50

Анонимен

преди 6 години

Образованието доста девалвира. С шушу-мушу системата, която полека-лека се намества по цял свят, това не са учудващи данни.

49

zainteresowan

преди 6 години

А зашо го учи тогава!? съвсем сериозно питам! Това са си пет години!

48

zainteresuwan

преди 6 години

Основният проблем в обрзованието на всички държавни нива е, че Даниел Вълчев превърна образователните институции в търговски дружества, зависещи от бройката "учащи се". Разумните опитаха стачка, най-масовата в най-новата ни история между другото, но обществото реши, че това не го касае. Лично аз не виждам вече шанс за разрешаване освен радикални мерки: зануляване и рестарт. Нито в системата ги има кадрите, нито младежите са съгласни да се жертват по нашите ВУЗ-ве!

47

666

преди 6 години

Като 90 % от новоприетите първокурсници не отговарят на критериите за студенти - умственият им багаж и образованието им е най-много за селскостопански техникум.

46

сминдух енд чесън

преди 6 години

Работата е нагласена горе долу парите да следват децата на определени хора/по някаква случайност свързани с политическите партии/Даже това дето му казвате държавна поръчка е една доста куха история.Само развлекателния бизнес върви с пълна сила по местата с концентрация на студенти.

45

Анонимен

преди 6 години

То средни специалисти няма вече, вие за инженери говорите...НянНяма средни техници - механик, електотехник и т.н., а са нужни във фирмите.Но и не им плащат.Как да учиш пък за инженер, а да получаваш 700-800 лв заплата после ?!

44

Анонимен

преди 6 години

До АнонименТе не знаят бе,човек!Не са компетентни!Ако имаха повече желание, можеха повече да научим от тях, нищо че не са особено компетентни, ама те и желание нямат на лекции да дойдат. По телефона им се обаждаме да ги молим да излезнат от вкъщи и да дойдат да ни изнесат лекция. Е как да има наплив от кандидатстуденти тогава?

43

Абревиатури

преди 6 години

УНСС - Утре Носи Съответната СумаВИНС - Влизаш Излизаш Нищо не СтавашСУ - Смисъл УипсваТУ - Технически УпадъкУАСГ - Учиш за Архитект Ставаш Градинар

42

питанчо

преди 6 години

А защо е така , да има толкова свободни места ? Поради слаба подготовка, от преподаватели - плагиатори, или поради слаба реализация на завършилите ?

41

antitoshewist

преди 6 години

До МорскияПо-времето на Бая Ти в НРБ-то имаше само едно нещо в повече: хора! От тоз хубав живот след 89-а народа масово избяга! Това не го ли знаеш, че ръсиш небивалици!? А същите комусинсти, дето и сега са на власт, мислят само как да отлоняват пари от бюджета. Образованието е един от начини. Хич не ги е еня ни за качество, ни за переспектива! Но продължават да не отчитат факта, че границите паднаха и няма вече автоматчици да завръщат "робите на труда"!

40

dance mashine

преди 6 години

не трябва ли таксата да е единна навсякъде а не на едно място 150 а на друго 1000 затова е и такова

39

dance mashine

преди 6 години

в тия университети образованиео е само за пари никои него интересува къдее по евтино там се учи докога ще е така

38

Анонимен

преди 6 години

До бивш студентТе не знаят бе,човек!Не са компетентни!Айде да не си отварям устата,че ще стане мазало!

37

Анонимен

преди 6 години

Навремето 500 човека кандидатствахме за 25 места и образованието беше безплатно. Сега 25 човека кандидатстват за 50 места. При това положение, студентите трябва да искат да им плащат за да учат.

36

бивш студент

преди 6 години

Дори и да имаш желание да научиш нещо, преподавателите в университетите, нямат желание да те учат. За какво ми е тогава български университет?

35

Анонимен

преди 6 години

В белите държави, още докато учиш в Университета минаваш на стажове по фирми, корпорации и ако си добър и те харесат, след като завършиш си имаш работа и почваш да работиш.В БГ - завършваш и почвате да се карате с работодателя - той мрънка, че си некадърен и немотивиран, ти мрънкаш, че не иска да ти плаща. Българска работа.

34

Анонимен

преди 6 години

Ами нормално е.Нали знаете каква е демографската картина в България,колко деца се раждат годишно и от какъв етнос са повечето новородени.А за опростачването и чалгализирането на подрастващите да не говорим.И на фона на тая картинка се нароиха всевъзможни университети и университетчета под път и над път,повечето от които са си откровени обирджийници и перачници на пари.А някои са си и места за промиване на мозъци като Американския и Нов Български.

33

Пишман Висшист

преди 6 години

Имам висше икономическо - бакалавър от ВИНС Варна и магистър от СА - Свищов.Не работя по специалността - в пъти по-щастлив и доволен, отколкото да бях счетоводител, финансист, одитор или другите там производни на икономиката.5 години загуба на време.

32

Анонимен

преди 6 години

Брадчеда и смейството му ги изселиха комунистите за Турция навремето насила. Той беше лапе тогава. После порасна и се изучи у Стамбула града за индженер. И сега обикаля по света (където го командироват) и знае перфектно български, турски и английски и взима един куп пари.Тук инженерите умират от глад. Ами какъв им е стимула?

31

Д0 25

преди 6 години

До АнонименЗащо тези,които са избрали да учат и живеят в чужбина да нямат ценностна система? Те просто искат да следват мечтите си,да имат по-добър живот и за себе си . Все неща ,които не биха могли да имат в тази държава, държава където властва корупцията, престъпността, шуробаджанащината, там където никой не спазва законите, а и никой не следи затова.