74

Предложение

преди 6 години

Предлагам това куче да го пуснат в парламента. И докато не се приеме закон , който изцяло да защити гражданите от кучетата и ненормалните им собственици да не го пускат оттам. Недопустимо е в града да се разхождат , отглеждат огромни кучета. На малка площ са събрани много хора и няма място за кучета. Чудя се като човек работи средно по 8 ч. + 2 ч. Път кога му остава време за отглеждането на куче?

73

Rucifer

преди 6 години

Явор Гечев от Фондация "Четири лапи", е изключителен пр.стак. На първо място, все пак, трябвало да бъде личния контрол. На този му пожелавам да види с очите си, това, което е видял бащата на момчето. Как ротвайлера подхвърля детето му като играчка.

72

Обективен

преди 6 години

Най-смешното е, че е пълно с хора, които са убедени, че едрите породи кучета не могат да се отглеждат в апартамент и нищо не може да ги убеди, че бъркат. Е, аз преди доста години имах куче, около 30 килограма, т.е. относително едро. В апартамента то изобщо не се забелязваше за разлика от дребни кучета, които непрекъснато подскачат около теб и ти се пречкат в краката. Хубавата част беше, че задължително излизаш да го разхождаш два пъти дневно по поне 1 час, а в събота и неделя по 3 пъти. Отговорн

71

Българин

преди 6 години

Когато се създава опасност за хората (най-вече децата), трябват мерки. Ако взетите мерки не работят, трябва да се потърсят други мерки. Защото, ако отговорните институции действат безотговорно, хората ще започнат да се защитават сами. И тогава става страшно. Искреното ми съчувствие към детенцето и семейството му.

70

Анонимен

преди 6 години

Държавата вместо да спи да отвори един сайт за сигнали и от там нататък почваме да снимаме с телефоните всеки кучкар който разхожда песа си без кайшка, наморник и торба за екскременти. Пращаме снимките и името на лицето и мърдите на държавна хранилка почват да си вършат работата по ред на номерата. Мсичко друго са кьорфишеци!

69

Анонимен

преди 6 години

До аз-ъттака де така, нали и аз това казвам 'може д ане му идва отвътре ама се старае'

68

До СМЪРТ НА КУЧЕТА

преди 6 години

Принципно си прав, в това че много от отглеждащите кучета имат проблеми в общуването с хора. Но начинът, по който си го написал показва, че и ти имаш проблеми. Явно нацията ни е доста болна.

67

аз-ът

преди 6 години

обаче...тръгне ли на запад от Драгоман нанякъде почва да ги спазва тези пусти правила, може д ане му идва отвътре ама се старае...изводи?!!---виж сега СРЕДАТА Е СТРУКТУРООПЕРЕДЕЛЯЩА, още Маркс го е казал. Обаче бъркаш ... дори и на "запад от Драгоман" Ганеца (т.е. 98% българите) МРАЗИ правилата. Следва ги -но с отвращение !Виж в някоя бг група във ФБ за Германия. Живеят там, следват правилата, точат помощи от немците - И ГИ МРАЗЯТ В ЧЕРВАТА СИ, ПСУВАТ ГИ, БИЛО ПОЛИЦЕЙСКА ДЪРЖАВА и прочие

66

Анонимен

преди 6 години

До аз-ътобаче...тръгне ли на запад от Драгоман нанякъде почва да ги спазва тези пусти правила, може д ане му идва отвътре ама се старае...изводи?!!

65

аз-ът

преди 6 години

Българина е има странен манталитет. Немеца има чуството, че е неделима част от общото, групата и затова му е естествено чъство да следва правилата, да не пречи на другите. Ганеца от друга страна е убеден, че е СПЕЦИАЛЕН И ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН. Че е нещо над другите: по-хитър, по-умен, по-красив, ама те му пречат и му завиждат на успеха. Колкото е по-про.ст, толкова по-нагъл. И в това си качество смята, че правилата не важат за него.Българите имат непоносимост към правилата, затова всеки ги мрази в света

64

Соня

преди 6 години

Българите се гордеят, че кучетата им са лоши и хората ги е страх от тях, комплекси естествено! И повечето такива кучета са без намордници за съжаление

63

Марци

преди 6 години

Нужен е един *** закон и нещата,ще си дойдат на мястото.

62

Анонимен

преди 6 години

Питам се, кога ще забранят отглеждането на кучета по апартаментите? Всичките му там организации, които защитават животните очевидно съществуват само, за да лапат финансови средства! За кого е тайна, че животинката буквално се измъчва стоейки в един апартамент между четири стени, и бива разхождано сутрин и вечер за по 15 минути. Ако искаш да си имаш домашен любимец - куче, или ще го гледаш в къща в покрайнините на града, или на село, където то ще е в естествената си среда сред природата!!!

61

СатаНАТО

преди 6 години

Защо още има кучета, които се разхождат без намордник и с*рат по тротоарите? Трябва да почнем да ги тровим ли?

60

Анонимен

преди 6 години

Тоя двуличник какво се прави на хуманен. Законите ни са отвратителни, писани от кучкари. На тоя с кучето няма да му направят НИЩО, най-много ще отнесе мижава глоба която няма да плати.

59

Питам

преди 6 години

Изгърбич Задвратян много добре го е казал в коментар 35.И аз това повтарям: тези простотии се правят от всички нас, а Вие ми бичите минуси. Тези батки сме ние, нашите роднини, нашите съседи. Тези лоши хора не падат от небето да паркират накриво, да се предреждат, да хвърлят по улиците и подле да изчезват и ние да се правим на учудени. Просто НИЕ трябва да спрем да го правим, нали, форумни светци.

58

Продължение

преди 6 години

3. Когато си вземеш кучел автоматично ставаш отговорен за него и за поведението му! Представете си, че гледате дете. Точно както следите детето си да не прави нещо опасно за себе си и за околните, така трябва да следите и кучето си и ако направи нещо нередно си носите последиците. Защото вие сте човекът и вие сте отговорен! 4. Да имаш куче не е за всеки и ако не сте готови да му се посветите, по-добре не го правете.Бъдете отговорни! Това е живо същество и зависи от вас!

57

Анонимен

преди 6 години

На всички дето не им е ясно какво прави детето при кучето , за да питам , какво прави кучето при детето в двора на училището, без намордник и повод ? И до анонимен 49 ... Явно нямаш акъл и колкото "глупавите лапетии"Ако ти си с това куче няма да те познаят, ако стане нещо !

56

Даниел

преди 6 години

Не би трябвало да се използва думата собственик вместо стопанин. Няма как да притежаваш друг живот освен своя

55

Анонимен

преди 6 години

Аз имам кученце и обичам много животните, обаче съм на пълно съгласна с няколко неща.1. Кучетата НЯМАТ място на детски площадки, училищни дворове и т.н. места на които има много деца.2. Питбули, бултериери, ротвайлери и т.н. са породи, които не са за всеки и определено не трябва да се отглеждат в апартаменти и от хора без опит. Като искаш бойно куче, купи си къща с голям двор и си го гледай там! Ама да ми пуснеш питбул без каишка и наморник в парка... нямам думи!