89

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 87Обикновения човек бачка за да си плати наема и няма време за такива утопични мисли като да тръгне да си купува жилище. Само НЕобикновените хора си позволяват лукса да си купуват имоти

88

Анонимен

преди 6 години

Много внимавайте какво купувате. Определено е, че животът на панелките е 50 години. Повечето са на 30-40 години, напукани, амортизирани и негодни за живеене. След 10-15 г. ще е нещо страшно

87

Анонимен

преди 6 години

Хората живеят под наем, защото в частния сектор всичко е несигурно и не се знае утре дали човек ще остане без работа и кога ще може да си намери пак нормална такава, че да продължи да изплаща кредит за 25 години.

86

Мишо

преди 6 години

До Анонимен 84Точно затова съм написал, че наемите са ниски.Чети внимателно!

85

Анонимен

преди 6 години

при Тошо двустаен панелен в Дървеница- чисто нов беше 12 х.лева, сега същия ама с 40 г. по- стар е 60 хил. евро.Заплатите 10 пъти ли ви скочиха, или 20 пъти??

84

Анонимен

преди 6 години

В нашия вход постоянно пристигат разни реклами: Купувам жилище в района. Балона се надува, надува и то предимно от брокери, агенции и инвеститори с големи пачки. Обикновеният човек ще пострада най-много от надутия балон, ако се подлъже по такива платени статии.

83

АНТИ

преди 6 години

Питат ли ме дей земята,на Балкански кръстопът.Общинари депутати,дето мамят и крадат.Тамо аз ще отговорятук корупция вирей.И с цени все по-нагоре,много тежко се живей.Българийо грабиха те,поколения наред.Всичкото ще се оправи,с нов режим на Пиночет.

82

бг смешки

преди 6 години

че има балон има ....... имаше такъв и от 2004та до 2010та ....... сега балонът от 2016та предполагам до 2020та ше се пукне отново .....

81

Анонимен

преди 6 години

"Иначе цената на един имот е около 120 до 150 месечни наема."Моля? Цената на имот в скапания Люлин е от 200 до 230 наема. Около 17 - 19 години са това.

80

Тони

преди 6 години

В момента цените на квадратен метър в Мадрид и с София са сходни. Нека да си пишат каквото искат. Балона е огромен и след 1,3,5 години много хора ще съжаляват.

79

Анонимен

преди 6 години

"бедния народ" е толкова беден, че си купува второ жилище. На всеки празник се изсипва в Гърция в такива количества все едно Хитлер напада Русия. Телефоните се сменят всяка година. Алкохол, цигари. Автомобили. Бедните баби мятат хиледарки на ало-измамници. Беднотия! Разходете се до Молдова - тогава говорете за бедност. И в БГ има бедни, но повечето от тях са прости мързеливи некадърни мрънкалници

78

бг смешки

преди 6 години

важи за всичко ! сега трябва да се продава в момента .....

77

123

преди 6 години

Когато всички купуват - ти продавай. Има голямо търсене и ще вземеш възможно най-висока цена. Когато всички продават - ти купувай. Има високо предлагане и ще купиш на най-ниска цена. Това правило важи не само за имотите.

76

Мишо

преди 6 години

До въпросМного точно казано. Моите адмирации.

75

Мишо

преди 6 години

До купувачБих казал, че цените започват да се нормализират, но наемите са ниски. Иначе цената на един имот е около 120 до 150 месечни наема.Все пак говорим за София. Ако се сравнят цените в Мюнхен например и някои по малки градчета в Бавария, веднага се вижда 7-10 кратна разлика в цените на имотите, което си е съвсем нормално, както е нормално двустаен в София да струва 7-10 пъти по скъпо от подобен в Годеч.

74

Дзъ

преди 6 години

Купете си основно жилище за да не живеете с родителите си и си живейте живота. Не всеки е финансист и не виждам необходимост да се запасяваме с имоти при положение че доходността им от наеми е смешна. Нямаме 100 живота и оставете и децата/ внуците да направят нещо смислено за себе си

73

въпрос

преди 6 години

Чудя се защо всички се вманиачиха да купуват. Няма лошо да си под наем. Сега имаш работа в София и живееш тук, утре намираш нещо в чужбина - местиш се там. Дори в София ако си смениш местоработата или друго просто сменяш квартала и готово. Вече има свестни фирми и наемодатели и не те тормозят като бабите едно време. Под наем си запазваш свободата и мобилността.

72

Men

преди 6 години

Каквото и да стане цените никога няма да стигнат 2008. Има прекалено много жилища, които в момента са празни, но не са на пазара. Сега истерията е подхранвана от ниските лихви в банките и когато това отмине хората ще изтрезнеят и ще разберат каква глупост са направили, но ще е късно.

71

купувач

преди 6 години

До Анонимен 64Вижда ми се нереално да изплатиш жилище за 10г. от наеми. Може би калкурираш наем към днешна дата, но при спукване на балона освен продажната цена, драстично ще падне и получавания наем. Тогава ще отидеш на 20г. срок за изплащане на инвестицията.

70

Мишо

преди 6 години

До Бай ИванБай Иване, а кой е казал, че всеки трябва да купува? Купуваме тези, които имаме пари/кеш/, а всички други са обикновени авантюристи. Например на запад жилищата са собственост на десетина процента от населението, а останалата част им плаща наем за да ползва/живее/ в тяхната собственост. Това си е бизнес от хиляди години и е нещо съвсем нормално. У нас всеки си въобразил, че трябва, че може да купи и като се набълбука с непосилни кредити после някой друг му виновен.