188

malart

преди 6 години

Е тази учителка толкова ли е зле, че се изразява така политнекоректно, че отгоре на всичко и с профила си, че да й развалят сега отпуската.

187

Анонимен

преди 6 години

Защо не пускате сакатите на олимпиадата за нормални?Като потичат редом с Хюсеин Болт и Ивет Лалова може би ще се почувстват по-добре.Как ви се струва, не е ли супер хуманна идея.Как се чувства едно изоставащо дете сред нормални?

186

реалист

преди 6 години

A не е ли скандално една такава учителка да учи 25 деца и ако има деца с специални потребности какво правим с всички други? Всеки би изтрещял. Трябва да се намеси дсържавата и във всяка група да се назначи ресурсен учител и да се намалят групите на не повече от 15 деца. Децата не са бройлери, една учителка да се грижи за толкова много деца.

185

Анонимен

преди 6 години

Наказват учителката, защото е извикала- "Царят е гол".

184

Анонимен

преди 6 години

Много е права!

183

Макаренко

преди 6 години

Като бях ученик, имаше и даскали мъже, които ни задоволяваха специалните потребности много елегантно с някоя дървена показалка в дирника или някое зачервено ухо...

182

Анонимен

преди 6 години

ТОВА ЧЕ ЩЕ НАКАЖАТ УЧИТЕЛКАТА НЯМА ДА РЕШИ ОГРОМНИЯТ ПРОБЛЕМ В ПРЕПЪЛНЕНИТЕ ДЕТСКИ ГРУПИ. ИМАХ ДЕТЕ С ТЕЖЪК НЕВРОЛОГИЧЕН ПРОБЛЕМ, КОЕТО ОТ ШУМА В ПРЕПЪЛНЕНАТА ГРУПА ЗАПОЧВАШЕ ДА ВИЕ, КРЕЩИ, ДА УДРЯ И БЛЪСКА ДО МОМЕНТА В КОЙТО Я ИЗВЕДАТ- ГРУПАТА ЗАПОЧВАШЕ СЛЕД НЕЯ ДА Я ИМИТИРАТ.

181

Шоп

преди 6 години

Не само, че не са еднакво добри всички деца, но някои си се раждат изчадия.А други родителите им ги превръщат в такива още в първите години от живота им.Изобщо майката си е бало.

180

Lan

преди 6 години

Незнайко, всъщност, при деца с нормално умствено развитие, е много полезно да ходят точно на боен спорт - той насочва агресията на точно определено място. Освен това върви с философия и взаимопомощ вътре в отбора. По-лесно се отпускат децата да общуват...Научават от първа ръка, че като те ударят - боли :). Изобщо, мога само добро да кажа за това детето да ходи на боен спорт!

179

Lan

преди 6 години

193 - идея нямаш кой е ТЕД (не Ал) Бънди, нали?Незнайко, огромната част от агресивните деца, НЕ са диагностицирани като деца със СОП! Това става САМО по инициатива на родителите! И тъй като огромната част от агресивните деца са или с нормално умствено развитие или дори по-умни от връстниците си, родителите НЕ са склонни да признаят, че го има!

178

георги илиев

преди 6 години

имам внук на 5г с такъв проблем за съжаление в българия проблемът за спасяването на давещият се е проблем на самият давещ се правим каквото трябва пък дастава каквото ще отношението към децата с проблеми на обществото еогледален образ на самото общество държавата е абдикирала от тези проблеми това да не са магистрали или саниране тука комисионни нема

177

Lan

преди 6 години

Незнайко, "всички деца са добрички", но моят син на 8 месеца успя с такава сила да удари баба си, че си ходи две седмици със синьо око :). Но пък в момента е на 10г. и аз съм абсолютно сигурна в него, че ще избере всички други методи, преди да прибегне към насилие! Всички деца са различни и строго индивидуални!

176

Lan

преди 6 години

190Незнайко, именно - това казвам и аз! Учителките говорят така, защото ако признаят, че имат нужда от специализирана помощ, веднага ги обвиняват в некомпетентност. От това страдат всички в системата на образованието! Абсолютно всички и децата със СОП в това число, даже и свръхинтелигентните деца, които също са деца със СОП!

175

Анонимен

преди 6 години

В България няма никаква дискриминация на лица със СОП. Много такива станаха министри и премиери.

174

Мама на двама

преди 6 години

До Lan, Aми аз си направих труда да вляза в профила й и се убедих, освен , че IQ e доста под 120, наистина е неграмотна, което автоматично я прави лош учител :)

173

До Сиси

преди 6 години

Не се отчайвайте, госпожо. Някои деца проговарят доста по-късно от останалите. Нали така е било и с Любка Качакова, която впоследствие се оказала отличничката на паралелката, а след време стана и зам.-министър?Имаме познати, чието момче също проговори много късно. Майката се беше отчаяла, беше го завела при известен психиатър и плачейки, попитала дали не е умствено изостанало? Той й беше казал: "Вие сте луда. Детето е нормално." По-късно момчето проговори не с отделни думи, а с цели изречения!

172

Лудите са на свобода

преди 6 години

до Сиси: съжалявам за детето ти и дано се оправи някой ден, НО почти всичи СОП са опасни. Естествено има и изключения. Но какво прави едно дете или възрастен ОПАСЕН - това е липсата на реална преценка на действителността. Едно 3-4 годишно дете не знае какво е смърт , какво е нараняване, НО ако и на 15г. или на 50г. все още не го разбира, ами извинявай но ТОЙ/ТЯ е опасен и е бомба със закъснител!

171

Само преди

преди 6 години

няколко дни тук имаше статия за тестовете, на които ще подлагат децата на 3 г. в градините. Тогава плюехте по идеята и правехте язвителни коментари как било прекалено късно, още в утробата трябвало да ги тестват. Но никой не помисли, че точно такива тестове разкриват кое дете е със СОП и 3 г. възраст си е точно навреме, защото после става много по-трудно да се наваксват пропуските. Как да се открие дали детето има някакъв проблем ако не се тества и не е ли по-добре това да стане по-рано?

170

Lan

преди 6 години

Мама на двама, :)учителката е със специалност "учител", тя не е психолог, не логопед, не е! Тя може да е с IQ<120 (както са болшинството от хората). Тя може да не е подбрала добре думите си, може да съди само от личния си опит (който да е такъв), може много неща. Това не я прави лош учител. НО че не е компетентна да се справи с деца със СОП е факт, който трябва да е ясен на всички!

169

Lan

преди 6 години

П.Петров, точно за това трябва да се промени закона! ТОВА е големият проблем. Трябва и при сигнал на учители да се свика комисия и да бъде оценено детето и при доказан проблем с него да работят нужните специалисти, НЕЗАВИСИМО от претенциите на родителите, защото това е най-доброто за детето. А в момента ситуацията не е добра, нито за децата със СОП, нито за другите деца, нито за учителите! Единствено добре се чувстват някои безхаберни родители защото видиш ли детето им няма "етикет"!