превозни средства на градския транспорт"