83

Анонимен

преди 6 години

До 68правиш се на луд в момента. Перфектно знаеш какво значи средна класа в България, така че не е нужно говориш нито за Дубай, нито за Зимбабве. Ако искаш да водиш нормален диалог, за мен не е проблем, но поведението ти до този момент не е сериозно.

82

реалист

преди 6 години

българина обича дома си. Панелките така наречени Хрущовки в Москва активно се унищожават и се строй ново , нашите също с корозирала арматура не виждам на какво се надявате ..... затова аз купувах апартаменти 20 години нови и сега да ги продам съм на далавера.

81

Директор на Водопад

преди 6 години

Навремето в Англия едно жилище са го изплашали до 10-15 год., сега ипотеките стигат 35 год., това означава цял живот роб на банковата система. Именно там е корена на злото - банки, големи корпорации, хедж фондове и т.н. Обикновения човек обеднява повече, съответно му се налага да бачка повече. Капитализъм в най-чист вид, и няма скоро да се променят нещата, даже отиват на по-зле.

80

Дедо

преди 6 години

И в Търново е така-безумни цени на двустайни дупки.Брокерите са нагли и самодоволни,а няма строителство.Бабки държат по няколко апартамента и къщи за наеми.

79

Оня с двата куфара

преди 6 години

Не може да говорят за балон за цяла България като цяло, а да имат предвид само София. Имотния балон е надут най вече в София и по малко в Бургас, Варна, Пловдив. В останалата част на България, градове и села имотен балон НЯМА. В малки и средни по големина градове цените са в пъти по ниски от София, а за селата да не говорим, почти без пари. Не е нормално кола втора употреба на 7-10 години да струва повече от къща или апартамент без значение къде се намират.

78

Директор на Водопад

преди 6 години

До АнонименНе казвам , че някой завижда, опитвам се да обясня тенденцията за цените в световен мащаб. Например, аз живея в Англия, но мога да си позволя да си купя жилище в БГ, понеже тук не мога, има балон, който се надува пък от китайци, араби, руснаци и всякакви други. Аз, като си купя имот пък в БГ, надувам балона там.Друг пример, работя с колега от Нова Зеландия, Оукланд, който дойде да работи в Англия, и казва че в НЗ не може да си купи нишо, понеже китайците са надули цените здраво.

77

Поп Кръстьо

преди 6 години

Ще им се на селските мутри с кооперациите да се върне 2005 та и да станат набързо милионери ама нищо не помръдва при продажбите на апартаменти .Всичко в празните котури отдавна се разпада и ще трябва наново до се бъркат за пари и да подновяват..Не се става лесно милионер от комбайнерБалъците които дърпаха кредити с 100 % лихва се свършиха

76

Я

преди 6 години

Интересно какво ще се изходят имотните брокери по въпроса ... Истината е една - имотите в БГ са БРУТАЛНО НАДЦЕНЕНИ - 2-3 ПЪТИ спрямо жизнения стандарт !!! Десетки хиляди апартаменти са необитаеми от години и то в големите градове - за малките положението е направо трагично ! Предстои грандиозен срив, скъпи "инвеститори " !!!

75

Анонимен

преди 6 години

Това с наема да ти плаща кредита е куца работа, ами ако нямаш наемател 6 месеца или година ?

74

Директор на Водопад

преди 6 години

Значи за 3-4 години мога да спестя 60-80 000 Евро. Тези пари не е добре да стоят в банката, лихвата е почти 0% и инфлацията ще ги изяде. Цената на апартамент с 2 спални в моя район е над 400 000 евро. Мога да го купя и да го плащам 30 год.,но ако остана без работа банката ще ми го вземе, или да купя апартамент в БГ в брой и да го да го давам под наем, хем имам и сигурност, че поне няма да остана на улицата при криза. Другите в уравнението са семейства с малки деца, богати българи, руснаци и др.

73

Анонимен

преди 6 години

До АнонименВсе едно да сравняваш кремвирш с филе Елена.-----------------------------------Къв е тоз креМвирш бе :D

72

Анонимен

преди 6 години

Не си купувайте от фирми, които са стартирали от 2010 нататък, това са онези шуробаджанашки фирми, които лапат по европрограми, усвояват на ваш гръб и ако закъсат прехвърлтят фирмата на някой овчар и после си търсете парите и правата.

71

Румен

преди 6 години

Няма балон!Купувайте на 1500 евро квадрат!Като стане по 3000 ще забогатеете!Най -добре купувайте биткойн...сега е 15 000 лева,след година ще е 300 000 долара!Купувайте ви казвам!Нарочно ви казват да не купувате,за да забогатеят само те!

70

Анонимен

преди 6 години

До Директор на ВодопадЗнаеме миличък, и никой не завижда, просто се опитваме да водим дискусия относно безобразните цени и липсата на всякаква подреденост в българското строителство. Не се пъни толкова, нямаме нужда да те игнорираме

69

Анонимен

преди 6 години

Пазарът го вдигат алчни брокери, които за да надцакат свестните си колеги брокери, подковават алчните собственици на земя да искат нереална цена или обезщетение за нея. И пак прииждат новоизлюпени евролапачи от Бургас, Пловдив и Варна, които само и само, за да се докопат до парцел обещават огромни обезщетения, а после нямат пари за качествени материали и ей ти поредната соцгрозотия.

68

Директор на Водопад

преди 6 години

Също така цените на имотите в София, Варна и Пловдив са директно свързани с икономиката и цените на имотите в големите градове в Европа. Там има балон, и при нас има балон. Има и голяма разлика в цените на имотите в БГ и западните държави, където работят повечето имигранти, а като брой те са толкова , колкото и работещото население в БГ, с тази разлика че имигрантите получават до 10 пъти по-големи заплати. Една проста сметка - живея в чужбина, бачкам за 60 К евро/год, от тях спестявам 20К.

67

до 49

преди 6 години

Безмислено се репчиш.Какво според теб означва средна класа?Да имаш самолет и собствено летище?В дубай средната класа кара поршета.В Зимбабве средната класа кара 30-40 годишни пикапи.Вие може би щом смятате джип за 30000 за нещо дребно може би притежавате колекция от златни бентлита?Е,хайде похвалете се.

66

Анонимен

преди 6 години

Нацвъкаха всевъзможни форми на блокчета и кооперации в кв.Витоша, а по Симеоновско шосе се строят 17 етажни сгради, гнус на където се обърнеш, вече слънцето не достига до земята, жалко, много жалко, важното е пара да има и да се перают мръсните пари,

65

анонимен

преди 6 години

Като стана дума за уж ,, баровските " села покрай София , знайте че няма по света успял и богат човек , който да си купи къща или място на баир ( не се чисти зимата от сняг ) , без канализация ( л**ната текат по улиците ) , без прокарани всички кабели , без асфалтирана улица и където планинските рекички вонят и са задръстени с *** !! Това може да се случи само тук !!

64

факт

преди 6 години

Няколко брокер ски фирми пуснаха въдицата чрез платени публикации по медиите и много хора захапаха кукичката.