24

Булгаристан

преди 6 години

Ало, защитниците на Пирин,Много е лесно да драскаш по клавиатурата от офиса в София. Защо не се преместите да живеете в Добринище и после да си говорим пак. Не помня някой да протестираше в Австрия, когато строиха лифтовете. Но, Булхаристан няма да развива туризъм. По-добре тежка металургия, както е решил гениалния руснак преди 60 години. Зарежете туризма, върнете Кремиковци.

23

Анонимен

преди 6 години

До daemonза какво развитие на банско говориш ? като останете без чист въздух за децата си,тогава ще ревнете. презастроихте се ,няма да можете да се разминете като слънчев бряг - после : балконинг,алкохолен туризъм......печалба : 5 години. после?или искате да оголите цялата планина и после да ревете за пътища и автобуси да си карате туристите до пистите ? и водата няма да ви стига тогава,ама нищо,вие явно сте ракиджии. АЛЧНИ И НЕ МИСЛЕЩИ !

22

Анонимен

преди 6 години

До пффКанализацията, водопреносната мрежа и пречиствателната станция е задължение на общината.

21

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 18Пирин да не би да е твой, че да казваш какво да става там и всички да се съобразяват с теб?

20

Анонимен

преди 6 години

До До 2Що ти да не би да участва в някое от гасене? Или пак писа по темата...

19

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 16Алоо анонимния еко талибанин, Вие нали сте против и за модернизацията на съществуващия лифт. Как си представяш на съществуващите стълбове на този сегашен лифт да сложиш двойно по-голяма тежест? Стълбовете ще издържат ли?, а въжето какво ще го правим или то е като ластик.

18

Анонимен

преди 6 години

Пирин не е на цеко нито на банскалии! нито на купения кмет и селянджъри

17

Анонимен

преди 6 години

Еколозите да вземат да почнат да засаждат дървета, защото дървета дали за огрев или за нещо друго винаги ще се секат.

16

Анонимен

преди 6 години

ако искаха да разрешат проблема с опашките можеха да сложат кабинки на съществуващия лифт, които да побират двойно повече хора, но те не искат да решат проблема с опашките, а искат нови гори да бъдат изсечени и да си строят кафененца и писти. използват хората и опашките за корисни цели и на всички нека да е ясно, че цеко действа по този начин. той няма да спре с игричките си докато не стане на неговата. трябват законови промени, за да няма офшорки в концесиите - така и данъци не се плащат!!!

15

Анонимен

преди 6 години

Не е правилно да се секат дървета за огрев, освен болни, изсъхнали. Освен това има достатъчно съчки и нападали клони

14

Анонимен

преди 6 години

До 10Не става дума за 100 дървета. В един декар има около 70 дървета. До колкото стана известно предложението ще даде право за обезлесяването на 8000 декара за лифт и евентуални писти.

13

Анонимен

преди 6 години

Пирин не е на Банско, банскалии и околните селяни. Банскалии могат само да гледат ***. Това им се отдава най-добре. Не напразно фамилиите им са такива - краварови, говедарови, дурчови, бърдареви и т.н. Втората кабинка няма да реши нищо. При 30% заетост на легловата база както е сега опашката за лифта наистина е огромна, при втора кабина заетостта на леглата ще скочи поне с още 30%, това е и скритата цел на кметчето и псевдобизнеса около него.

12

еко

преди 6 години

При еколозите има струпване на интелигентни хора, които си изкарват едни пари от въздуха и се борят яко за интереса си. Ама сега това не бил интереса на местните... Всички трябва да се борят така умно и лекари и учители и чиновници. Да търсят чужди фондове, да го оплитат с европейски уйдурми и да натискат батето, който инак е плашлив и кляка, ама има чалъм за това. Учете се от еколозите, а не ги критикувайте

11

Анонимен

преди 6 години

Церта е изпиране на едни пари и отново презастрояване и отново сеч! Природата? Какво е това?

10

До 2

преди 6 години

От кога българските еколози спасяват каквото и да е било? Пожарите са чудесен пример. Нито един от така наречените зелени няма при гасенето на горски пожари. После излизат по тв-то и говорят колко са загрижени за костенурките, змиите, дърветата и т.н, какви вреди са нанесени на природата, а никой от тях не помага за овладяването на огъня. Шепа хора изкарващи милиони от екологични проекти на гърба на доста хора. Зелени=цеко, едно и също.

9

Анонимен

преди 6 години

До 6 А ти смятал ли си, колко дърва се горят в България всяка зима в печките ????? Айде не с тея куците. То по тая логика и градове не трябва да има защото всичко е било природа преди 1000 година ??? Ама сега си пърдуш в някой панелка , глефаш ТВ , ползвах отопление , караш кола , сменяш дрехи , имаш кухня и мебели от дърво ....Обаче си се за грижил много за 100 дървета в планината :))( Айде Моля ти се :)))

8

Мислещ

преди 6 години

Чакайте малко бе хора, за какво ви е този втори лифт? Та нали след лифта, ще кажете че за да е рентабилен ви трябват още писти и ще продължите с исканията. А да попитам, защо всички ходят на Банско, и защо Витоша нарочно се занемари? Защото като няма Витоша карат Софиянци да ходят на Банско, където хем плащат Лифт карта, хем хотел, хем това, хем онова и така лапачката е тройна. Освен това Пирин не е кой знае каква планина че да може да поеме още един лифт, и едни 50 км, нови писти.

7

пфф

преди 6 години

Ами направете канализация, пречиствателна станция и водопреносна мрежа адекватни за евентуално разширяване на Банско. Направете болница адекватна за по-голям брой туристи. Предвидете адекватен брой паркоместа. Осигурете модерен влак с интернет и ток от София до Банско. Чак тогава може да се говори за друг лифт и привличане на повече туристи. Така се развива туризъм, а не като вас каруцата пред коня

6

daemon

преди 6 години

Колко дървета ще се изсекат за лифта?Някой смятал ли е?Всеки ден от дървената мафия се изсичат много повече.А зелени и др. Лапат парички за да спират развитието на банско.

5

Анонимен

преди 6 години

игрички на цеко и шайката му бандюги да принудят държавата да им подари едни гори и те да си правят каквото искат, боко и министрите му се редуват да играят доброто и лошото ченге, единия уж спира изграждането, другите уж му дават доводи да продължи и накрая като в турски сериал ще се даде решение за изграждането, но някак тихомълком или на национален празник или в неработен ден, да може по-малко хора да протестират и после вече лесно