139

Тъпанар

преди 6 години

Една от основните грешки на комунистите, беше че махнаха класовото различие. Един овчар и един лекар става равни под името пролетариат. Овчарите се усетиха на гребена на вълната и станаха партийни членове. Получиха власт. И докато преди си праскаха овцете и козите, при новото управление почнаха да пръскат жените на лекарите, инженерите, учителите и да им вземат къщите след фалшиви обвинения във фашизъм. Лумпенизация!

138

Анонимен

преди 6 години

До 56"Имай предвид че това което е построено за тези години не е построено от комунизма а от нашите родители" Абсолютно вярно, само дето сега много хора се подиграват с този труд.

137

Милена

преди 6 години

Даровете на прехода не се иэчерпват само с банани и тоалетна хартия, и дрогирането ни с либералиэъм и космополитиэъм!!! Видяхме какво се иэспа от рога на историческата промяна!!! Реколтата е толкова обилна, толкова раэнообраэна, че направо с ШЕПИ ДА ГРЕБЕШ!!! Донесе ни българи, кретащи под прага на ДЕМОКРАТИЧНАТА БЕДНОСТ!!! Трий ако не ти иэнася!!!

136

Тъпанар

преди 6 години

България била изградена между 50-та и 89-та.Нека някой ми даде цялото имущество на рода си (комунистите са си ги взели тия неща насила), да почне да работи за мен за по 120-150 лв., обещавам му да си купува цялата земеделска и животинска продукция от имотите си, която е произвел на ниски цени и че апартаментите му ще са ремонтирани основно. На част от земите му, ще построя комплекси (с пътища, ток и вода), които децата и внуците му ще могат да си купуват евтино. Желаещи?

135

asdf

преди 6 години

Истината е, че комунизмът е бил добър за глупавите мързеливите и необразованите. И най-вече за националните предатели. Малко по малко почват да се оправят нещата и хората дето могат да работят си се изкачват нагоре. Нещата си се връщат към естественият си ход. Глупавите подлизурковци, който тогава са били добре, реват за онова време, амам то никога няма да се върне.

134

Един българин

преди 6 години

До: номер 140Ами това е вярно, съгласен съм. Не виждам има ли за какво да спорим всъщност?В цял свят е така. А комунизмът е вид религия, опиат, наркотик.Като свикнеш с него, после няма отвикване!И комунистите са същите като талибаните, защото ти обещават като умреш н'ам си колко девици в рая! А даже са по-зле, щото комунистите ти обясняват че няма рай...Знаеш ли каква е разликата с тогава и сега?Че тогава само Тодор Живков имаше яхта.

133

asdf

преди 6 години

Из очерк на комсомолская правда..... Доста сте жалки.

132

Джимбо

преди 6 години

В сравнение с бай Тодор 28 години вече наблюдавате мишки на власт, ***

131

Анонимен

преди 6 години

Соца беше идеалният строй за необразованите, неинициативните хорица с манталитет на мишка.

130

Един българин

преди 6 години

Довечера съм на ресторант. Ще си хапвам и ще си пийвам!Пък друго не знам. Ако да било зле при "демокрацията", мене си ми е гот!При Тодор Живков имаше само Хоремаг, нямаше ресторанти като сега!Зарежете ги бананите! Бананите станаха нарицателно.Наистина, банани пускаха само по Нова Година. Както и портокали.Сега може да ме замерят с банани няма да ги погледна.Синът ми също отказва да яде банани и го разбирам.Но аз като бях дете... аууу, като видя банани очичките ми светваха от радост!

129

СОРОСКАТА

преди 6 години

ТИЯ ЛАЕНА СИ ГИ ПИШЕТЕ В БЛОГОВЕТЕ, КОЙТО ИСКА ЩЕ ГИ ЧЕТЕ - ТУК СТЕ, ЗА ДА НИ СЪОБЩАВАТЕ КАК СА ЦЕНИТЕ НА БОБА, ГОВЕЖДОТО, КОЙ КЪДЕ СЕ Е БЛЪСНАЛ и КОЙ КАКВО ОТКРАДНАЛ.... ДОКОГА ЩЕ ГИ ТЪРПИМ ТАКИВА БЕ ХОРА?!

128

Мнение

преди 6 години

До 123------ И при соца мъка и сега мъка.Ква да праиш , съдба Българска.Народа е за клатене , народа.

127

Анонимен

преди 6 години

По времето на комунистическия диктатор Тодор Живков нямахме тоалетна хартия и банани, но САЩ ни донесоха свобода и демокрация и сега вече имаме тоалетна хартия и банани.

126

Отговор

преди 6 години

До Наблюдател 120 България е била марионетка на Хитлер и не е сгрешила. Сталин ни управи, така че още не можем да се съвземем.

125

123------

преди 6 години

При соца зле, сега по зле! Тогава е нямало дрехи, коли, банани, а сега няма и хора в БГ. Ако щете и дърва цепете на Дрътия .....й на бай Тошо, на никой не му пука, най - малко на него! Все тая! Мислете занапред, как да се спаси БГ и народа! Стига вече сте дъвкали какво е било и как е било.Живеем сега, децата ни ще живеят напред вбъдеще. Осъзнайте се ХОРА, стига глупости! Видяхме докъде ни докара Демокрацията. Почти 30 години едно голямо НИЩО. Ще се задминат 45-те години соц.И все МЪКА за народа!

124

Пенсионер

преди 6 години

До до 111 114 Всеки караше нова кола. Това е нагла лъжа.Ако успееш да си купиш нова кола , това е до гроб. А и да те питам , защо колите на старо бяха по скъпи от новите? А де ? Не щас...ик.

123

Анонимен

преди 6 години

Тодор Живков е ренегат и национален предател Той на два пъти се опитва да направи България 16-та съветска република. Това разбира се не са единствените му тежки престъпления.

122

Калеко Алеко

преди 6 години

По повод на този хубавец, пред който още благоговеят част от абонираните във форума, само ще Ви припомня един малък факт. Един от подаръците който получава Тато на един от рожденните си дни /този на 07.09.1978 г./ е поръчаното и осъществено убийство на българския писател дисидент - Георги Марков, с така наречения "български чадър", техника възприета от другарите му от ДС, от товарищите им от КГБ .... !!!

121

Отвратен

преди 6 години

До до 111 То живот нямаше , ти за някакви банани говориш.

120

Реалист

преди 6 години

Живков е едно говедарче от Правец , което никога не е бил партизанин. Чаушеско е свинар. Ето какви умници ни управляваха. И доката Чаушеско си получи заслуженото , на нашето говедарче му откраднаха одеялото. Сега ясно ли ви е защо Румъния дърпа здраво на пред с двойни заплати и пенсии от нашите.Жельо се указа един *** , който не посмя да се разправи с комунистите. И ето го резултата за нас.Въпроси има ли ?